dziendobry Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 witam. mam problem z kartą radeon 9800se xpertvision. podczas gry w np. colin 2005, need for speed2 lub call of duty komp po kilkunastu minutach( czasami szybciej a czasami później) się restartuje. najpierw jest sieczka na ekranie potem blue screen i ostatnio pojawił się komunikat " ati2dvag" karte sprawdzałem na kilku kompach i zawsze to samo. próbowałem sterów orginalnych jak i omeg. moim zdaniem to jest wina chłodzenia ,karta strasznie się grzeje. miałem dwa stare wiatraki od zasilaczy więc jeden dałem na pamięci a drugi na radiator. troche pomogło ale jak jest ciepło na dworze to i to nie pomaga. zasilacz tez zmieniałem więc to napewno nie jest jego wina. chciałem zmienić chłodzenie na tej karcie ale za cholere nie można ściągnąć z niej radiatora! boję się że kombinacje ze śróbokrętem skończą się uszkodzeniem cpu. może ktoś będzie wiedział co jest z tą kartą i jak zdjąć ten radiator? z góry dziękuje za pomoc. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 witam. mam problem z kartą radeon 9800se xpertvision. podczas gry w np. colin 2005, need for speed2 lub call of duty komp po kilkunastu minutach( czasami szybciej a czasami później) się restartuje. najpierw jest sieczka na ekranie potem blue screen i ostatnio pojawił się komunikat " ati2dvag" karte sprawdzałem na kilku kompach i zawsze to samo. próbowałem sterów orginalnych jak i omeg. moim zdaniem to jest wina chłodzenia ,karta strasznie się grzeje. miałem dwa stare wiatraki od zasilaczy więc jeden dałem na pamięci a drugi na radiator. troche pomogło ale jak jest ciepło na dworze to i to nie pomaga. zasilacz tez zmieniałem więc to napewno nie jest jego wina. chciałem zmienić chłodzenie na tej karcie ale za cholere nie można ściągnąć z niej radiatora! boję się że kombinacje ze śróbokrętem skończą się uszkodzeniem cpu. może ktoś będzie wiedział co jest z tą kartą i jak zdjąć ten radiator? z góry dziękuje za pomoc. pozdrawiam. 1602709[/snapback] wsadz ja do folii antystatyczne n apół godziny do zamrażalnika, potem delikatnie podważ, powinno puścić - ja tak zrobiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...