KWS89 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Siema! Zainspirowało mnie cos do założenia tematu. Pytanie, jaki największy wydruk(ładny, bez kwardacików) można otrzymać z matryc(od tych najmniejszych po 8semki i większe :wink: ) Pozdrawiam Artur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiela Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 to zależy od aparatu ;] matryca to nie wszystko :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 matryca + dobra optyka = sukces (to podstawa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 To ja wiem, ale chodzi mnie o to jaką wielkość wydruku można uzyskać np. 1milionowej matrycy itp. Co do optyki, plastk nie szkło :wink: A tak to mam Canona EOS-300 z obiektywem 28-90(lustrzanka na klisze) i Jakiegoś HPka z 2,1mpix(bez optyki :] ). A pytanie zadaje bo miałem styczność ze zdjęciem zrobionym 4mpix i wydruk miał gdzieś 40x25cm i był powiem że ładny. I tak myśle, ile mpixów starczy na ładną strone formatu A4 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 I tak myśle, ile mpixów starczy na ładną strone formatu A4 :wink: 1602522[/snapback] Ja mam 6mpix i fotki A4 wyszly bardzo ladnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja mam 2,1mpix i tatko jakby chciał kupić coś nowszego(w sumie chce wydac "haj$" na Canona EOS-350D(cyfrowy odpowiednik mojej 300tki, 8mpix). Ale jestem rozdarty bo mam już lustrzanke(nawet dobrą :wink: ) ale mam jakieś opory wydać 4kzł na coś co będe używał od święta :unsure: Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Kup zwykłego a510 kupisz go za ok 800zł a nawet mniej, maxymalna rozdzialka w nim to 2048x1536 co w przeliczeniu na cm daje szerokość: 66,07cm wysokoćć: 50,03cm a jakość zdięć jest bardzo dobra jak i jakośc wykonania za tą cene nie ma lepszego. A tego EOS'a 350D to faktycznie jak chcesz używać tylko od świeta i nie potrzebujesz go do jakiś sprecyzowanych celów to Imo strata kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Widziałem Fuji zajewyje, obiektyw w przeliczeniu 28-350, 5mpix+k.pamięci 256(albo 512) w komplecie i chyba ładowarka z akumulatorami w komplecie- 1399zeta :) Chociaz pewnie zostane przy tradycyjnej fotografii :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...