Skocz do zawartości
Manex

Dziwny Problem Z Gf6200 I Pentagramem.

Rekomendowane odpowiedzi

mam bardzo dziwny problem z msi nx6200 oraz pentagramem xc-80cu. otóż pomimo to że karta powinna ładnie się podkręcać do ok 550mhz moja dała się podkręcić do 470mhz gpu!! 450 pamięci z radiatorkami!! na standardowym chłodzeniu i bez radiatorków chodziła na 450/470!! i z pasta sylikonową,teraz zastoowałem bardzo wydajną ocz ultra 5+! karta zamontowana jest raczej dobrze, dokręcony radiator do gpu na maxa, ładnie przylega do niego a efekty gorsze niż na standardowym chłodzeniu!! czy to jest normalne na takim chłodzeniu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety pewnie tak. udało mi się ją podkręcić do 467/710. na 470 było już pełno artefaktów. przy takim taktowaniu mam 5300 pkt w 3dm03. a wycisnął bym na rdzeniu spokojnie 550 mhz bo na 470 mimo że jest pełno artefaktów, radiator od pentagrama jest zimny!!!! jak tylko znajdę jakiś poradnik o robieniu v-moda to zaraz się do tego zabiorę, bo myślę że wtedy podkręcił bym ją do 550mhz i miałbym co najmiej 5600pkt.

ps. a nie da się przypadkiem ustawić w biosie aby szyna agp dostarczała karcie więcej prądu??

pozdro!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi