Skocz do zawartości
airfox

problem z kt3ultra

Rekomendowane odpowiedzi

problem jest taki:

kupilem kt3ultra, AXP1600+, 128MB DDR266, titan d5tb w wakacje sprawdzalem jak sie kreci wszystko i doszedlem do wniosku ze idzie na 10.5x166 ale sie krzaczy explorer wiec na 10,5x160 stabilnie ale mowie mam titana moje pamieci ida maxymalnie na 148 przy max t. wiec poco go katowac kupie kiedys DDR333 to go puszcze na 166 moze jakas woda bedzie to sie pobawie i tak mi chodzil komp na 10,5x148 do tego czasu kumpel kupil 128 DDR333 samsunga i sobie chcialem przetestowac jak seti chodzi itp. Wiec wkladam te pamiatki i otwarlem okno zimno w pokoju daje max taimingi i na fbs 166 i plyta sie wiesza podczas postu i na diodach widze ze momory test fail wiec wkladam swoje pamieci i tez to samo nawet plyta juz nie idzie na fbs 150. Plyta ma trudnosci z max taimingami na asynchronicznym taktowaniu 133/166 ale na 148 chodzi normalnie wiec mam pytanie jakim cudem plyta mogla sie zwalic i czy mam jakies szanse ja reklamowac ze mi sie nie chce krecic ?

procek teraz mam puszczony na 10,5x148 na moich pamieciach i temperatura 44 stopnie podczas seti liczenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co piszesz n ie wydaje mi się by problemem były pamięci (czy to PC266, czy PC333) - ewentualnie możesz im troszeczkę podnieść napięcie. Zastanawiam się naprawdę chodził Ci ten sprzęt na 10,5x160 ??? Coś mi się nie wydaje. Co do fsb=166, to zorientuj się czy płyta ma dzielnik dla PCI 1:5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(..) Zastanawiam się naprawdę chodził Ci ten sprzęt na 10,5x160 ??? Coś mi się nie wydaje.  

A ja sie zastanawiam czemu ty sie zastanawiasz bo tobie jak widze komp chodzi na FSB 166. Wiec co w tym niemozliwego by Jemu chodził na 160.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(..) Zastanawiam się naprawdę chodził Ci ten sprzęt na 10,5x160 ??? Coś mi się nie wydaje. 

A ja sie zastanawiam czemu ty sie zastanawiasz bo tobie jak widze komp chodzi na FSB 166. Wiec co w tym niemozliwego by Jemu chodził na 160.
Przy 166 załączam dzielnik 1:5 i PCI mam 33. Jedyne co mi przychodzi do głowy to, że jemu dzielnik 1:5 załącza się przy 160. Dlatego przy 150-159 mogą być problemy ze stabilnością :(. Jeśli niema dzielnika 1:5 to w ogóle klapa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...