Gość lucas234 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 krotko mialem ocwb1 ale z tego co mi sie zdaje powinno pisac ocwb1 a nie p1.40 P.S. Ciekawe kiedy asrock wyda nowy bios najlepiej z odblokowanym ht i napieciem na proca do 1.575 wtedy ta plytka byla by juz wypasna pozostaje tylko czekac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 O ile mnie pamięc nie myli to pokazuje OCWB1. Można to również sprawdzić jak wejdziesz do Biosu i pierwsza zakładka pokazująca stan konfiguracji. Tam też jest podana nazwa (mniej więcej 1/3 wysokości ekranu od góry). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Ciekawy jestem czy ktoś sprawdzał swój procek tym programikiem wskazanym w tym wątku : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...0entry1876136 Teoretycznie można by zrobić listę parametrów i być może teoretycznie dawało by się oszacować potencjał OC procka ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) kurcze gdyby tak dorwac zrodelko tego biosu to by sie pobawilo troche kontroler napiecia na proca obsluguje zakresy napiecia: 0,8-1,55 - z krokiem co 0.025V 0,825-1,575 - z krokiem co 0.025V 0,8185-1,5810 - z krokiem co 0.0125V takze to jest mozliwe moze ocwb sobie z tym poradzi P.S. ja sprawdzalem maxtcase mojego sempa to 69 zreszta jak chyba kazdego Edytowane 11 Stycznia 2006 przez lucas234 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 P.S. ja sprawdzalem maxtcase mojego sempa to 69 zreszta jak chyba kazdego Dziś sprawdzę swojego - czy maxTcase to maksymalna temp. pracy procka ??? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grnb Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 niestety nic nie pomaga wiec jest to juz chyba oficjalne ze ta pllyta gryzie sie z radeonem 9550 wiec czeka mnie wydatek ...nowa karta gfx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) Dziś sprawdzę swojego - czy maxTcase to maksymalna temp. pracy procka ??? . teoretycznie ja hulałem na 9550 aż miło- bez problemów BTW: jak mu zrobiłem Vmody to sprzedałem i zakupiłem 6200@6600 PCIe praktycznie bez dopłaty :-P z LANem też miałem chwilowe problemy, ale się same rozwiązały i do dziś nie wiem w czym tkwił problem (switch, stery?) Edytowane 11 Stycznia 2006 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Mialem maly problemik a lanem na tej plyie ktos tu pisal ze karta lepiej sie sprawuje niz na NF7 umnie na odwrod czasami byly przestoje (raczej to niemozliwe na laczy 2MB/s wyjolem z szuflady karte 3com 3c905c-tx i teraz chula az piszczy.Raczej zostane przy tej karcie 3com. A jedno pytanko odnosnie temp w idle mam 39c stres 48 to raczej wszystko ok z temp?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Mialem maly problemik a lanem na tej plyie ktos tu pisal ze karta lepiej sie sprawuje niz na NF7 umnie na odwrod czasami byly przestoje (raczej to niemozliwe na laczy 2MB/s wyjolem z szuflady karte 3com 3c905c-tx i teraz chula az piszczy.Raczej zostane przy tej karcie 3com. A jedno pytanko odnosnie temp w idle mam 39c stres 48 to raczej wszystko ok z temp?? Ja mam wyższe temperatury o 6C na razie , bo czekam na Freezera 64 Pro ale ten Twój Aquagate to chłodzenie wodne czy powietrzne ??? Bo jak wodne to coś wysoka ta temperatura :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) Ja mam wyższe temperatury o 6C na razie , bo czekam na Freezera 64 Pro ale ten Twój Aquagate to chłodzenie wodne czy powietrzne ??? Bo jak wodne to coś wysoka ta temperatura :?Wodne ale kocham cisze i wentyl puszczony na 7v cos 500rpm.no i pozatym proc na 2700mhz to raczej niemysle ze mam zawysoka temp. Update: Slepy jestem zle popatrzalem na odczyty w speedfan podalem Remote a od CPU to temp2 i w idlae jest 29c w stresie 37c. Edytowane 11 Stycznia 2006 przez ChrisG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro52 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) Wiem że pewnie wszystko było ale na moim starym monitorze 31stron to masakra. 1).Mam R9700Pro czy z tą płytą bedzie działał (ASRock 939Dual-SATA2 ULI M1695) ??? 2).Jakie pamięci są najlepsze do tej płyty w konfiguracji 4x512 i 2x1024mb (nie wiem czy będe miał tyle kasy żeby kupić odrazu 2g ramu) a może na początek 1x1024mb a z czasem dokupie drugą do duala. 3).Do tego napewno kupie semprona 3000+ (choć wolałbym 3100+ ale nigdzie nie ma) 4).A może zamiast tej płytki polecacie jakąś inną (nie zależy mi na pcie) max cena 350zł. Dodam że będe podkręcał:) Edytowane 12 Stycznia 2006 przez aro52 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Płyta już zamówiona, mieszkam jakieś 130 km od Wawy, zamówiłem w Apollo, może mi dziś przywiozą ;] Jeszcze poczekam na procka pewnie z 2 lub 3 dni :( AHH>> 1> A dlaczego miałby nie działać? 2> Najlepiej pamięci lubiące niskie napięcie... 3> Semrpon 3000 na www.proline.pl jest obecnie po 309 zł więc bardzo tanio... 4> Na innych płytkach nie masz prawdziwego AGP, więc nie polecam Ci innych z AGP pod 939. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Ja tylko sprostuje wypowiedź kolegi odnośnie pytania 4. Na mobo na chipsetach nF3 i K8T800 i ich podwersjami jest normalne AGP. Ten ASRock jest jedyną mobo, która ma normalne AGP i PCIE. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro52 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 To jak możecie podajcie przykłady pamięci dobrze pracujące na niskim napięcu i czy jest lepsza płyta do OC tylko z AGP. Czy opłaca sie inwestować w dual chanel bo z tego co widziałem w testach to daje tylko 3-5% Więc może kupić wersje Semprona 3100+ na 754 (ma 256cachu L2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 pamieci lubiace niskie napiecia np.samsung uccc jest lepsza plytka tylko z agp do oc dfi lanparty nf3 s.939 ma agp ale i tez 2x wyzsza cene czy inwestowanie w dual channel ma sens to zalezy juz od ciebie ja bralem s.939 miedzy innymi dlatego ze mozna wsadzic jakiegos athlona X2 opterona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro52 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) A co sądzicie o ych płytach gdzie są lepsze możliwości OC ? -Epox EP-9NDA3I nVidia nForce 3 250 -Gigabyte GA-K8NSC-939 nVidia nForce3-250 -Abit UL8 Edytowane 12 Stycznia 2006 przez aro52 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 -Abit UL8 (ten sam chipset tylko bez pcie a zawsze to abit) A UL8 jaki ma chipset ULi 1689 a nie Uli 1695 - to duża róznica i raczej bym się w to nie pchał ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro52 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 już poprawiłem -mój błąd a z tych która bedzie lepsza (epox jest troche droższy) -Epox EP-9NDA3I nVidia nForce 3 250 -Gigabyte GA-K8NSC-939 nVidia nForce3-250 -ASRock 939Dual-SATA2 ULI M1695 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 już poprawiłem -mój błąd a z tych która bedzie lepsza (epox jest troche droższy) -Epox EP-9NDA3I nVidia nForce 3 250 -Gigabyte GA-K8NSC-939 nVidia nForce3-250 -ASRock 939Dual-SATA2 ULI M1695 Też rozważałem te płyty - wygrał ASRock najlepszy stosunek możliwości do ceny - mimo wszystko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoY61 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) Hej mialem juz kupowac ta plytke ale widze ze jednak jest problem ktory moze ja dyskwalifikowac..:/ Diefek pisal ze ma problem z dyskiem 120giga ja mam wd ata 250giga :/ i sie wstrzymalem..moze ma ktos dysk ata wiekszy niz 80giga i mu chodzi wszystko ok?? jesli byscie mieli porownac ta plytke z gigabytem k8nf-9 albo abitem an8ultra nie zwazajac na cene to ktora byscie wzieli ?? k8nf-9 ma dobra recencje na egieldzie a abit tutaj na forum dodam ze chcialbym do tego miec semprona 3000 srednio podkreconego i gf6600 pcie i jakies zwykle pamieci Edytowane 12 Stycznia 2006 przez RoY61 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 jesli byscie mieli porownac ta plytke z gigabytem k8nf-9 albo abitem an8ultra nie zwazajac na cene to ktora byscie wzieli ?? k8nf-9 ma dobra recencje na egieldzie a abit tutaj na forum dodam ze chcialbym do tego miec semprona 3000 srednio podkreconego i gf6600 pcie i jakies zwykle pamieci Na to pytanie chyba sobie sam odpowiedziales tej plyty nieda sie porownywac asrock-abit-Gigabyte to jest taksamo jak bys porownywal TOYOTA-LEXUS.Inny przedzial. Ale ja bym bral Abita. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Hej mialem juz kupowac ta plytke ale widze ze jednak jest problem ktory moze ja dyskwalifikowac..:/ Diefek pisal ze ma problem z dyskiem 120giga ja mam wd ata 250giga :/ i sie wstrzymalem..moze ma ktos dysk ata wiekszy niz 80giga i mu chodzi wszystko ok?? jesli byscie mieli porownac ta plytke z gigabytem k8nf-9 albo abitem an8ultra nie zwazajac na cene to ktora byscie wzieli ?? k8nf-9 ma dobra recencje na egieldzie a abit tutaj na forum dodam ze chcialbym do tego miec semprona 3000 srednio podkreconego i gf6600 pcie i jakies zwykle pamieci gigabyte gorszy,abit lepszy lecz dodatkowym +em w asrocku jest agpi i pci-e oraz mozliwosc zainstalowania procka na socket am2 pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Hej mialem juz kupowac ta plytke ale widze ze jednak jest problem ktory moze ja dyskwalifikowac..:/ Diefek pisal ze ma problem z dyskiem 120giga ja mam wd ata 250giga :/ i sie wstrzymalem..moze ma ktos dysk ata wiekszy niz 80giga i mu chodzi wszystko ok?? jesli byscie mieli porownac ta plytke z gigabytem k8nf-9 albo abitem an8ultra nie zwazajac na cene to ktora byscie wzieli ?? k8nf-9 ma dobra recencje na egieldzie a abit tutaj na forum dodam ze chcialbym do tego miec semprona 3000 srednio podkreconego i gf6600 pcie i jakies zwykle pamieci Jeśli chodzi o dysk to patrz mój podpis. W systemie widać 380GB:P A co do płyt to tak jak koledzy pisali, tego sie nie da tak porównać. Olewając cenę wziął bym Abita przez sentyment, ale w podpisie jest to co jest. ASRock jest świetną płytą przesiadkową (dużo złączy, AGP i PCIE, jakieś tam nadzieje na SocketM2) w bardzo dobrej cenie gdzie gratis dostaliśmy możliwości OC. Jak na ten przedział cenowy to są rewelacyjne, a porównując do reszty to jest mobo do średniego OC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diefek Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) @ajsi lub ktos inny moze wiecie gdzie moge napisac lub z kim porozmawiac z osba ktora sie zmna dobrze na komputerch i moglby wiedziec co jest z tym moim dyskiem co mu odbilo ze go nie wykrywa ;/ kasowalem partycje, sprawdzalem programami 0- bad sektorow i nie wiem co jest ;/ a jak jest podlaczony ze starym to dziala nie wiem co jest rece opadaja ;/ wszystko chodzi pieknie tylko problem z tym dyskiem mam ;/ Edytowane 12 Stycznia 2006 przez diefek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 jest mozliwosc jakos softwarowo kontrolowac obroty cpufan na tej plytce asrocka na 939 ? speedfan cos nie dziala pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) Hej mialem juz kupowac ta plytke ale widze ze jednak jest problem ktory moze ja dyskwalifikowac..:/ Diefek pisal ze ma problem z dyskiem 120giga ja mam wd ata 250giga :/ i sie wstrzymalem..moze ma ktos dysk ata wiekszy niz 80giga i mu chodzi wszystko ok?? Ja mam samsunga 120gb ata. Nie ma problemów bo i dlaczego miałyby być ? Edytowane 12 Stycznia 2006 przez Testus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) mam szybkie pytanko :> to wspułpracuje ta płyta z radkiem 9550 czy nie?? bo coś wczesniej wyczytałem :P i co bys cie zrobili na moim miejsce: bo mam 1040zł i co mam wziąć: płytke asrocka ----------230zł semprona 3000+ -------400zł pamięci 256-------------80zł GF 6600 gigabyte ------390zł klik czy raczej: płytke asrocka ----------230zł semprona 3000+ -------400zł pamięci 512-------------155zł Radeon 9550 gigabyte---230zł klik chyba że coś innego chodzi o karte i pamięci bo płyta i procek raczej na 100% musze to dzisiaj wiedzieć bo jutro po sprzęt ide ;/ Edytowane 12 Stycznia 2006 przez bublus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 raczej rozwiazanie drugie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) mam szybkie pytanko :> to wspułpracuje ta płyta z radkiem 9550 czy nie?? bo coś wczesniej wyczytałem :P i co bys cie zrobili na moim miejsce: bo mam 1040zł i co mam wziąć: płytke asrocka ----------230zł semprona 3000+ -------400zł pamięci 256-------------80zł GF 6600 gigabyte ------390zł klik czy raczej: płytke asrocka ----------230zł semprona 3000+ -------400zł pamięci 512-------------155zł Radeon 9550 gigabyte---230zł klik chyba że coś innego chodzi o karte i pamięci bo płyta i procek raczej na 100% musze to dzisiaj wiedzieć bo jutro po sprzęt ide ;/ o jeszcze jedno: płytke asrocka ----------230zł semprona 3000+ -------400zł pamięci 512-------------155zł radeon x550--------------240 klik Edytowane 12 Stycznia 2006 przez bublus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 o jeszcze jedno: płytke asrocka ----------230zł semprona 3000+ -------400zł pamięci 512-------------155zł radeon x550--------------240 klik Strasznie drogi procek gdzie tak zdzierają :mad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...