sucker Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Jak bys przejrzał kilka stron wczesniej to bys sie dowiedział :PMoj blad ;) nie sprawdzilem w temacie czy juz cos jest. Wszedlem na stronke asrocka i zwrocilo moja uwage bo znajdowal sie w dziale nowe produkty ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gradzik Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Witam. Zachęcony pozytywnymi opiniami o tej płycie kupiłem ją razem z athlonem 3000+. Z nadzieją na dobe oc zacząłem robić testy i okazało się że max htt jakie jest stabilne to 255 :cry: z tego co wime to procesor robi 2,5ghz na def napięciu więc to nie jego wina. Próbowałem biosów 1.80 2.10 i 2.20 i nie ma żadnej różnicy. Można coś z tym zrobić czy po prostu trafiła mi się taka płyta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Proponuje poprówbowac biosy OCWB, np u mnie na biosie 2.10 max HTT to 270 a na OCWB 2 poszła spokojnie 315, daj maila to podesle ci te biosy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Witam. Zachęcony pozytywnymi opiniami o tej płycie kupiłem ją razem z athlonem 3000+. Z nadzieją na dobe oc zacząłem robić testy i okazało się że max htt jakie jest stabilne to 255 :cry: z tego co wime to procesor robi 2,5ghz na def napięciu więc to nie jego wina. Próbowałem biosów 1.80 2.10 i 2.20 i nie ma żadnej różnicy. Można coś z tym zrobić czy po prostu trafiła mi się taka płyta? A dobrze usatwiłeś mniżnik HT oraz dzielnik pamieci??? Ustaw: HT NB-CPU na 600MHz Memlock na 133Mhz I wtedy spróbuj się pobawić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 No własnie, może to poprostu kwesta ustawień a wątpie żebyś CPU to NB ustawił na 600, jak tak ustawisz to powinno byc lajcik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gradzik Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 No właśnie w tym problem że na HT NB-CPU na 600MHz Memlock na 133Mhz nie mogę przekroczyć 255. Jeszcze pokombinuję z tymi biosami i zobacze czy jest jakaś poprawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Biosiki poszły :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Nie moge zainstalować sterowników do grafiki ,zainstalowałem stery do AGP i prz instalacji sterow czarny ekran i koniec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie moge zainstalować sterowników do grafiki ,zainstalowałem stery do AGP i prz instalacji sterow czarny ekran i koniec Jaka grafa, sprobuj z 'p2p deep fifo' pogrzebac jesli to geforce. Komus tez pomoglo wlaczenie 'Memory Hole'. Sprawdz grafe na innym kompie/sprawdz inna grafe na swoim kompie Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez adamlop Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Jaka grafa, sprobuj z 'p2p deep fifo' pogrzebac jesli to geforce. Komus tez pomoglo wlaczenie 'Memory Hole'. Sprawdz grafe na innym kompie/sprawdz inna grafe na swoim kompie Grafa GF6800 gs zobacze w p2p... Pomoglo Memory Hole Enable dzięki dzieki!!!! Wlasnie zlozylem zestaw Asrock + A64 3000 venic.Poszedl od razu 8*300 super!! ...tylko teraz grafa chodzi fatalnie..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gradzik Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Dzięki za pomoc zainstalowałem ocwb2 zrobiłem nawiew na sb i nb i jak na razie htt 280 czyli już dużo lepiej :) ale jeszcze powalcze o więcej. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Grafa GF6800 gs zobacze w p2p... Pomoglo Memory Hole Enable dzięki dzieki!!!! Wlasnie zlozylem zestaw Asrock + A64 3000 venic.Poszedl od razu 8*300 super!! ...ale czemu teraz grafa w 3dmarku idzie tragicznie!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Format c: polecial po zmianie plyty ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) @sebalos Cofnij się pare stron do tyłu, ktoś miał takie problemy (też miał gf i w markach miał po 1-2 fps i gry też strasznie rwały) i jakoś to rozwiązał. Mówisz, że włączyłeś Memory Hole, włącz w opcjach jeszcze p2p deep [coś w tym stylu ;)] @adamlop Wątpię, żeby mu się winda włączyła po zmianie mobo bez uprzedniego formatu... Pozdro Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Lanc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 @adamlop Wątpię, żeby mu się winda włączyła po zmianie mobo bez uprzedniego formatu... Pozdro Mi sie wlaczyla i chodzila stable po przesiadce z nforce2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ja mój dysk przez podłaczeniem puściłem na slave i sformatowałem bo pewnie by nie ruszył :-P Co to jest to Memory Hole?? Co ono daje?? To że niektórym pomaga to wiem ale co konkretnie p.s zauważyłem że jak wyłacze kompa i nie wyłączam listwy to przy nastepbym włączaniu zero cold boota :-P Takie wyłączanie listwy szkodzi kompowi?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Nie wiem, ale ja odłaczam kompa od zasialnia tylko na zasilaczu, a na listwie tylko w razie jakies burzy ;) Ale jak tobie to pomaga to go nie odłączaj na listwie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ja mój dysk przez podłaczeniem puściłem na slave i sformatowałem bo pewnie by nie ruszył :-P Co to jest to Memory Hole?? Co ono daje?? To że niektórym pomaga to wiem ale co konkretnie p.s zauważyłem że jak wyłacze kompa i nie wyłączam listwy to przy nastepbym włączaniu zero cold boota :-P Takie wyłączanie listwy szkodzi kompowi?? Zadam ci pytanie ktore moze po trochu uswiadomi cie ;) "Kiedy najczesciej przepalaja sie zarowki? Czy przy wlaczaniu, wylaczaniu czy jak pracuja?" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) "Kiedy najczesciej przepalaja sie zarowki? Czy przy wlaczaniu, wylaczaniu czy jak pracuja?" Lol?? :blink: Yyyy no chyba przy właczaniu?? :oops: sory ale nigdy o tym nie myslałem i powiem szczerze ze nie wiem, ale czasem jak włączam to sie palą wiec na to stawiam, ale powiedz wkoncu szkodzi to kompowi czy nie?? Nie wiem, ale ja odłaczam kompa od zasialnia tylko na zasilaczu, a na listwie tylko w razie jakies burzy icon_wink2.gif Tzn wyłączasz go tym przyciskiem z tyłu zasilacza?? Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez fredus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 wiecie w tym wypadku nalzey tylko uzyc powiedzenia: Nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu ;) ---------- rozumiem wylaczac kompa "na listwie" przed burza ale zeby to robic po kazdym wylaczeniu kompa? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) To żeś ziomek odkrył :wink: już dawno jest mowa na forum o tej płycie, ale nikt zabardzo nie wie czym sie tak naprawde różni od DUAL SATA 2 :D Witam Płytki różnią się ICS'em , Dźwiękówką na płycie , i może czymś jeszcze , oraz VSTA jest "windows Vista ready" . "Memory Hole" jest to zarezerwowanie pewnego obszaru pamięci na obsługę portu AGP . Odnośnie nowych smarków to było już setki razy powtarzane , że grafy na AGP mają niższe wyniki ponieważ smarki nie są zoptymalizowane pod ULI , natomiast wydajność nie jest niższa niż na innych platformach z AGP i w giekach działa grafa lepiej niż smarki mogłyby swoją punktacją sugerować. Pozdrawiam Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Kencho-1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Szkodzi. Dokladnie nie napisze jak to jest bo juz troche czasu minelo jak mi to wykladowca od elektrotechniki tlumaczyl. Chodzi o to ze np. przy wylaczaniu pozbawiamy uklad zasilania ale on nadal chce dzialac przez co zwieksza prad obciazenia a co to moze zrobic to wszyscy wiedza. Podobnie jest z wlaczaniem. Dlatego dobrze jest aby sprzet caly czas jst pod napieciem. Kazde wlaczanie i wylaczanie obciaza go. Sa zabezpieczenie przed tym ale nie ma idealnych rzeczy. No i ze np. plyta zamiast pracowac 5 lat bedzie pracowac 3 lata. Oczywiscie prosze tego nie brac jako definicje to tak na chlopski rozum. Jak wspomnialem juz duzo czasu minelo jak mi to wykladowca elektrotechniki tlumaczyl i zapomnilem juz troche z tego :P Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez sucker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ok dzieki za info, sucker ale co powiedz na wyłączanie tym przyciskiem z tyłu zasilacza?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) co to jest uli pci to agp driver? chce sie to instalowac kiedy odpalam integrated driver instalowalem z cd (od plyty) stery do agp wczesniej zauwazylem tez na plycie cos takiego jak k8cpu driver czy to cos daje? Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez inesian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ok dzieki za info, sucker ale co powiedz na wyłączanie tym przyciskiem z tyłu zasilacza??Najlepiej nic nie wylaczac nawet na zasilaczu. Na MOBO(w zasilaczu tez) masz kondziolki itp. ktore powinny przeciwdzialac temu efektowi ale nie ma idelnych elementow elektronice(kondziolki posiadaja pewna indukcjnosc a ceki pwna pojemnosc itd.) Ja nigdy nie wylaczam kompa od sieci(przyciskiem na zasilce czy Upsa - chyba ze jest burza). Nie jest to az tak duze zuzycie aby mozna bylo cos na tym zaoszczdzic(moze przez 10 lat by na pare piw i 0,7 by sie zebralo :P). I tak w kompie zazwyczaj najwiecej zre monitor(wiekszosc ma CRT). Ja nie jestem zwolennikiem wylaczania kompa od sztromu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 moze przez 10 lat by na pare piw i 0,7 by sie zebralo Nie mogło tego zabraknąc w twojej wypowiedzi widze :wink: :wink: No ja tez nie lubie niczego wyłączac ale można powiedziec sie już przyzwyczaiłem, pozatym mam myszke optyczna i w nocy świeci mi po oczach :lol: ale skoro tak bezpieczniej to ok :-P Pozdro i thx za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ma ktoś z was Raid 0 na tym Asrocku? Jak się sprawuje? Mam dylemat czy kupić 320gb czy 2x160gb :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 co to jest uli pci to agp driver? chce sie to instalowac kiedy odpalam integrated driver instalowalem z cd (od plyty) stery do agp wczesniej zauwazylem tez na plycie cos takiego jak k8cpu driver czy to cos daje? ....też mam pytanie co do tego k8cpu drivera,co to takiego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Panowie, można duala wyłączyć na rej mobo. Kolega ma 2 inne pamiątki, o takich samych timingach. Więc jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Jedna kostka do niebieskiego, druga do czarnego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...