Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Najpierw Force Ware a potem AGP. Potem driver cleaner w awaryjnym i dopiero zmiana karty i instalacja sterów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 odnośnie napaleńców z DFI to ja kupiłem mobo bo mam zasilacz na 24pin do Asrocka przejsciowke i juz mam praktycznie 10zl wiecej tą DFI zalety DFI to: -marka - łatwiej sprzedać - V dla procka 1,55 czyli tyle ile na srocku po modach - wiecej V na ramy -VSATA chyba tez mam mozliwosc podniesienia NB i SB - lanik 1GB - HTT 320 bez problemu KAŻDY to zrobi, zobaczymy jakie HTT bedzie jak sie inni zabiora zaczna sie biosy itp itd (tylko skad te biosy) Najwieksza wada 2x pci, brak SATA2 ale mi to niepotrzebne mam samsung 80gb na Sata a poza tym dyski z sata2 pojda na sata troszke mniejsza wydajnosc ale co z tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 "..Z tego tez powodu nie widzialem innego wyjscia jak dopelnic zestaw Thermaltake Big Typhoon'em dla lepszych wlasciwosci jezdnych procesora jak i ramem ze stajni kingstona, wspomne jeszcze o stabilnym akumulatorze o mocy 460W Enermaxa. Pozdro dla milosnikow Asrocka;)" Misiekskrzypek opisales to jak poeta :lol: dziex, jakos tak przed snem mnie naszlo;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedyny Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 witam wszystkich mam pytanie a raczej prosbe o rade ktora plyte byscie wybrali vsta czy moze 939sli? zastanawia mnie czy 939sli ma porownywalne oc do vsta? pozdrawiam :lol: jak sadzicie ktorap lyta bylaby lepsza i bardziej wydajna ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Jeśli chcesz się pakować w przyszłości do SLI to nie opłaca się kupowac Dual Sata/VSTA bo to się mija z celem. Poszukaj o tej płytce, jakiś topic powinien być :) Wydajność pewnie będzie ta sama bo to ten sam chipset, albo chipy podobne do siebie, o/c pewnie też :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) odnośnie napaleńców z DFI to ja kupiłem mobo bo mam zasilacz na 24pin do Asrocka przejsciowke i juz mam praktycznie 10zl wiecej tą DFI zalety DFI to: -marka - łatwiej sprzedać - V dla procka 1,55 czyli tyle ile na srocku po modach - wiecej V na ramy -VSATA chyba tez mam mozliwosc podniesienia NB i SB - lanik 1GB - HTT 320 bez problemu KAŻDY to zrobi, zobaczymy jakie HTT bedzie jak sie inni zabiora zaczna sie biosy itp itd (tylko skad te biosy) Najwieksza wada 2x pci, brak SATA2 ale mi to niepotrzebne mam samsung 80gb na Sata a poza tym dyski z sata2 pojda na sata troszke mniejsza wydajnosc ale co z tego. Wszystko sie zgadza, na asrocku tez nie problem wyciagnac ponad 300htt po zdjeciu blokady przez asrocka (chyba po cos to zdjeli no nie :D). Jednak mimo wszystko to matx, a jeszcze nie slyszalem o dobrej plycie matx, co z tego ze DFI. Marka - Asus tez kliedys byl krolem Asusem, a teraz byle kto nim pomiata. Nie mowie ze plyta jest zla, tylko rozbawilo mnie to ze nasz Asrock i wasze DFI to zupelnie inna polka, jakby ten Asrock to byl totalny smietnik przy waszej plycie... PS. Lanik 1Giga :D a gdzie ty chcesz to chlopie wykorzystac, nawet 100mbit nie wykorzystasz :D Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez adamlop Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_kolo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam mam kilka lamerskich pytan. Nie bijcie:) Chcialbym sie dowiedziec cos o zastosowaniach tych dwoch opcji:) SB - Link Speed co to i czy zawracac sobie tym głowe krecac proca?:) HTTtoPCI cos tam... pozdro ps. który bios polecacie do oc tej plyty?? Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez el_kolo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 @davvid Jakbys czytal chociaz jednym okiem ten topic to bys wiedzial, ze user Macieqqq, ktory VSTA ma juz chyba od 2 tygodni osiagnal na niej 400HTT czyli max. Any questions? Co nie zmienia faktu, że w topicu o płycie wypadałoby mówić o możliwosciach płyty, a nie o procu... Czyż nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Witam mam kilka lamerskich pytan. Nie bijcie:) Chcialbym sie dowiedziec cos o zastosowaniach tych dwoch opcji:) SB - Link Speed co to i czy zawracac sobie tym głowe krecac proca?:) HTTtoPCI cos tam... pozdro ps. który bios polecacie do oc tej plyty?? Tamte opcje ustaw na auto czyli domyślnie. Ustawiają się w odpowiedni sposób. Biosy: albo biosy OCWB albo oficjalny ale 1.80. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Tamte opcje ustaw na auto czyli domyślnie. Ustawiają się w odpowiedni sposób. Biosy: albo biosy OCWB albo oficjalny ale 1.80. Lukas no co ty SB Link Speed i Nb Link Speed bardzo wazne - mnozniki HT przy oc A64 el_kolo: uzyj sobie "939calc" do przeliczen, adres maila masz na poprzedniej stronie Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez adamlop Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Chyba coś pomyliły mi się nazwy opcji - jezeli to jest to co należy ustawić na 16bit to u mnie na auto tez tak jest (tzn. everest pokazuje 16bit jak dam na auto). Przecież to nie są mnożniki HT które jakby nie patrzeć to przy oc są BARDZO ważne ;) EDIT: To tego co napisałem wyżej - a jednak pomyliły mi się nazwy, sorki. Tamte drugie opcje mają w sobie "width" i albo na Auto albo na 16 bit..... EDIT2: A swoją drogą.. po co tyle tego narobili?! W K7 było FSB i mnoznik :D ew. napięcie proca :D :D :D Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez Łukasz Tkacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_kolo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Lukas no co ty SB Link Speed i Nb Link Speed bardzo wazne - mnozniki HT przy oc A64 el_kolo: uzyj sobie "939calc" do przeliczen, adres maila masz na poprzedniej stronie A z czym sie je PCI Fequency??Zwiekszac zmniejszac czy zostawic?:D ps. co lepsze OCW8 czy 1.80? Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez el_kolo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Jeżeli masz karte pod AGP to lepeij zostaw tak jak jest. Z tego co ja słyszałem to podniesienie o 10-15 Mhz czasami pomaga w podkręcaniu karty graficznej (na PCI-Express) u mnie powodowało małą niestabilnośc tak więc dałem na 100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Dwa szybkie pytanka: 1.Czy w plyte bede mogl wlozyc k.graf: riva tnt2 m64 2.Czy plyta bedzie dzialala z dyskiem ATA/66 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Kurcze jest tyle tych opcji do oc w biosie że jestem już :mur: .Dajcie linka lub numer postu gdzie było opisane co i jak bo div133 czy inne cóś to nie wiem o co kamman. Gdzie jest ten mnożnik ht dzielniki? DOBRA już mam ten 939cal. Sorki i thx Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez macin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
degol Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Dwa szybkie pytanka: 1.Czy w plyte bede mogl wlozyc k.graf: riva tnt2 m64 2.Czy plyta bedzie dzialala z dyskiem ATA/66 Pozdrawiam ad.1.chyba spalisz Agp,inne napięcie jest potrzebne(zresztą chyba nawet jej nie włożysz,bo nasza płyta obsługuje karty od agp x4) ad2.a dlaczego nie,pewnie,że pójdzie Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez degol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) ad.1.chyba spalisz Agp,inne napięcie jest potrzebne(zresztą chyba nawet jej nie włożysz,bo nasza płyta obsługuje karty od agp x4) ad2.a dlaczego nie,pewnie,że pójdzie Ad1-Karta wejdzie i bedzie dzialala TNT2 jest AGP4x.. post 1908 w tym topiku. Gratuluje wiedzy o hardware. Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez ChrisG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 chlopaki..jest jakis bios gdzie jest wieksza mozliwosc regulacji timingow, bo na 166 te timingi co sa niewidoczne mi sie przestawiaja i pamieci nie leci na 233MHz tak jak na dzielniku 200 :/ macie na to jakas rade?