aros Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Kupiłem nowiutki dysk 250Gb Samsung i jako drugi chodzi OK, ale systemu na nim nie moge zainstalowac. Na początku instalacji wskazuje owy dysk do systemu, ładnie kopiuje pliki do katalogu Windows, potem sie restartuje i podczas bootowania pojawiają się komunikaty, raz: "nie znaleziono pliku windows\system32 (bla bla bla) przeinstaluj system" a innym razem "error loading system" - i na tym koniec instalacji. Instalka jest OK bo mam na 200Gb Seagete i sie instaluje bez problemów, nie wiem o co może chodzić, myślałem że może dysk za duży, więc zrobiłem na nim partycje 40Gb i jest to samo - NIE DA SIE NA TYM DYSKU ZAINSTALOWAĆ SYSTEMU ! pomóżcie, może ktoś coś wie (aha i bios rozpoznaje go jako CHS (cokolwiek to znaczy), pozostale dyski w tym miejscu maja LBA, może jest uszkodzony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
langi Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Napisałeś że chodzi jako 2 czyli slave ? jak masz wiekszy dysk to zrób z niego primary master może to coś da :D Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aros Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Juz sobie poradzilem, zrobiłem partycje Partition Magic-iem (całe 250Gb) i raptem bios zaczął go wykrywać jako LBA i teraz bootuje bez problemu, chyba miał jakieś śmieci w bootsektorze, nie wiem o co chodziło, ale teraz już działa OK, zainstalowałem XP i śmiga jak trza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...