Skocz do zawartości
Kikas

Asrock 939dual-sata2 - Tani Sposób Na S939

Rekomendowane odpowiedzi

Wymiana radiatorow to rzecz czysto kosmetyczna, jesli po dotknieciu parza to oznacza ze wlasciwie odbieraja cieplo i jest ok. Ja mam na razie na 2,4ghz , dodatkowo karta na agp co rozgrzewa SB i nic sie nie dzieje. Wszystko ladnie parzy tak jak to powinno byc. Jesli masz zimne radiatory to albo masz za malo pasty, albo wcale jej nie masz. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a że się tak spytam to ilu bitowa jest zintegrowana dźwiękówka???

Realtek ALC850 specyfikacja:

http://www.realtek.com.tw/products/product...modelid=2003101

Oraz bardziej szczegolowo:

ftp://202.65.194.18/pc/ac97/alc850/ALC850_DataSheet_1.4.pdf

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na NB47J też możesz zamontować wentylatorek 4x4cm , tylko montujesz go na dłuższe śrubki z boku radiatora . Ja tak mam zrobione i chłodzi zdecydowanie lepiej niż NB32K z wenytlem od góry ( tak miałem wcześniej i montaż wentylka na tym NB32K jest bardziej problematyczny ) .

Ja u siebie mam złotego zalmana, a do montażu wentylka niekoniecznie trzeba używać śrubek.

Wetyl chodzi na 5V, radiator jest wtedy ciepły.

Aczkolwiek niebieski napewno nieco lepiej odbiera ciepło.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie, w tym tygodniu kupuje :D

Mam pytanko: mam aż 4 karty (graficzna 6600GT AGP, telewizyjna, muzyczna, sieciowa). Czy to się wszystko tam zmieści i nie bedzie zawadzac o siebie? I czt ktoś ma taką grafę? Czy wszystko będzie ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli zamontujesz 4 karty to moze byc problem z chłodzeniem grafy (jezeli masz referencyjne chodzenie) jezeli masz jakiegos Zalamana lub cos podobnego to 4 karty nie wejda.

Ale sieciówka powinna odpasc bo ta na płycie sie spisuje całkiem OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@woj84>

Też pomysłowy montaż wentylka ;)

Różnica pomiędzy ZM-NB32K +4x4cm a ZM-NB47J +4x4cm to ok 4-5*C .

U mnie w budzie montaż wentyla z boku niebieskiego zalmana , poprawił znacząco temp. NB i przepływ powietrza .

Jak ktoś chce sobie pooglądać jak wyglądała ewolucja mojego kompa i chłodzenia w nim zamontowanego to zapraszam do obejrzenia galerii na Techpowerup i ściągnięcie paczki fotek , do której linka znajdziecie na dole galerii .

http://www.techpowerup.com/gallery/179

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie, w tym tygodniu kupuje :D

Mam pytanko: mam aż 4 karty (graficzna 6600GT AGP, telewizyjna, muzyczna, sieciowa). Czy to się wszystko tam zmieści i nie bedzie zawadzac o siebie? I czt ktoś ma taką grafę? Czy wszystko będzie ok?

U mnie to wygląda tak: screen1 i screen2 i screen3

Mało miejsca jest :( Ledwo mieści mi się Audigy i Tuner.

Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, zobacze jak wyjdzie w praniu, jeśli będzie coś nie tak to sprzedam może karte muzyczna...

Aczkolwiek tez mam taki tłok na swojej płycie i wszystko ok.

Kimr poza tym masz silent-pipe która troszkę więcej miejsca zajmuje ;)

Edytowane przez MaZZeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka all

Mam mały ,,problem,, otóż tak, 270x9 chodzi na luzaku na 1,4v, 280x9 na 1,45v na div 166 sie uruchamia i winda chodzi normalnie ale supierpi wywala (memorki już niemogą) ale nie oto chodzi, mysle sobie że skoro 270x9=2430 chodzi OK to 300x8 też bedzie OK, no więc poustawiałem wszystko, windows sie łąduje ale potem...restart :blink: se myśle o ty ku..... noi mam teraz pytanko, jeżeli przy 270x9 i div 166 memki maja u mnie 220 to przy 300x8 i div 166 memki też będą mięc 220?? Podejżewam dwie przyczyny, glut na SB :mur: albo bios, może warto by wgrac jakiegoś OCWB tylko którego?? Nie wiem co o tym mysleć panowie, jakieś propozycje?? Widze że większosć ma bios P 2.10 ale nie wiem czy to coś pomorze

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noi mam teraz pytanko, jeżeli przy 270x9 i div 166 memki maja u mnie 220 to przy 300x8 i div 166 memki też będą mięc 220??

Oczywiście, że nie. Będą miały 240.

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=108869 - na przyszłość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie zaczał chodzic na 312x8 dopiero po zamontowaniu chodzenia na NB, wczesniej na takich ustawieniach sie wywalał.

Najprosciej szybkosc pamieci liczy sie z proporcji:

200 ------ 166

300 ------ x

x=249

Oczywiscie to nie jest tak dokładne jak w rzeczywisctosci, ale mniej wiecej daje obraz jakiego rzedu takty beda miały pamiatki.

Jak chcesz obliczyc dokładnie to uzyj tego programiku z LINKu od Dijkstra.

pozdro:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahaaa.... czyli pamiątki nie wyrabiają?? bo na 280x9 już im cięzko, 2,7v :cry: mało im prądu, ale przesmarowąc mu SB by nie zaszkodziło :D

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMG to co zobaczyłem po odmontowaniu radiatorka na SB przeszło moje najśmielsze oczekiwania......... kropelka pasty i to jeszcze gdzies z boku :mur: starłem to szybko i nałorzyłem ładnie Ceramiqa, podłaczyłem kompa włączam i jakże by inaczej płytka powitała mnie cold bootem :lol: ale za drugim razem sie właczyła, ustawiłem 300x8 noi niestety lipa, nic to nie pomogło, więc zostaje mi zmiana biosu na inny, spróbuje 2.20, a z pośród OCWB to który byście polecili?? Aha i skąd go zassać :D

EDIT:

Biosik 2.20 już wgrany, teraz czekam na odp. dotyczące OCWB :D

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety nie działa, winda sie nie ładuje :cry: Dajcie linki do biosów OCWB

EDIT:

Ten bios 2.20 jest syfny, na 270x9 w Sp2004 odrazu mi wywala błąd, a na 2.10 nie, więc 2.20 nie polecam <_<

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...