Skocz do zawartości
[Shinigami]

Gtr 2

Rekomendowane odpowiedzi

moze mi ktos podac swoj przejazd na oschersleben, tylko konkretnie bmw z3m. bede wdzieczny.

Nie śmigałem jeszcze na tym torze i tym samochodem, ale jeżeli jakoś ma Ci ułatwić podjęcie decyzji to proszę: Oschersleben GP,2004 BMW Z3M- 1.39.617.

Zaznaczam jest to pierwszy przejazd i specjalistą nie jestem , jakbyś podał swój czas to może swój bym polepszył.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam troszke ponad 1.34 (pozniej sprawdze). z tym ze mam wlaczony abs na low bo inaczej sie nie da grac hamujac "klawiatura", reszta wylaczona, skrzynia biegow oczywiscie reczna (dodam ze na recznej skrzyni biegow gram dopiero od 2 dni, ostatnio na manualnej gralem w nfs'a porsche pare lat temu ;) ), troche dlubalem w setupie i to 1.34 jest jeszcze do polepszenia ale to przyjdzie z czasem, jak moze dokupie kiere za jakis czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie 1:29:323s ;) Oschersleben GP,2004 BMW M3. Jak dobrze pamiętam miałem 1:27s... niestety nadpisuje po każdej sesji hot lap :/ szkoda :P

Link do replay'a. Może się Wam przyda. Aha of coz def setup!

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladnie :D wiedzialem ze zaraz mnie ktos dobije :) Ojejku Ty wciskasz sprzeglo jak zrzucasz tak gwaltownie biegi? bo nie zdazysz dobrze wyhamowac a juz masz zrzucony bieg do 2 i Cie nie rzuca. sorry za te lamerskie pytania ale prawka nie mam, wozem gt nie jezdzilem wiec duzej wiedzy na ten temat nie mam ale cos mi tu nie pasuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba umiejętnieć hamować i gaz wciskać, do tego gdzie niegdzie lfb... Hamulec trzeba puszczać a jak wciśniesz do blachy i zrzucisz biegi nie 'wyhamowywując' to spin masz gwarantowany. Załóżmy jedziesz po długie prostej na ostry zakręt jak w Monzie 1 zakręt na torze. Zrzucasz biegi z 6 do ~3-4 mająć wciśnięty hamulec do blachy, następnie puszczasz żeby odzyskać przyczepność, znowu hamujesz już krócej trzymając wciśnięty hamulec, zrzucasz kolejny bieg i tak wkółko, trzymając hamulec coraz krócej ;). aż wyhamujesz odpowiednio. Jak widzisz że wyrzuca Cię z optymalnej lini toru, to ratujesz się 'pulsacyjnym' wciskaniem gazu. Jeżdże na manualnym clutch :P. Więc przy zmianie biegu noga z gazu musi zejść, zwłaszcza na zakrętach.

Ale ciii... ja nic nie mówiłem :D

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czarna magia ale dzieki. sprobuje to jakos opanowac, no przynajmniej pocwicze :D aaa jeszcze jedno, co to znaczy lfb? :oops:

----------

panowie przypomnialo mi sie ze moj mlodszy kuzyn ma taki shit http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/436468, moglbym od niego to pozyczyc, jak myslicie, warto? bedzie jakas przyjemnosc z jazdy? :) opis tego wynalazku "...drążek zmiany biegów dla rajdowców pragnących poczuć pełnię realistycznego kierowania samochodem..." :lol:

