Skocz do zawartości
aros

Nie Moge Zainstalowac Xp Na Nowym Dysku

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem nowiutki dysk 250Gb Samsung i jako drugi chodzi OK, ale systemu na nim nie moge zainstalowac. Na początku instalacji wskazuje owy dysk do systemu, ładnie kopiuje pliki do katalogu Windows, potem sie restartuje i podczas bootowania pojawiają się komunikaty, raz: "nie znaleziono pliku windows\system32 (bla bla bla) przeinstaluj system" a innym razem "error loading system" - i na tym koniec instalacji. Instalka jest OK bo mam na 200Gb Seagete i sie instaluje bez problemów, nie wiem o co może chodzić, myślałem że może dysk za duży, więc zrobiłem na nim partycje 40Gb i jest to samo - NIE DA SIE NA TYM DYSKU ZAINSTALOWAĆ SYSTEMU ! pomóżcie, może ktoś coś wie (aha i bios rozpoznaje go jako CHS (cokolwiek to znaczy), pozostale dyski w tym miejscu maja LBA, może jest uszkodzony ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz sobie poradzilem, zrobiłem partycje Partition Magic-iem (całe 250Gb) i raptem bios zaczął go wykrywać jako LBA i teraz bootuje bez problemu, chyba miał jakieś śmieci w bootsektorze, nie wiem o co chodziło, ale teraz już działa OK, zainstalowałem XP i śmiga jak trza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi