qkasurf Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Witam Uruchamiam kompa załącza sie płyta głowna, wszystkie wiatraki ( włącznie z tym na grafie) wszystko zaczyna się nagrzewać ( procesor, dysk, bios ) ale ekran czarny (jakby monitor nie wiedział że włączyłem kompa)... Sprawdzałem grafike ( wkładając inna do kompa )-to samo, wniosek że grafa wporządku, sprawdzałem monitor- to samo.Wykluczam więc monitor, zasilacz ( w końcu daje napięcie na to wszystko), grafę, dysk ( bez dysku odpaliłbym chociaż bios ), zostaje mi pamięć, prosesor i płyta. Niestety nie mam gdzie tego sprawdzić, a kasy na serwis brak. Pewnie dojdzie do tego, że go zaniose do jakiegos sklepu, ale zastanawia mnie juz teraz co kipnęło w tym moim badziewiu, jestem nerwus i zaraz chyba podniose toporek... Prosze was o sugestie ewentualne porady jak się upewnić co jest powodem tego wszystkiego. prosze o rady i będe wdzięczny za każdego napisanego posta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 zresetuj BIOS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qkasurf Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 zresetuj BIOS 1602614[/snapback] bios zresetowałem, pamięć wygląda ok (styki całe), nadal nic.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...