Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Tutaj jest wygodniej jak dodajesz większa ilośc plików (przynajmniej mi się tak wydaje). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 ale numer :D dzisiaj wylaczylem c&q i szok, nie wiedzialem ze dalem sie tak robic w balona :D temperatury sa troche wyzsze niz widzialem wczesniej a to dlatego ze temp po wylaczeniu np gry potrafila w sekunde spasc o pare stopniza. nim zobaczylem "pulpit z czunikiem" temp byla juz o pare stopni mniejsza od tej max w stresie :D teraz po ostrym cioraniu np w gtasa temp dochodzi nawet do 48C!!! wszystko dziala tak jak w sigu (2666mhz i 1,45v). chyba trzeba wypieprzyc tego boxowego coolera i zalozyc wc ;) Używaj SpeedFan'a, on robi wykresik temp., jak zgasisz grę będziesz mógł sobie wszystko przeanalizować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) ale numer :D dzisiaj wylaczylem c&q i szok, nie wiedzialem ze dalem sie tak robic w balona :D temperatury sa troche wyzsze niz widzialem wczesniej a to dlatego ze temp po wylaczeniu np gry potrafila w sekunde spasc o pare stopniza. nim zobaczylem "pulpit z czunikiem" temp byla juz o pare stopni mniejsza od tej max w stresie :D teraz po ostrym cioraniu np w gtasa temp dochodzi nawet do 48C!!! wszystko dziala tak jak w sigu (2666mhz i 1,45v). chyba trzeba wypieprzyc tego boxowego coolera i zalozyc wc ;) moj venice @2610 1,45v (heh, dokladnie tak jak ma Macieqqq) chlodzenie boxowe, pasta as5, wlaczone c&q i np teraz mam (wlaczony foobar) 26C(core 31) w stresie w ciagu dnia nie widzialem wiecej niz 42C wiec to chyba bardzo dobre temperatury. oczywiscie to tylko odczyty z mobo wiec nie wiadomo na ile zgodne z prawdziwa temp A jednak ;] A się ze mną kłóciłeś ;P Speed fan + monitoring temp i zobaczysz jaki jest max ;) EDIT: Poprawka pogrubienia :) A jednak dobrze wtedy myślałem, że mi te tempy nie pasowały :D [do IDLE nic nie mam bo to akurat mało ważne ;)] Edytowane 2 Września 2006 przez Lanc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 hehe, nie docenilem c&q :D ale nei pamietam zebysmy sie klocili, cos tam tylko odpisalem ;) dlaczego pogrubiles "widzialem wiecej niz 42C" a nie " nie widzialem wiecej niz 42C" :D ?? serio, tyle widzialem, nie sadzilem ze temp moze spasc o ~5C w ciagu 2 sekund Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Kazdy dzielnik zmieniany jest na 133 w przypadku Flexibility Enabled - innej przyczyny niema !!! tylko ja niestety potrzebuje tego flexability, bo inaczej przy wejsciu do windy przy takich ustawieniach jak w podpisie jest BSOD i reset a wlasciwie swis:/ dziwne troche....moze dlatego ze mam te 3 kosci...nie wiem nie chce mi sie na razie kombinowac i zostawie tak jak jest,l moze kiedys sie jeszcze za to wezme;P pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Czy komuś płyta nie obniża mnożnika? Jak ustawię 7x i np 320 to płyta startuje po kilku powerach. Jak ustawię x8 i 305 to w biosie pokazuje prędkość 2360 (ha nawet procek z matmy kicha:), a jak ustawię cpu-nb-sb na 400, pamięci na 100, mnożnik x6, htt na 320 to też wstaje po kilku powerach i pokazuje 2.43Ghz. Czary czy wrócić do biosu 1.00? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Czy komuś płyta nie obniża mnożnika? Jak ustawię 7x i np 320 to płyta startuje po kilku powerach. Jak ustawię x8 i 305 to w biosie pokazuje prędkość 2360 (ha nawet procek z matmy kicha:), a jak ustawię cpu-nb-sb na 400, pamięci na 100, mnożnik x6, htt na 320 to też wstaje po kilku powerach i pokazuje 2.43Ghz. Czary czy wrócić do biosu 1.00?trudno powiedzieć, masz VSTA > podobno bardziej problematyczna od DUAL-SATA2 ( juz jest kilkanaście postów zwiazanych z ta plyta i jej problemami, tak więc VSTA to chyba nie najlepszy zakup ) Edytowane 2 Września 2006 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 @magus Dawałeś na ramy 2.8v + flexibity off ? Może pomoże [; Ew jeszcze tajmingi wyluzuj ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 generalnie zasada jest taka ze na Dual-sata2 od biosu bodajzre P1.80 czy obecnie VSTA trza ustawic timingi recznie (na auto daje za ostre ustawienia, SPD ma w nosie) Ustawiajcie sobie kazdy timing recznie a wszystko bedzie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) Mam do was małe pytanko dotyczace tej plyty bo sie do neiej przymierzam a nie lubie miec zadnych niespodzianek Czy mozna na ta mobo wgrywac nowy bios WinFlash-em bo wszyscy tutaj pisza ze z dyskietki ale ja niestety nie posiadam takeigo urządzenia w moim PC :wink: :wink: :wink: Edytowane 2 Września 2006 przez Kosiarz_1987 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 oryginalne biosy tak ale ocwb chyba tylko spod dosa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Nieno to mi akurat nie przeszkadza bo i tak bede wgrywał 1.80 a to jest oryginalny wiec problemu nie ma dzieki za szybka odpowiedz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 @magus Dawałeś na ramy 2.8v + flexibity off ? Może pomoże [; Ew jeszcze tajmingi wyluzuj ;) udalo mi sie odpalic winde z wylaczona flexability na ustawieniach takich jak w podpisie, tyle ze na zluzowanych nieco timingach juz nie pamietam ale chyba na 3-3-3-8:/ ale co z tego jak dajac HTT330 przy ladowaniu windy bsod i res i zwis :mur: najsmieszniejsze jest to ze powiedzmy przy ustawieniach 300x9=2.7Ghz i timingach chyba jak w podpisie winda startuje bez problemu tyle ze superpi sie wywala:/ ale juz przy 2.8Ghz znow przy ladowaniu windy bsod i zwis :mur: nie mam juz pomyslu, dawalem nawet 2.8V i tak samo :(:( wrocilem do konfigu z podpisu i na razie musi mi tyle starczyc;), nie wiem moze problem tkwi w tym ze mam 3 kostki, moze niebawem wyjme jakies 2 i zostawie jedna i poprobuje wtedy, ale jak na obecna chwile nie chce mi sie juz tego robic;P pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 oryginalne biosy tak ale ocwb chyba tylko spod dosaNiektore OCWB mozna wgrac spod windy, ja mam akurat taka 7 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 a masz moze ocwb8 ?? bo z checia bym potestowal a nie chce mi sie odkurzac starej stacji fdd :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 @torque8 to po vmodzie jedziesz teraz na ocw7??. chyba zaraz podlacze drugiego kompa i sie pobawie moze wkoncu przekrocze te 300. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 a masz moze ocwb8 ?? bo z checia bym potestowal a nie chce mi sie odkurzac starej stacji fdd :)Niestety mam tylko 7. to po vmodzie jedziesz teraz na ocw7Nie jade na 1.80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 a czy zanotowal ktos jakies wieksze sukcesy w oc na tym ocwb7 ?? (czyt. czy wyroznia sie pod wzgledem oc sporod oryginalnych biosow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 @magnus jak ty masz taki mix colorowy z pamieci to liczysz na jakies super ich OC? No sorry, ale z pustego i Salomon nie naleje. Poczytaj faq o podkrecaniu pamieci to moze ci sie cos objasni: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=199232 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 a czy zanotowal ktos jakies wieksze sukcesy w oc na tym ocwb7 ?? (czyt. czy wyroznia sie pod wzgledem oc sporod oryginalnych biosow)Ja go dosc dawno sprawdzałem, ale specjalnie niczym, przynajmniej u mnie sie nie wyroznił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) no nie moge :D jakie teksty leca :D "jak ty masz taki mix colorowy z pamieci to liczysz na jakies super ich OC?" :lol: :D sorry za OT Edytowane 2 Września 2006 przez CarsonPoland Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 no bo rece opadaja jak kolega mysli, ze majac trzy kosci "kazda z innej parafii" (nie wazne ze