max Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Jestem tu nowy, dowiedzialem sie ze to jest dobre FORUM wiec chce zebyscie mi pomogli :wink: :D :arrow: Mam problem co wybrac z tych 2 kart--------------------------------------------------------------------------------- -Pixelview GF2 Ti 64mb DDR 200/366 +tv-out za 280 zeta -Pixelview GF4 mx 440 64DDR 270/400 +tv-out za 316 zeta Która będzie wydajniejsza???? Jaka byscie wybrali do sprzetu podanego w podpisie??? :?: :?: Slyszalem zle opinie na temat 4 mx'ów, ale czemu nie wysoko taktuje i jest po niskiej wmiare cenie.A 2 Ti tez sa dobre o nich wszyscy dobrze mowia, tylko ze sa juz troche stara.Co byscie wybrali?????????????????? TXT z gory za pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :arrow: ___________ [celeron633@790Mhz] [ABIT SE6 i815] [320sdram/pc133/64+128 +128] [grafa taka jaka wybiore] [segate 20,4 G/5400] [cd-52x s] [LG 575N "15"] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 otuz robilem porownanie Pixelview GeForce2 TI 64 ddr i Microstar GeForce4 MX 440 64 ddr na athlonie 1700+ 256 DDR i oto wyniki w 3 d marku 2001 se GF2Ti 5100 pkt GF4MX440 6500 pkt zaznaczam ze wszystko bylo na NO OVERCKLOCKED!! GF4MX 440 kreci sie z 270/405 na 350/530 (no artifact) a na max 360 / 550 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 ja bym sie zastanowil na dkupnem radeona 7500 zamiast gf4mx co wy na to ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreee Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Hmm... Z obiema kartami miałem do czynienia. Jeżeli chdzi o 2Ti to jest w miare ok. Kręci sie +/- :? Jeżeli już to bierz G2 ti ultra Ona jest cjiba taktowana 250/400 :twisted: Niestety w 3d marku nie obsluguje ona kilku testów (rybki, motylki, morze...) i wynik nie jest adekwatny do wyniku G4 mx... bo on obsluguje wsio. :wink: Obie kart miałem w ręku ale skłaniałbym sie chyba na G4 mx prolinka (z tych dwóch) A najlepiej dołóż troszkę i kupić jakiegoś radeona 9000pro lub 8500. Albo g3ti. Pomyśl czy warto ładować kasę w karty które niedługo bedą słabiutkie :?: Chociaż jeżeli nie grasz i zostajesz przy tym zestawie to bierz tego G4! Przetestuj a jak co to wymień :lol: Ja tak robiłem! Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Hmm... Z obiema kartami miałem do czynienia. Jeżeli chdzi o 2Ti to jest w miare ok. Kręci sie +/- :? Jeżeli już to bierz G2 ti ultra Ona jest cjiba taktowana 250/400 :twisted: Niestety w 3d marku nie obsluguje ona kilku testów (rybki, motylki, morze...) i wynik nie jest adekwatny do wyniku G4 mx... bo on obsluguje wsio. :wink: Obie kart miałem w ręku ale skłaniałbym sie chyba na G4 mx prolinka (z tych dwóch) A najlepiej dołóż troszkę i kupić jakiegoś radeona 9000pro lub 8500. Albo g3ti. Pomyśl czy warto ładować kasę w karty które niedługo bedą słabiutkie :?: Chociaż jeżeli nie grasz i zostajesz przy tym zestawie to bierz tego G4! Przetestuj a jak co to wymień :lol: Ja tak robiłem! Pozdr. No nie?! ja tesz tak raz robilem chodzilem po sklepach z buda i moja siostra ale polew!!!!!!! lalibyscie po nogawach!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreee Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Hmm... Z obiema kartami miałem do czynienia. Jeżeli chdzi o 2Ti to jest w miare ok. Kręci sie +/- :? Jeżeli już to bierz G2 ti ultra Ona jest cjiba taktowana 250/400 :twisted: Niestety w 3d marku nie obsluguje ona kilku testów (rybki, motylki, morze...) i wynik nie jest adekwatny do wyniku G4 mx... bo on obsluguje wsio. :wink: Obie kart miałem w ręku ale skłaniałbym sie chyba na G4 mx prolinka (z tych dwóch) A najlepiej dołóż troszkę i kupić jakiegoś radeona 9000pro lub 8500. Albo g3ti. Pomyśl czy warto ładować kasę w karty które niedługo