Kruszek90 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Mam płyte głównom Abit Nf7 -S i mam w niej athlona 2,2 + mam możliwość zamienienia się na Spemrona 2400+. Czy mi sie to opłaca? Który z tych procesorów jest lepszy. Nie wiem co wybrać. Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Mam płyte głównom Abit Nf7 -S i mam w niej athlona 2,2 + mam możliwość zamienienia się na Spemrona 2400+. Czy mi sie to opłaca? Który z tych procesorów jest lepszy. Nie wiem co wybrać. Prosze o pomoc. 1601505[/snapback] Ja mam Sempa 2400. Bez problemu kręci się do 2000Mhz i więcej, jednak z powodu "dziadowskiego" zasilacza nie mogę otrzymać stabilnego wyniku. Jego właściwości oc zależą od serii. Mnie się trafiła wczesna partia (styczeń '05). W porównaniu z Athlonem 2.2 chyba są na równym poziomie (nie wiem gdyż nigdy go nie miałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Jeśli ten athlon 2200+ to thoroughbred to się wiele nie różni od sempa. Oprócz tego że jego taktowanie wynosi 1800mhz mnożnik 13.5 i magistrala 266. Może być lepszy do o/c ale ja go nie miałem to nie wiem jak się kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszek90 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Dziękuje za odpowiedzi. A teraz do rzeczy :D. Mam thoroughbred. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 To moim zdaniem wyjdzie na jedno... A musisz dopłacić do niego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Ja bym został przy Athlonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Dziękuje za odpowiedzi. A teraz do rzeczy :D. Mam thoroughbred. 1601618[/snapback] A czy B? Bo to wielka różnica... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) sprawdz czy w tym TB masz odblokowany mnoznik i na jakim napieciu pracuje, sprawdz tez czy seria A, czy B... sempron ma realnie 1663Mhz, athlon 1793Mhz... a tak w ogole to poszukaj! Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez artur.c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszek90 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Tak szczerze to nie wiem czy to seria a czy b ale wiem że na mojej starej płycie Asus A7V8X-X kręcił sie na 2200 Hz. A z dopłacaniem to jest tak że mi dopłacają 60 zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 No to ten Athlon musi mieć odblokowany mnożnik jak ci jeszcze dopłacają :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszek90 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Nie ma on odblokowanego ale jak poprostu sempron nie pasuje do jego płyty głównej ( z niskie FSB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 zostań przy athlonie ;) sempron niewiele się od niego różni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vestin Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 athlon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...