davvid Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Nie jest konieczna. Ja krece nawet wiecej, a mam stockowe radiatorki. Biosy polecam od 1,80 i nowsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Wymiana radiatorow to rzecz czysto kosmetyczna, jesli po dotknieciu parza to oznacza ze wlasciwie odbieraja cieplo i jest ok. Ja mam na razie na 2,4ghz , dodatkowo karta na agp co rozgrzewa SB i nic sie nie dzieje. Wszystko ladnie parzy tak jak to powinno byc. Jesli masz zimne radiatory to albo masz za malo pasty, albo wcale jej nie masz. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) ja tak samo jak koledzy wyzej... nic nie zmienialem, krecic moge wiec lajcik Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez DarkArrow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 a że się tak spytam to ilu bitowa jest zintegrowana dźwiękówka??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) a że się tak spytam to ilu bitowa jest zintegrowana dźwiękówka???Realtek ALC850 specyfikacja: http://www.realtek.com.tw/products/product...modelid=2003101 Oraz bardziej szczegolowo: ftp://202.65.194.18/pc/ac97/alc850/ALC850_DataSheet_1.4.pdf Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez adamlop Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Na NB47J też możesz zamontować wentylatorek 4x4cm , tylko montujesz go na dłuższe śrubki z boku radiatora . Ja tak mam zrobione i chłodzi zdecydowanie lepiej niż NB32K z wenytlem od góry ( tak miałem wcześniej i montaż wentylka na tym NB32K jest bardziej problematyczny ) . Ja u siebie mam złotego zalmana, a do montażu wentylka niekoniecznie trzeba używać śrubek. Wetyl chodzi na 5V, radiator jest wtedy ciepły. Aczkolwiek niebieski napewno nieco lepiej odbiera ciepło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Wreszcie, w tym tygodniu kupuje :D Mam pytanko: mam aż 4 karty (graficzna 6600GT AGP, telewizyjna, muzyczna, sieciowa). Czy to się wszystko tam zmieści i nie bedzie zawadzac o siebie? I czt ktoś ma taką grafę? Czy wszystko będzie ok? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zmiesci sie, ale sieciowke masz przeciez na plycie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Macieqqq --> hmmm w sumie to tak, ale na mojej starej płycie trzeba było dołożyć sieciówkę, bo prędkość neta wynosiła 5 kb/s :mur: Może na tej bedzie wszystko ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Jesli zamontujesz 4 karty to moze byc problem z chłodzeniem grafy (jezeli masz referencyjne chodzenie) jezeli masz jakiegos Zalamana lub cos podobnego to 4 karty nie wejda. Ale sieciówka powinna odpasc bo ta na płycie sie spisuje całkiem OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Mam leadtek winfast 6600GT AGPx8, on ma dosyć mały wiatraczek, z resztą tu masz zdjęcie http://www.levi.cz/images_k/CBH1522B.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 @woj84> Też pomysłowy montaż wentylka ;) Różnica pomiędzy ZM-NB32K +4x4cm a ZM-NB47J +4x4cm to ok 4-5*C . U mnie w budzie montaż wentyla z boku niebieskiego zalmana , poprawił znacząco temp. NB i przepływ powietrza . Jak ktoś chce sobie pooglądać jak wyglądała ewolucja mojego kompa i chłodzenia w nim zamontowanego to zapraszam do obejrzenia galerii na Techpowerup i ściągnięcie paczki fotek , do której linka znajdziecie na dole galerii . http://www.techpowerup.com/gallery/179 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 U mnie bez nawiewu radiatory parza więc chyba jest OK :D Co do biosów to kręce na 2.10 i wszystko lajcik :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakaraka1 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Czy ma ktoś na naszej płycie grafike gf7300gt galaxy?czy ta grafika działa ok na płycie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) Wreszcie, w tym tygodniu kupuje :D Mam pytanko: mam aż 4 karty (graficzna 6600GT AGP, telewizyjna, muzyczna, sieciowa). Czy to się wszystko tam zmieści i nie bedzie zawadzac o siebie? I czt ktoś ma taką grafę? Czy wszystko będzie ok? U mnie to wygląda tak: screen1 i screen2 i screen3 Mało miejsca jest :( Ledwo mieści mi się Audigy i Tuner. Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez KiMR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Nom rzeczywiscie jest tam mało miejsca, jak przyjdzie włorzyć kilka karta na PCI to kaplica :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Rozwiązaniem jest wymiana grafy na PCIE :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie wiem, zobacze jak wyjdzie w praniu, jeśli będzie coś nie tak to sprzedam może karte muzyczna... Aczkolwiek tez mam taki tłok na swojej płycie i wszystko ok. Kimr poza tym masz silent-pipe która troszkę więcej miejsca zajmuje ;) Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez MaZZeo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 @KiMR jaka ty masz temp na CPU ? z takim chlodzeniem to chyba 30c nie wyciagasz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Czy ma ktoś na naszej płycie grafike gf7300gt galaxy?czy ta grafika działa ok na płycie? A czemu miała by nie działać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Siemka all Mam mały ,,problem,, otóż tak, 270x9 chodzi na luzaku na 1,4v, 280x9 na 1,45v na div 166 sie uruchamia i winda chodzi normalnie ale supierpi wywala (memorki już niemogą) ale nie oto chodzi, mysle sobie że skoro 270x9=2430 chodzi OK to 300x8 też bedzie OK, no więc poustawiałem wszystko, windows sie łąduje ale potem...restart :blink: se myśle o ty ku..... noi mam teraz pytanko, jeżeli przy 270x9 i div 166 memki maja u mnie 220 to przy 300x8 i div 166 memki też będą mięc 220?? Podejżewam dwie przyczyny, glut na SB :mur: albo bios, może warto by wgrac jakiegoś OCWB tylko którego?? Nie wiem co o tym mysleć panowie, jakieś propozycje?? Widze że większosć ma bios P 2.10 ale nie wiem czy to coś pomorze Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 noi mam teraz pytanko, jeżeli przy 270x9 i div 166 memki maja u mnie 220 to przy 300x8 i div 166 memki też będą mięc 220?? Oczywiście, że nie. Będą miały 240. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=108869 - na przyszłość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 U mnie zaczał chodzic na 312x8 dopiero po zamontowaniu chodzenia na NB, wczesniej na takich ustawieniach sie wywalał. Najprosciej szybkosc pamieci liczy sie z proporcji: 200 ------ 166 300 ------ x x=249 Oczywiscie to nie jest tak dokładne jak w rzeczywisctosci, ale mniej wiecej daje obraz jakiego rzedu takty beda miały pamiatki. Jak chcesz obliczyc dokładnie to uzyj tego programiku z LINKu od Dijkstra. pozdro:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Ahaaa.... czyli pamiątki nie wyrabiają?? bo na 280x9 już im cięzko, 2,7v :cry: mało im prądu, ale przesmarowąc mu SB by nie zaszkodziło :D Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez fredus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Jesli SB jest gorący to raczej przesmarowanie go jakas pasta nic wiele nie pomoze, jak już cos to jakis nawiew na niego mozesz dac. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Jesli SB jest gorący to raczej przesmarowanie go jakas pasta nic wiele nie pomoze, jak już cos to jakis nawiew na niego mozesz dac. ;)Czasem maly zefirek moze dac bardzo duzo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) OMG to co zobaczyłem po odmontowaniu radiatorka na SB przeszło moje najśmielsze oczekiwania......... kropelka pasty i to jeszcze gdzies z boku :mur: starłem to szybko i nałorzyłem ładnie Ceramiqa, podłaczyłem kompa włączam i jakże by inaczej płytka powitała mnie cold bootem :lol: ale za drugim razem sie właczyła, ustawiłem 300x8 noi niestety lipa, nic to nie pomogło, więc zostaje mi zmiana biosu na inny, spróbuje 2.20, a z pośród OCWB to który byście polecili?? Aha i skąd go zassać :D EDIT: Biosik 2.20 już wgrany, teraz czekam na odp. dotyczące OCWB :D Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez fredus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ustaw żesz sobie 8x300 div 133, sprawdź czy działa stabilnie i jedź powoli z HTT w górę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) No niestety nie działa, winda sie nie ładuje :cry: Dajcie linki do biosów OCWB EDIT: Ten bios 2.20 jest syfny, na 270x9 w Sp2004 odrazu mi wywala błąd, a na 2.10 nie, więc 2.20 nie polecam <_< Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez fredus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Daj maila to ci moge podesłac OCWB 7 flashowany spod wina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...