bedą słabiutkie :?: Chociaż jeżeli nie grasz i zostajesz przy tym zestawie to bierz tego G4! Przetestuj a jak co to wymień :lol: Ja tak robiłem! Pozdr. No nie?! ja tesz tak raz robilem chodzilem po sklepach z buda i moja siostra ale polew!!!!!!! lalibyscie po nogawach!!! Hehe!!! Klient nasz pan! Tak trzeba bo tu karta chodzi tak a tu tak i nie dojdziesz... Najlepiej sprawdzic :) Pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Hmm... Niestety w 3d marku nie obsluguje ona kilku testów (rybki, motylki, morze...) i wynik nie jest adekwatny do wyniku G4 mx... bo on obsluguje wsio. :wink: Pozdr. 2Tit i 4MX440 mają te same efekty. Poza tym to lepiej kup teraz Radeona 9000 np saphre kupisz za około 350zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreee Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Hmm... Niestety w 3d marku nie obsluguje ona kilku testów (rybki, motylki, morze...) i wynik nie jest adekwatny do wyniku G4 mx... bo on obsluguje wsio. :wink: Pozdr. 2Tit i 4MX440 mają te same efekty. Poza tym to lepiej kup teraz Radeona 9000 np saphre kupisz za około 350zł. Testowałem obie i 2ti nie miala np. Nature :) Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Hmm... Niestety w 3d marku nie obsluguje ona kilku testów (rybki, motylki, morze...) i wynik nie jest adekwatny do wyniku G4 mx... bo on obsluguje wsio. :wink: Pozdr. 2Tit i 4MX440 mają te same efekty. Poza tym to lepiej kup teraz Radeona 9000 np saphre kupisz za około 350zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 wiem, ze gf2ti jest wolniejszy (przekonaliscie mnie), ale to mimo wszystko prawie te same karty. doloz do 400-450zeta i kup gf3. nie bedziesz napewno zalowal. tylko wtedy pojawia sie pytanie, czy nie dolozyc nastepne 150 i nie wziac gf4ti. I tak w kolko. Oszaleje niedlugo. Kupcie mi karte, bo sam nigdy nie wybiore.... MSI gf4ti, czy jakis no name gf3 po kosztach...??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 ja bym sie zastanowil na dkupnem radeona 7500 zamiast gf4mx co wy na to ?Zamiast MX440 i R7500 kup lepiej R9000, obsluguje najnowsze technologie z Pixel shaderem wlacznie :) :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Ta, gf4mx obsluguje wsio w 3dmark2001 :):):):):):):) Andreee - Ty miales do czynienia z gf4mx a piszesz takie rzeczy ? Ale tych dwoch kart bralbym gf4mx440. Uwazaj na wersje, niech Cie nie zwiedzie zadna za 250pln bo tosawersje SE - wybrakowane na maxa. Najlepiej wez ULTRA od prolinka za 300 pln. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreee Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Ta, gf4mx obsluguje wsio w 3dmark2001 :):):):):):):) Andreee - Ty miales do czynienia z gf4mx a piszesz takie rzeczy ? Ale tych dwoch kart bralbym gf4mx440. Uwazaj na wersje, niech Cie nie zwiedzie zadna za 250pln bo tosawersje SE - wybrakowane na maxa. Najlepiej wez ULTRA od prolinka za 300 pln. Kaeres! Toć mówię że G4 mx obsługuje wszystko w 3d marku!!!! Mówiłem że G2ti nie obsługuje niektórych i są one pomijane (poczytaj dokładnie to co pisałem) :) Ale właśnie z tego powodu nie można ich porównywać za pomocą tego benchmarku, bo G2ti dostaje "karne punkty" za brak obsługiwania niektórych testów! Więc nie można dokładnie porównać ich pod względem prędkości za pomocą tego benchmarku! Pozdr. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreee Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Zerknij jeszcze tu: http://www.wgk.waw.pl/modules.php?name=Cennik&id=vga I bierz G4mx jeśli chcesz zaoszczędzić a potem jak zmienisz całego kompa kupisz lepszą kartę. Nie ma sensu brać w twoim przypadku super karty bo masz slaby konfig i komp stanie sie waskim gardlem dla karty. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...