YawaHacHi Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) @apofiss Prosze bardzo temat o tym http://komputery.katalogi.pl/temat98080/ Edytowane 4 Września 2006 przez YawaHacHi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Może mi ktos pomoże : kupiłem dzis kartę sieciową D-Link ( DGE-528T) Gigabit ,jest ona na PCI ver.2.2, podłączłem ją pod PCI i komputer mi sie nie uruchamia (dochodzi do momentu staru napędów CD - nie dochodzi do ekranu BIOSU ) , po usunięciu karty działa ok. Byłem z nia spowrotem w sklepie , podłączyli ją i śmiga ok a u mnie nie. Zasugierowali aby zmienić przerywania w biosie ale nie za bardzo moge je zmienic bo ustawiają się automatycznie . i nie mam co zmienić poza przerwaniami seriall i pararell. Pomóżcie mi proszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 wiem ze nie mozna do knca wierzyc programom, tylko zmierzyc napiecia miernikiem ale raz ze takiego nie posiadam, jedynie gdzies w domu kiedys byl taki ze wskazowka ale taki raczej mi sie nei przyda, a dwa kiedys sie radzilem ludzi na tym forum ktoprzy chyba znaja sie na zasialczach i doradzili mi wlasnie tego:/ jak teraz okarze sie ze sie nei wyrabia to chyba mnie szlag trafi z lekka :mur: :mur: :mur: pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Da się coś zrobić aby przy wyłączonym kompie nie świeciła mi myszka, tylko bez rad odłącz kompa z sieci. Pod zasilaczem w lewym gornym rogu jest zworka, jak przelaczysz na 5v to przestanie swiecic. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 tez mialem ten problem i przelozenie zworki pomoglo ...fakt ze nie bedziesz mogl budzic kompa z klawy i myszki ale to taki maly szczegolik :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 czy ktos z uzytkownikow vsta mial moze problem z karta dzwiekowa, ta c-media??? bo mi po pewnym czasie zaczyna charczec, tak ze doslownie nie da sie wytrzymac, robi sie to np przy doczytywaniu w grze GUN :mur: :mur: i pozniej juz nic nie pomaga tylko przeladunek windy :angry: najdziwniejsze jest to ze jak powiedzmy zmienie w tym calym sound configuration ktory jest kolo zegara w windzie (taka zielona nutka) np na 4 czy wiecej glosnikow to na moment jest ok ale pozniej znow wraca to przerazliwe charczenie :angry: :mur: po prostu szlag czlowieka moze trafic jak sie cos takiego slyszy? jakies pomysly co z tym zrobic BARDZO mile widziane :wink: pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 tez mialem ten problem i przelozenie zworki pomoglo ...fakt ze nie bedziesz mogl budzic kompa z klawy i myszki ale to taki maly szczegolik :)Dzięki. Niestety trzeba czasem zajrzeć do instrukcji. :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 kurcze nie wiem czemu plyta mi nie rusza jak przestawie mnoznik na x7. aktualnie mam 8x335 i chcialem sprawdzic ile jeszcze jestem w stanie wyciagnac z plyty wiec obnizam mnoznik do 7 i klops. Wiecie co moze byc grane ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 kurcze nie wiem czemu plyta mi nie rusza jak przestawie mnoznik na x7. aktualnie mam 8x335 i chcialem sprawdzic ile jeszcze jestem w stanie wyciagnac z plyty wiec obnizam mnoznik do 7 i klops. Wiecie co moze byc grane ?? MOj proc nie chodzi na 5,6 i 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 czyli wychodzi na to ze moj tez ;[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) U mnie równiez nie działaja nizsze mnozniki niz 8 :|, ale najbardziej brauje mi w tej mobo dzielników posrednich typu 150, 183. Jest a64 tweaker, ale to nie to samo co usatwienie sobie tych parametrów z BIOSu. Może by dorzucic do petycji cos na ten temat. Edytowane 4 Września 2006 przez torque8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 czyli wychodzi na to ze moj tez ;[To nie proc a mobo moj 3200+ na asrocku ma problem z monznikiem 8/7 a na drugim mobo nie.Wiec to nie proc a mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanor Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Dokładnie, to wina mobo (BIOS'u). Ja też mam 3200+ i mam identyczna sytuacje :). czy ktos z uzytkownikow vsta mial moze problem z karta dzwiekowa, ta c-media??? Ja mam dual sata2 i mam to samo. Na słuchawkach tego nie słychać, ale po podłączeniu zestawu z wzmacniaczem jest lipa. Zaczynam słyszeć dźwięki zbliżone do tych "wybierania" modemu :D. Zresztą było o tym juz nie raz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 w takim razie chyba bede musial wgrac ocwb8, moze pomoze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 To nie proc a mobo moj 3200+ na asrocku ma problem z monznikiem 8/7 a na drugim mobo nie.Wiec to nie proc a mobo.zauważyłem też że u kolesie nei latał mnożnik 8 na 3000+, a na 9 jest ok wiec to raczej mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 U mnie też nie idzie niżej niż 8 :( A szkoda bo naprawdę byłoby