jeden producent, bo kazda kosc moze miec moduly innego producenta) mozna latwo uzyskac wysokie OC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 No waktycznie mixa tam zrobil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 no bo rece opadaja jak kolega mysli, ze majac trzy kosci "kazda z innej parafii" (nie wazne ze jeden producent, bo kazda kosc moze miec moduly innego producenta) mozna latwo uzyskac wysokie OC. nie chodzi mi o podkrecanie pamieci, wrrrrrrr :angry: i wiem ze nie bede mial z nimi jakiegos super OC i nawet mi na tym nie zalezalo, po luzowaniu timeingow i odtaktowaniu jest tak samo wiec tu nie chodzi o to ze moga nie wytrzymywac OC :mur: :mur: :mur: i prosze bez takich textow ze ci rece opadaja, bo mi tez opadly jak przeczytalem twoja wypowiedz pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 dobra nvermind :) peace ja wlasnie sciagam Viste RC1 ver. 32-bit. Jestem niezmiernie ciekaw jak to bedzie chodzilo na X2 to raz (popzrednio testowalem jeszce na Athlonie XP), a dwa to jak w porownaniu do poprzednich buildow (chyba ze 3 mialem w tym bete2). oczywiscie zdam relacje jak juz bede cos wiedzial. BTW mam nadzieje, ze tak jak zapowiadali klucze z bety2 pozwola przeprowadzic aktywacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 dobra nvermind :) peace ja wlasnie sciagam Viste RC1 ver. 32-bit. Jestem niezmiernie ciekaw jak to bedzie chodzilo na X2 to raz (popzrednio testowalem jeszce na Athlonie XP), a dwa to jak w porownaniu do poprzednich buildow (chyba ze 3 mialem w tym bete2). oczywiscie zdam relacje jak juz bede cos wiedzial. BTW mam nadzieje, ze tak jak zapowiadali klucze z bety2 pozwola przeprowadzic aktywacje. no wlasnie...PEACE :-P pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Magus mialem takie same cyrki jak ty a tez mialem 3 kosci 512kingstona400CL3,256kingstona400CL3 i 256 apacera400CL2.5. Nie chcialo to za cholere chodzic bez wlaczonego flexibity - powod blachy zbyt ostre timingi na auto. Zaczolem recznie od 3-4-4-8 i co prawda apacera sprzedalem ale na razie chulam na 440mhz 2,5-3-3-7-10 , mysle ze to nie koniec !!! Edytowane 3 Września 2006 przez adamlop Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Magus mialem takie same cyrki jak ty a tez mialem 3 kosci 512kingstona400CL3,256kingstona400CL3 i 256 apacera400CL2.5. Nie chcialo to za cholere chodzic bez wlaczonego flexibity - powod blachy zbyt ostre timingi na auto. Zaczolem recznie od 3-4-4-8 i co prawda apacera sprzedalem ale na razie chulam na 440mhz 2,5-3-3-7-10 , mysle ze to nie koniec !!! tak jak pisalem wczesniej...zluzowalem timingi dokladnie jak u ciebie do 3-4-4-8 i udalo sie wylaczyc flaxability i wejsc do windy na 320x8 i memclock 100 nawet superpi poszlo, ale co z tego jak juz przy 330 BSOD przy ladowaniu windy :mur: szkoda troche.... :sad: pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Czyli koniec proca na ok 2500 z groszem, dlatego na 2640 masz BSOD'a, mozliwe ze plyta nie robi juz wiekszego HTT Moja plyta robi np 8x300, ale na 4x320 juz nie wstaje. PS. Mial ktos z was zamiast postu takie krzaki ??? Wydaje mi sie ze zasilka mi nie wyrabia przy 9x300 i dlatego nie moge proca odpowiednio oc'nac :( Edytowane 3 Września 2006 przez adamlop Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Czyli koniec proca na ok 2500 z groszem, dlatego na 2640 masz BSOD'a, mozliwe ze plyta nie robi juz wiekszego HTT mysle ze raczej koniec proca:/ brakuje mu troche voltow bo jak daje na 300x9 czyli 2.7Ghz to spoko jest winda sie odpala ale superpi sie wywala:( natomiast proc idzie jeszcze na 2.6Ghz z hakiem ale z mnoznikiem x9 i nizszym HTT juz nei pamietam chyba 280 albo 290...ale ja wolalem jednak takie ustawienie jak w podpisie, bo pamieci sa lekko wykrecone ;P pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...