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak da sie jakos kontrolowac gaz i hamulec to chyba warto :) choc czy nie lepiej wydac ~100pln na czerwone logi lub ~200-250 na momo racing a jak sie zaprzesz to za taka kase kupisz momo force. sam kupilem 2 letnie momo force za prawie 240pln z transportem i poza tym, ze poprzedni wlasciciel zmienil kolor z czerwonego na czany i farba juz odpada to kolko jest nie do zabicia, zero luzow, pelna precyzja, wypas na maxa. byla to chyba najlepiej wydana kasa do kompa poza samsungiem 19" z promocji w MM ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: Ojejku chyba ze 3 razy ogladalem Twojego replay'a i dopiero teraz po skonczonej sesji w gtr dotarlo do mnie ze pokazales nam chyba nie tego replaya ktorego chciales :lol: mialo byc ze statkiem bmw z3m a nie m3GTR :D nie wiem jak moglem wczesniej tego nie dostrzec, z rogalem na twarzy ogladalem jak sobie smigasz m3GTR (oczywiscie rozrozniam te dwa samochody, zeby nie bylo :) ) :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnei GTR1 byl przegiety ale w GTR2 poszli za daleko i za latwo sie jezdzi !! jakies 20% poszli za daleko w kierunku arcade- mam nadzieje ze zanim liga sie zacznie wyjdzie jakis patch i to naprostuje. W GTR operowanie gazem bylo bardzo delikatne az za bardzo imho a tu znow prawie zawsze mozna gaz w podloge wcisnac... ehhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: Ojejku chyba ze 3 razy ogladalem Twojego replay'a i dopiero teraz po skonczonej sesji w gtr dotarlo do mnie ze pokazales nam chyba nie tego replaya ktorego chciales :lol: mialo byc ze statkiem bmw z3m a nie m3GTR :D nie wiem jak moglem wczesniej tego nie dostrzec, z rogalem na twarzy ogladalem jak sobie smigasz m3GTR (oczywiscie rozrozniam te dwa samochody, zeby nie bylo :) ) :mur:

No tam miał być bmw M3 oczywiście, nazwe skopiowałemz posta Worms14 i zapomniałem poprawić a już spać polazłem ;). Innego BMW tam na liście nie widziałem, ale byłem już zmęczony ;]. Przejade i wrzuce dzisiaj drugi jeżeli się pomyliłem, ale wydaje mi się że w sezonie 2004 był tam tylko M3. Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i w 2003 sezonie jest Z3 trzeba było tak od razu hehe ;) nie dawno do chaty wróciłem, nie mam czasu na nic ;( zrobiłem ze 2 kółka :/ 1:34:182 czas... żeby nie było to wrzucam ;) w sumie 1 raz nim jeździłem o_O, ślizga się jak cholera :P def setup, wszstyko off włącznie z auto clutch.

http://rapidshare.de/files/33847813/Oscher...OT_LAP.Vcr.html

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mimo tego iz po pracy chce mi sie NIC to dzisiaj zrobilem pare lapow w szkolce, meczylem nissana na ennie. fajna furka i trasa tez niezla choc w 3/5 przypadkow przestrzeliwalem 1 szykane :( jak sakonczy sie sezon na wodzie to bede mial "po godzinach" i weekendy wolne to wtedy sie pobawie bardziej. a poki co to pare lapow po pracy moze zrobie, ale o nauce furek i torow nie ma mowy :(

online nawet dzisiaj nie chcialem chlopakom przeszkadzac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzis pojezdzilem troche w szkółce, i bardzo fajnie jest się uczyć ;) Nie jest tak trudno jak w GTR1, ale nadal realizm jest na wysokim poziomie. Tylko cos mi się zdaje, ze FF mi nie działa, bo jak najade np. na te "garby" przy zakrętach to powinno trząść kierownicą, a nic się nie dzieje.. ; / (mam czerwonego logitecha FF GP)

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajna rzecz odkrylem przypadkiem. wylaczenie FastWrites w biosie to na oko 15fps mniej w gtr2 :D :D masakra. odkrylem to przypadkowo, zawsze mialem wlaczone FW ale dzisiaj wyjatkowo wylaczylem zeby sprawdzic czy zwiekszy to moze (jakims cudem) ilosc fps w company of heroes, nie zwiekszylo, a ze naszla mnie ochota na pare okrazen w gtr2 i nie chcialo mi sie juz uruchamiac kompa ponownie i grzebac w biosie wlaczylem gtra z wylaczonym FW i co...? szok, grac sie nie dalo, nie wiedzialem co jest grane. jak ktos ma radka i wylaczone FW to polecam sobie to sprawdzic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajna rzecz odkrylem przypadkiem. wylaczenie FastWrites w biosie to na oko 15fps mniej w gtr2 :D :D masakra. odkrylem to przypadkowo, zawsze mialem wlaczone FW ale dzisiaj wyjatkowo wylaczylem zeby sprawdzic czy zwiekszy to moze (jakims cudem) ilosc fps w company of heroes, nie zwiekszylo, a ze naszla mnie ochota na pare okrazen w gtr2 i nie chcialo mi sie juz uruchamiac kompa ponownie i grzebac w biosie wlaczylem gtra z wylaczonym FW i co...? szok, grac sie nie dalo, nie wiedzialem co jest grane. jak ktos ma radka i wylaczone FW to polecam sobie to sprawdzic ;)

nic nowego ;)

włączenie opcji FW zwieksza ilosc fps np w Hitmanie Blood Money.