to przydatne. @CarsonPoland o ile dobrze pamiętam to u mnie na ocwb8 nic to nie zmieniło ale próbuj próbuj ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Dokładnie, to wina mobo (BIOS'u). Ja też mam 3200+ i mam identyczna sytuacje :). Ja mam dual sata2 i mam to samo. Na słuchawkach tego nie słychać, ale po podłączeniu zestawu z wzmacniaczem jest lipa. Zaczynam słyszeć dźwięki zbliżone do tych "wybierania" modemu :D. Zresztą było o tym juz nie raz. to dziwne troche bo przeciez masz realteka... :blink: pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Witam U mnie też były na początku jakieś cyrki z tym Realtekiem i niezbyt ciekawie się z niego kożystało. Wgrałem jakieś inne sterowniki i się poprawiło ( niepamiętam jakie, ale chyba ze strony realteca ). Nie polecam zasysania i instalacji nowych sterowników do dźwiękówki ze strony Asrocka. U mnie po tej operacji komp nie chciał wstać i musiałem w trybie awaryjnym przywrócic poprzednie sterowniki. Narazie odkurzyłem tylko kompa i z formatem dam sobie spokój, bo mam za dużo programów poinstalowanych. Niezła masakra jest z temperaturami w moim "niebieskim schładzaczu" > IDLE: CPU-32*C > NB-30,5*C > SB-27*C > HDD-21*C > RAM-28,5*C > GPU-43*C STRESS ( np. giercowanie ): CPU-42*C > NB-34,5*C > SB-30,5*C > HDD-30*C > RAM-37,8*C > GPU-52*C STRESS + MAX obr. wentyle: CPU-40*C > NB-33*C > SB-29*C > HDD-27*C > RAM-35,7*C > GPU-49*C Więc nawet nie odkręcam wentyli na max bo się komp robi głośny, a temperaturki niewiele niższe :lol2: Tylko się jeszcze dzisiaj pobawię z filtrami przeciwkurzowymi , bo się trochę tego szlamu osadza na wentylach i wnętrznościach kompa. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanor Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Ten Realtek tak charczy, że nie da rady filmu oglądać na zestawie kina domowego :D Mam tez kolejny problem - komp mi sie wiesza, przy graniu :D Wychodzi chyba na to, że to wina grzejącego się SB (jest gorący na maksa). Komputer przechodzi kilkugodzinne testy Prime95 i S&M. Mam grafe 9800PRO AGP. NB i SB posmarowałem Arctic Silver - nie pomogło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 hehe :D a najdziwniejsze jest to ze u mnie sie nic nie przgrzewa :D (sb i nb) przesmarowalem obydwa pasta silikonowa H (najzwyklejsza) i dodatkowo zeszlifowalem krzem (na nb) do poziomu okraglej blaszki na srodku ukladu ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YawaHacHi Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Co do mnoznikow to jest stary problem z ta plyta. Gdzies czytalem ze na mnoznikach 8 i 7 (niepamietam czy na 6 tez to wystepowalo) plyta nie wstaje lub dziala niestabilnie. Na wszystkich pozostalych dziala normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 u mnie dziala na x8 i jest super stabilnie, jeszcze nie mialem ani reseta ani coldboota ;) ale na 7 nie wstaje. domyslny mnoznik to jak wiadomo 9x na venice 3000+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Umnie działa na każdym mnożniku ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 no nie :D a jaki masz bios?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 ocwb1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 posprawdzalem pare biosow i mnoznik 7 i 6 nie dzialaja, za to 5 i 8 owszem :D dziwne. sprawdzilem biosy ocwb8, jakis pc-traiber czy cos takiego (04xx.bin), 1.80 no i ten ktorego uzywam 2.20. Na ocwb8 i pc-traiber co prawda mozna wybrac mnoznik 6 lub 7 i komp sie uruchamia (nie ma coldbotow) ale laduje domyslny mnoznik (w moim przypadku x9) czyli klops. chyba se juz nie pokrece. musze zalozyc wc i zrobic vmoda, wtedy sie zobaczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Zabrałem się za podkręcanie mojego Venica. Ustawiłem mu 310x9, 1,45V, a dzielnik pamięci ustawiłem na 100 czyli pamięci powinny wtedy latać na 155 MHz, natomiast w CPU-Z i Everescie pokazuje mi, ze pamięci dzilają na 199 Mhz. Przy 199 MHz wywala mi bląd w SP2004 gdy testuje sam RAM, choć gdy zmniejsze na 300x9 nie ma tego blędu. Czy ktoś wie może dlaczego pomimo zmniejszenia dzielnika pamięc i ma inną prędkość niż powinna mieć???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Wyłącz opcje "flaxibility cos tam" w biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Was is das :?: ASROCK 939Dual-VSTA SATA2 ( http://allegro.pl/item125707776_asrock_939...x_nowosc_.html) Być może to kupuje na dniach tylko czym to się różni od 'zwykłego' 939dual? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Wyłącz opcje "flaxibility cos tam" w biosie. Zrobiłem tak i pomogło :D. Dzięki! [RONIN]@ Ma zmieniony kodek dźwięku na C-Media, napięcie na RAMie do 2,8 V, regulator wentylatora i jeszcze napęcia na SB i NB + 0,1 V. Edytowane 5 Września 2006 przez daniel89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...