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 chlopaki..jest jakis bios gdzie jest wieksza mozliwosc regulacji timingow, bo na 166 te timingi co sa niewidoczne mi sie przestawiaja i pamieci nie leci na 233MHz tak jak na dzielniku 200 :/Niestety nie... też mnie to boli :( macie na to jakas rade??Zmienić płyte? :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 zakupilem ta plyte wraz z prockiem venice 3000+ i mam z nia pewien problem. otoz wszystko sie ladnie poinstalowalo lan, audio, winxp. problem mam gdy przychodzi do instalacji grafiki - geforce 6800xt. oczywiscie wczesniej przed instalacja sterow glownych zainstalowalem stery od agp uli - wersja integrated2.20. w trakcie instalacji kiedy komp instaluje sterowniki monitor zwykle 2 razy sie przelaczal (tak mialem wczesniej na plycie abita) i karta ladnie sie instalowala. tutaj przy drugim przelaczeniu ekran robi sie czarny i jedynie w tym momencie moge zrobic resa. wspomne, ze probowalem juz rozne kombinacje, wlaczalem fw itp, sterowniki z ktorymi to instalowalem sa w wersji 91.31 pod xp niestety nie certyfikowane. pomozcie bo juz nie wiem co z tym robic. sciagam jeszcze ta sama wersje ale juz z certyfikatem, ale to chyba niewiele pomoze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 a masz mozliwosc wlozenia innej grafy i sparwdzenia czy ta sie da zianstalowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 na razie niestety nie mam od kogo wziac, kumpel jest na wakacjach i nie wiadomo kiedy wroci. ale top nie moze byc wina grafy, skoro na abicie ladnie smigala. moze plyta jest walnieta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Coś już chyba było o Nvidii i AGP na tej płytce. Trzeba włączyć w biosie Deep FIFO i chyba memory hole. Mogłem coś pomylić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) ja mam geforce i nie mialem zadnych problemow moze napprawde sprobuj jak mariuszdw pisla moze pomoze a tu jest http://www.asrock.com/product/support_x300.htm ??? Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez pcmax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) @ultor Grafe masz 100% sprawna ja mialem to samo czary ekran na sterach serji 9x.xx a na serji 8x.xx wszystko chodzilo jak nalezy rozwiazaniem bylo wgranie nowszego biosu do karty. I to PCI-e a nie AGP a o Nvidii i AGP bylo juz tu i to tylko to ze na grafach GF6800 jest zanirzany wynik w Markach na tej plycie jak dobrze pamietam to gdzies od 30 strony o tym pisalem ale tego niedalo sie rozwiazac i tak pozniej moj 6800 poszedl do kompa brata.. Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez ChrisG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 zgadza sie. wlaczylem deep fifo i memory holes i wsio sie ladnie zainstalowalo. dziekuje za pomoc. naprawde sam bym na to nie wpadl a topic juz troche stron nazbieral. dlatego imo taka wazna informacja powinna sie znalesc w faq o plycie przyklejonym nieco wyzej. naprawde wielkie dzieki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek23 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 jak na tej plycie sprawuje sie 3800x2 ?? nie ma zadnych problemow?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 jak na tej plycie sprawuje sie 3800x2 ?? nie ma zadnych problemow?? Wsio OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoY61 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 1.Czy w plyte bede mogl wlozyc k.graf: riva tnt2 m64 2.Czy plyta bedzie dzialala z dyskiem ATA/66 Mialem ta sama rive na tej plycie i chodzila mimo ze tez sie balem bo ma ona AGPx2 jesli dobrze pamietam a to juz inne napiecie ale chodzila bezproblemowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Mialem ta sama rive na tej plycie i chodzila mimo ze tez sie balem bo ma ona AGPx2 jesli dobrze pamietam a to juz inne napiecie ale chodzila bezproblemowojęsli grafika ma dwa nacięcia może chodzić na 3.3V i 1.5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...