YuGin Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam serdecznie Ostatnimi czasy z moim kompem dzieje sie cos zlego. Najpierw padl procesor (zdaza siem ;)) ale ostatnimi czasy zupelnie nie wiem o co mu chodzi ;) Bo wylaczeniu komputera (wszystko dziala, komp stabilnym, temp w normie) nie chce sie ponownie uruchomic :?: :sad: Wciskam power, a on nic. Odłączam wtyczki od dysku itp, on nic. Czasem pomaga odpięcie wszystkiego - wtedy czasem ruszy. I jeszcze jedna dziwna sprawa: komp juz dziala, tzn włącza sie, wylaczam bo przyciskiem z tyl zasilacza, podpinam reszte kart PCI, dyski, cdromu etc., włączam zasilacz i... nic. Znowu nie dziala. O dziwo, gdy _zamiast_ wylaczania przyciskiem z tył zasilacza, po prostu wyjmuje kabel z PSU albo wylaczam kompa przysciskiem z przodu obudowy to nie ma problemu z ponownym odpaleniem. O co chodzi z tym wszystkim? Płyta główna? Zasilacz? Prosze o podpowiedzi :) PS. Plyta to MSI KT3 Ultra 2BR, Chieftec 420W, Athlon Mobile 2500, ram Samsung i Kington, 2xCD, 2xHDD, GT4 Ti4200, sieciówka, karta TV, SB Live. Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez YuGin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Hmmm, stawiałbym na płytę główną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Ja miałem dokładnie ten sam problem. Najpierw stawiałem zasilacz - ale z nim było wszystko OK. Procesor i pamięci też były sprawne. Dopiero po wymianie płyty głównej w serwisie - wszystko było OK. Nie wiem co to jest - ale wiem, że wymiana pomogła. Możesz sam - na własną rękę wgrać BIOS nowy, ale nie wiem czy pomoże. SPróbój reklamować o ile masz jeszcze gwarancję. Jak nie - lipa drobna ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiper Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 no niestety wygląda, że NB się skończył; kiedy kupiłeś szefa 420, ostatnio z nimi są problemy;http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=148793&hl= pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 uwalony kondziol w zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YuGin Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 uwalony kondziol w zasilaczu 1602217[/snapback] Kondziol ? Plyta juz niestety nie jest na gwarancji :( Historia wyglada tak: mialem sobie MSI KT3Ultra2BR i pewnego razu skończyl mi sie, jak sie pozniej okazalo, procek. Najpierw stawiałem na padnięte mobo wiec wzialem płyte (taką samą jak moja) od znajomego i nadal nic, wiec wymieniłem CPU i było OK. Wymienilem CPU, ale plyta zostala znajomego (nie chciało mi się przekladac wszystkiego na moją), a ja mu dałem moją. Jego płyta byla kiedys naprawiana (działo sie dokladnie to samo co u mnie - komp w ogole nie reagował), ale jako ze po wlozeniu moich gratow wszystko było OK, jak juz napisalem - zostawilem w kompie jego płyte... no i mam za swoje :( Dziwi mnie ze po naprawie przez dosc dlugi czas wszystko bylo OK. Na NB jest jakis srebrny radiatorek... moze przy zakładaniu cos popsuł :roll: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YuGin Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Witam serdecznie Jednak padla mi plyta glowna w moim kompie i zastanawiam sie co by mozna kupic na Socket A. Komp nie bedzie jakos hardcorowo podkrecany, jak juz to w granicach rozsadku :) (procek nie moze sie grzac za bardzo). Wazne zeby ze sprzetem nie bylo problemow. Co obecnie mam: athlon mobile 2500, 512 ramu (niestety tylko 333 ale kreca sie na okolo 180), gf4 ti4200, karta tv, audigy, lan, 2xHDD, 2xCD, Chieftec 420W, Pentagram Freezone 80... Cena? Rozsądna :) Z tego co sie orientowalem to wszystkie kosztuja max 270zl. Lepiej na Nforce2 Ultra 400 czy na jakims chipsecie VIA? Abit NF7-S, Asus A7N8X-E Deluxe? PS. Czym sie roznia wersje Asusa A7N8X-* ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Bierz Abita NF7-S (ewentualnie NF7-SL), konstrukcja sprawdzona i pewna, jedna z najlepszych (IMO najlepsza:) mobo na SocketA. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiper Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) no i chyba miałem rację; polecam z przekonaniem epoxa na nvidi; co do abitów trzeba uważać, nie znowu taka rewelacje, chyba, że z wyższego przedziału; podstawowy nf7 bywa kichowaty; mówię bo widziałem co się dzieje :mellow: pozdro Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez seiper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabuszko Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 ja mam epoxa 8rda3+ i jestem bardzo zadowolony ;] wiec moge polecic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 mi sie kiedys tez nie chcial wlanczac ale to jak mialem codegena:P jak wylaczylem kompa na cieplym zasilaczu to musialem czekac az sie oziembi:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...