AMIHoO Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Witam wszystkich serdecznie, Prosiłbym Was o opinie dotyczących tych aparatów. Najlepiej jakby sie ktoś wypowiedział kto ma lub miał styczność z którymkolwiek z nich. Będzie to mój pierwszy aparacik. Zalezy mi głównie na jakości zdjęć robionych w trybie auto. Manualne ustawienia zchodzą na dalszy plan, ale dobrze żęby jakies mial. Aparat będzie służyl jako narzędzie do upamiętniania spotkań rodzinnych jak i wypadów za miasto, jednym słowem totalnie amatorskie sprawy, jednak zalezy mi na jakości zdjęć. Nagrywanie filmików też schodzi na drugi plan. Aha plakatów drukować nie będę . Jeżeli macie jakieś inne typy cyfrówek z tego przedziału cenowego to piszcie. Wybrałem te oto zbliżone do siebie cenowo i funkcjonalnie modele: Nikon Coolpix 5900, Kodak C360 Zoom, Canon Ixus 40, Konica Minolta x60 i Olympus Mju 500. Proszę o jakies porady i spostrzeżenia odnośnie tych modeli... który mam wybrać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez2 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Nikon robi bardzo ładne fotki, nawet pod słońce, chociaż potrafi zaszumiec przy wyższych iso. Kodak ma bardzo fajne iso od 80 do 800, wiele programów tematycznych i jest sporo tańszy od Nikona. Jeśli chodzi o Canona to lepiej jest kupić A95, jest tańszy od Ixusa 40 i z tych wszystkich aparatów które wymieniłeś najlepszy. :lol: Ma full manuala ktory na pewno ci sie w przyszlości przyda. Olympus mju 500 jest najdroższy i ma tesz drogie karty XD. Moim zdaniem bierz Canona A95. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIHoO Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Znam ceny tych cyfrówek. Chodzi mi o to aby aparat miał przynajmniej 2 calowy LCD... stąd akurat te modele wybrałem. Dzięki za radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Znam ceny tych cyfrówek. Chodzi mi o to aby aparat miał przynajmniej 2 calowy LCD... stąd akurat te modele wybrałem. Dzięki za radę. 1602400[/snapback] A co ty chesz odlądać zdięcia na LCD'ku aparatu :lol: Bierz A95 ma dobre auto ładne fotki dobrą optyke i dużą matryce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...