Skocz do zawartości
AMIHoO

Jaką Cyfrówkę Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie,

Prosiłbym Was o opinie dotyczących tych aparatów. Najlepiej jakby sie ktoś wypowiedział kto ma lub miał styczność z którymkolwiek z nich. Będzie to mój pierwszy aparacik. Zalezy mi głównie na jakości zdjęć robionych w trybie auto. Manualne ustawienia zchodzą na dalszy plan, ale dobrze żęby jakies mial. Aparat będzie służyl jako narzędzie do upamiętniania spotkań rodzinnych jak i wypadów za miasto, jednym słowem totalnie amatorskie sprawy, jednak zalezy mi na jakości zdjęć. Nagrywanie filmików też schodzi na drugi plan. Aha plakatów drukować nie będę .

Jeżeli macie jakieś inne typy cyfrówek z tego przedziału cenowego to piszcie.

Wybrałem te oto zbliżone do siebie cenowo i funkcjonalnie modele: Nikon Coolpix 5900, Kodak C360 Zoom, Canon Ixus 40, Konica Minolta x60 i Olympus Mju 500.

Proszę o jakies porady i spostrzeżenia odnośnie tych modeli... który mam wybrać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikon robi bardzo ładne fotki, nawet pod słońce, chociaż potrafi zaszumiec przy wyższych iso.

Kodak ma bardzo fajne iso od 80 do 800, wiele programów tematycznych i jest sporo tańszy od Nikona.

Jeśli chodzi o Canona to lepiej jest kupić A95, jest tańszy od Ixusa 40 i z tych wszystkich aparatów które wymieniłeś najlepszy. :lol: Ma full manuala ktory na pewno ci sie w przyszlości przyda.

Olympus mju 500 jest najdroższy i ma tesz drogie karty XD.

Moim zdaniem bierz Canona A95.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam ceny tych cyfrówek. Chodzi mi o to aby aparat miał przynajmniej 2 calowy LCD... stąd akurat te modele wybrałem. Dzięki za radę.

1602400[/snapback]

A co ty chesz odlądać zdięcia na LCD'ku aparatu :lol:

Bierz A95 ma dobre auto ładne fotki dobrą optyke i dużą matryce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi