Frezer Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) Kupiłem na allegro płyte gł. i zasilacz Modecom 300GTF oraz z proline procesor s64 2500+.podłączyłem wszystko (już kiedyś to robiłem).podłączyłem do prądu i...komputer martwy.Tak jakby nie było prądu w gniazdku.sprawdziłem kabelki od zasilacza (są dwa - jeden prostokąt i drugi kwadrat).Co myślicie ? Gościu zapewniał że zasilacz działa.Może coś zapomiałem innego podłączyć ? ATX Fell 300w - mam jeszcze w domu taki zasilacz ale boję się go podłączyć żeby nie padła płyta. pomocy. Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez Frezer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Podlacz tego Feela nie padnie Ci nic... jak na feelu nie bedzie dzialac to juz wiadomo ze to nie zasilacz... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) Dalej to samo ! Ile trzeba podłączyć kabli od zasilacza do pł.głównej (mam podłączone 2 ).czy na płycie trzeba ustawić jakieś zworki ? Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez Frezer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Tak, dwa. Sprawdź wszystkie styki. Ja tak miałem ostatnio. Podłączyłem nowego kompa. Włączyłem zasilanie, Power, cooler sie kręci a komp nic. Na ekranie miałem No Signal. Okazało się, że albo musisz obciążyć dodatkową linie zasilającą karte graficzną(o ile masz), albo sprawdzić styki wszystkie. Co to wtyczek to wystarczą P4 i tą długą 12V, oczywiście jeszcze coolera warto podłączyć :) Wentylatory w zasilaczu, na płycie się kręcą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Może coś nie tak połączyłeż kable z obudowy przycisk power do budy? Ja składajac ostatnio kompa ominąłem 1 pin i mi resecik nie działał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...