z procami AMD 32bit (athlon/XP, duron) włączenie FW powodowało problemy jednak dzieki nowym prockom(a64,semp64...) sytucja sie zmieniła

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

owszem o tym ze w hitmanie to dawalo troche wiecej fps wiedzialem i korzystalem z tego ale o tym ze ta opcja wplywa takze na gtr'a 2 dopiero dzisiaj sie "dowiedzialem".

-----------

potrzebny jest i2 pro albo standard. ale za cholere nie wiem jak tego uzywac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj bylo 16 osob w szyczycie i bylo naprawde spoko :) Dzis kolejny dzien testow od godz 22.00 - tym razem wozy klasy nGT . Zapraszamy chetnych - ofc kiera wymagana bo smigamy bez helpow . ! info na PRS.

A dzisiaj aż 22 albo 23 osoby jeżeli dobrze pamiętam :) Kto nie był - niech żałuje :D Może rzeczywiście do tych 30 graczy dobrniemy ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BigSpider jak Ty grasz na tym padzie od ps2? jednego analoga masz jako kierownice a drugi dzielisz miedzy gaz a hamulce?? :D czy skrecanie analog, gaz/hamulce "digital" ;) ?

-----

tak w ogole to dzisiaj pozyczylem ta kiere od brata o ktorej wspominalem. o zgrozo, nigdy wiecej, koszmar i syf adekwatny do swojej ceny, co ja gadam za darmo bym tego nie wzial. powaznie. musialem wybierac miedzy analogiem a "FF" :mur: na raz nie dzialalo, delikatnie skrecam a koles w samochodzie sie telepal jakby mial atak (epilepsja). probowalem z kalibracja, deadzone i kupa. moral...nie kupowac kierownic ktore kosztuja ~100zl chyba ze to uzywki :D cale szczescie ze ja tylko pozyczylem a nie kupilem. 15 min tortur i "kiera" jest w pudelu i czeka na brata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BigSpider jak Ty grasz na tym padzie od ps2? jednego analoga masz jako kierownice a drugi dzielisz miedzy gaz a hamulce?? :D czy skrecanie analog, gaz/hamulce "digital" ;) ?

-----

tak w ogole to dzisiaj pozyczylem ta kiere od brata o ktorej wspominalem. o zgrozo, nigdy wiecej, koszmar i syf adekwatny do swojej ceny, co ja gadam za darmo bym tego nie wzial. powaznie. musialem wybierac miedzy analogiem a "FF" :mur: na raz nie dzialalo, delikatnie skrecam a koles w samochodzie sie telepal jakby mial atak (epilepsja). probowalem z kalibracja, deadzone i kupa. moral...nie kupowac kierownic ktore kosztuja ~100zl chyba ze to uzywki :D cale szczescie ze ja tylko pozyczylem a nie kupilem. 15 min tortur i "kiera" jest w pudelu i czeka na brata

Tak, gram na analogach. Jedna gałeczka - skręty, druga - gaz/hamulec. Nie jest aż tak źle - da się jeździć i to przyjemnie :). W planach mam zakup kierwnicy.

Co Fast Writes, po włączeniu fpsy gdy sam jestem na torze podskoczyły mi o jakieś 10-15 klatek. To nieźle, jednak przy włączonym FW gra się wiesza :(. Da się coś z tym zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, nie moge Ci pomoc, mi sie nie wiesza. ale w ogole mam jazdy niezle z moim radkiem, znika mi gdzies obraz w lusterkach, musze minimalizowac i wracac do gry dopiero jest ok...a w ogole szkoda gadac. musze jutro obadac sprawe. ja sobie dzisiaj na dokladke wlaczylem reczne sprzeglo :D (gram na klawi i myszcze) hardcore totalny, zeby nad tym wszystkim zapanowac to trzeba miec niezla kiere i wprawe. ale fajnie mozna driftowac ze sprzeglem :D czasami mi cos wychodzilo, swietne uczucie jak przejedziesz zakret poslizgiem (kontrolowanym :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi