qb Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 hmm ... zastanawiam sie czy dostane w sklepie elektronicznym jakis panel z potencjometrami albo moze chociaz z przyciskami samymi bo wiecie o co mi chodzi :) mam juz panel do wiatrakow ale on jest brzydko wykonany i ma stare wlaczniki i wogole bleee :) jesli ktos z was juz takie cos qpowal to prosze powiedzcie ile moze to kosztowac i mam jescze jedno pytanie :)) bo moj wujek ma OTWORNICE ktora podobno mozna uzyc do wyciecia otworow w obudowie i nie wiem bo tata mi powiedzial ze to jest urzadzenie do ciecia w drewnie a czy nadaje sie do ciecia blachy ?? (obudowy ?) jezeli ktos z was to robil prosze o odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dog Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Ja tez mialem otwornice do drewna i poszla z dymem przy wierceniu obudowy...ale jak cos to wal bez udaru i powoli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 hmm ... zastanawiam sie czy dostane w sklepie elektronicznym jakis panel z potencjometrami albo moze chociaz z przyciskami samymi bo wiecie o co mi chodzi :) mam juz panel do wiatrakow ale on jest brzydko wykonany i ma stare wlaczniki i wogole bleee :) jesli ktos z was juz takie cos qpowal to prosze powiedzcie ile moze to kosztowac i mam jescze jedno pytanie :)) bo moj wujek ma OTWORNICE ktora podobno mozna uzyc do wyciecia otworow w obudowie i nie wiem bo tata mi powiedzial ze to jest urzadzenie do ciecia w drewnie a czy nadaje sie do ciecia blachy ?? (obudowy ?) jezeli ktos z was to robil prosze o odpowiedz No to zrob sobie nowy panel, otwory zrob wedlug szablonu, wszystko znajdziesz na www.fanbus.com oraz na www.bit-tech.net oraz moje ulubione www.moded-kompz.net :) Wszystko czego Ci potrzeba to troche samozaparcia i dokladnosci! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 te otwornice do drewna za kilka zlotych rozpadaja sie nawet od wiercenia w twardym drewnia o obudowie mozesz zapomniec a do metalu niestety kosztuje okolo 100 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dog Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Grzubu ma racje....ja widzialem za 69zł o srednicy 6cm za 88zł o srednicy 8cm, a wiekszych w ogole nie mieli. Slusarz powiedzial mi, ze jesli chce wywiercic 2-3 dziury to wystarczy mi taka tajwanska za 25zł...tylke, ze ona ma inna budowe niz typowa otwornica i nie moglem jej nigdzie dostac:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Ladne otworki wychodza rowniez przy uzyciu DREMELA oraz najprostszego sposobu, czyli punktak + male wiertlo + przecinak no i oczywiscie pilniki iglaki, otoworek jak malowany ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 dremel to podstawa robi idealne otworki ! ale do plexi juz sie nie przyda :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 dremel to podstawa robi idealne otworki ! ale do plexi juz sie nie przyda :(To prawda, ja otworek na wentyl w Plexi wycialem kroczkiem :mrgreen: Tak dlugo rysowalem nim kolko, az sie wycielo, na szczescie to byla plexi 3mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 a mam jescze jedno pytanie w jakim sklepie dostane jakis przezroczysty plastik wiecie na bok obudowy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 qb : pcv przezroczyste kupisz w praktikerze ja mam takie 1mx1m grube 2mm cena < 10 zł tylko go jeszcze nie wstawiłem i niewiem jak to wygląda ale przeciwieństwie do plexi trudno to zarysować. A do cięcia otworów pod wiatraki nadaje sie otwornica do glazury, mi robiła otwory w Aluminium. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plumpi Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 OTwoRNICA do glazury jest COOL!! ja w swojej kaście wywierciłem nią 5 dziurek i to całkiem przyzwoitych, tani i wygodny sposób na wiercenie otworów do wentyli :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 w plexi sie nie da tą piłą do drewna wiercic otworkow ?? !! czy moze zle was zrozumialem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...