Worms14 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 moze mi ktos podac swoj przejazd na oschersleben, tylko konkretnie bmw z3m. bede wdzieczny. Nie śmigałem jeszcze na tym torze i tym samochodem, ale jeżeli jakoś ma Ci ułatwić podjęcie decyzji to proszę: Oschersleben GP,2004 BMW Z3M- 1.39.617. Zaznaczam jest to pierwszy przejazd i specjalistą nie jestem , jakbyś podał swój czas to może swój bym polepszył. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 ja mam troszke ponad 1.34 (pozniej sprawdze). z tym ze mam wlaczony abs na low bo inaczej sie nie da grac hamujac "klawiatura", reszta wylaczona, skrzynia biegow oczywiscie reczna (dodam ze na recznej skrzyni biegow gram dopiero od 2 dni, ostatnio na manualnej gralem w nfs'a porsche pare lat temu ;) ), troche dlubalem w setupie i to 1.34 jest jeszcze do polepszenia ale to przyjdzie z czasem, jak moze dokupie kiere za jakis czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Macie 1:29:323s ;) Oschersleben GP,2004 BMW M3. Jak dobrze pamiętam miałem 1:27s... niestety nadpisuje po każdej sesji hot lap :/ szkoda :P Link do replay'a. Może się Wam przyda. Aha of coz def setup! Edytowane 20 Września 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 ladnie :D wiedzialem ze zaraz mnie ktos dobije :) Ojejku Ty wciskasz sprzeglo jak zrzucasz tak gwaltownie biegi? bo nie zdazysz dobrze wyhamowac a juz masz zrzucony bieg do 2 i Cie nie rzuca. sorry za te lamerskie pytania ale prawka nie mam, wozem gt nie jezdzilem wiec duzej wiedzy na ten temat nie mam ale cos mi tu nie pasuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Trzeba umiejętnieć hamować i gaz wciskać, do tego gdzie niegdzie lfb... Hamulec trzeba puszczać a jak wciśniesz do blachy i zrzucisz biegi nie 'wyhamowywując' to spin masz gwarantowany. Załóżmy jedziesz po długie prostej na ostry zakręt jak w Monzie 1 zakręt na torze. Zrzucasz biegi z 6 do ~3-4 mająć wciśnięty hamulec do blachy, następnie puszczasz żeby odzyskać przyczepność, znowu hamujesz już krócej trzymając wciśnięty hamulec, zrzucasz kolejny bieg i tak wkółko, trzymając hamulec coraz krócej ;). aż wyhamujesz odpowiednio. Jak widzisz że wyrzuca Cię z optymalnej lini toru, to ratujesz się 'pulsacyjnym' wciskaniem gazu. Jeżdże na manualnym clutch :P. Więc przy zmianie biegu noga z gazu musi zejść, zwłaszcza na zakrętach. Ale ciii... ja nic nie mówiłem :D Edytowane 19 Września 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) czarna magia ale dzieki. sprobuje to jakos opanowac, no przynajmniej pocwicze :D aaa jeszcze jedno, co to znaczy lfb? :oops: ---------- panowie przypomnialo mi sie ze moj mlodszy kuzyn ma taki shit http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/436468, moglbym od niego to pozyczyc, jak myslicie, warto? bedzie jakas przyjemnosc z jazdy? :) opis tego wynalazku "...drążek zmiany biegów dla rajdowców pragnących poczuć pełnię realistycznego kierowania samochodem..." :lol: Edytowane 19 Września 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 jak da sie jakos kontrolowac gaz i hamulec to chyba warto :) choc czy nie lepiej wydac ~100pln na czerwone logi lub ~200-250 na momo racing a jak sie zaprzesz to za taka kase kupisz momo force. sam kupilem 2 letnie momo force za prawie 240pln z transportem i poza tym, ze poprzedni wlasciciel zmienil kolor z czerwonego na czany i farba juz odpada to kolko jest nie do zabicia, zero luzow, pelna precyzja, wypas na maxa. byla to chyba najlepiej wydana kasa do kompa poza samsungiem 19" z promocji w MM ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 :mur: Ojejku chyba ze 3 razy ogladalem Twojego replay'a i dopiero teraz po skonczonej sesji w gtr dotarlo do mnie ze pokazales nam chyba nie tego replaya ktorego chciales :lol: mialo byc ze statkiem bmw z3m a nie m3GTR :D nie wiem jak moglem wczesniej tego nie dostrzec, z rogalem na twarzy ogladalem jak sobie smigasz m3GTR (oczywiscie rozrozniam te dwa samochody, zeby nie bylo :) ) :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Jak dla mnei GTR1 byl przegiety ale w GTR2 poszli za daleko i za latwo sie jezdzi !! jakies 20% poszli za daleko w kierunku arcade- mam nadzieje ze zanim liga sie zacznie wyjdzie jakis patch i to naprostuje. W GTR operowanie gazem bylo bardzo delikatne az za bardzo imho a tu znow prawie zawsze mozna gaz w podloge wcisnac... ehhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) :mur: Ojejku chyba ze 3 razy ogladalem Twojego replay'a i dopiero teraz po skonczonej sesji w gtr dotarlo do mnie ze pokazales nam chyba nie tego replaya ktorego chciales :lol: mialo byc ze statkiem bmw z3m a nie m3GTR :D nie wiem jak moglem wczesniej tego nie dostrzec, z rogalem na twarzy ogladalem jak sobie smigasz m3GTR (oczywiscie rozrozniam te dwa samochody, zeby nie bylo :) ) :mur:No tam miał być bmw M3 oczywiście, nazwe skopiowałemz posta Worms14 i zapomniałem poprawić a już spać polazłem ;). Innego BMW tam na liście nie widziałem, ale byłem już zmęczony ;]. Przejade i wrzuce dzisiaj drugi jeżeli się pomyliłem, ale wydaje mi się że w sezonie 2004 był tam tylko M3. Edytowane 20 Września 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 dzis o 20 testujemy GTR2 na PRS wiecej info w linku. http://prs.simracing.pl/forum/showthread.php?t=2795 zapraszamy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) No i w 2003 sezonie jest Z3 trzeba było tak od razu hehe ;) nie dawno do chaty wróciłem, nie mam czasu na nic ;( zrobiłem ze 2 kółka :/ 1:34:182 czas... żeby nie było to wrzucam ;) w sumie 1 raz nim jeździłem o_O, ślizga się jak cholera :P def setup, wszstyko off włącznie z auto clutch. http://rapidshare.de/files/33847813/Oscher...OT_LAP.Vcr.html Edytowane 20 Września 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Ojejku pozniej lookne replay'a ;) jak mowisz ze z3 sie slizga to jaki woz polecasz na poczatek zabawy z gtr2 ? wez pod uwage ze gram na klawie i myszce ;) jedyna pomoc kompa to abs na low Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 mimo tego iz po pracy chce mi sie NIC to dzisiaj zrobilem pare lapow w szkolce, meczylem nissana na ennie. fajna furka i trasa tez niezla choc w 3/5 przypadkow przestrzeliwalem 1 szykane :( jak sakonczy sie sezon na wodzie to bede mial "po godzinach" i weekendy wolne to wtedy sie pobawie bardziej. a poki co to pare lapow po pracy moze zrobie, ale o nauce furek i torow nie ma mowy :( online nawet dzisiaj nie chcialem chlopakom przeszkadzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Ja dzis pojezdzilem troche w szkółce, i bardzo fajnie jest się uczyć ;) Nie jest tak trudno jak w GTR1, ale nadal realizm jest na wysokim poziomie. Tylko cos mi się zdaje, ze FF mi nie działa, bo jak najade np. na te "garby" przy zakrętach to powinno trząść kierownicą, a nic się nie dzieje.. ; / (mam czerwonego logitecha FF GP) Edytowane 20 Września 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Wczoraj bylo 16 osob w szyczycie i bylo naprawde spoko :) Dzis kolejny dzien testow od godz 22.00 - tym razem wozy klasy nGT . Zapraszamy chetnych - ofc kiera wymagana bo smigamy bez helpow . ! info na PRS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 grzesiu - pokombinuj z FF w opcjach GTR'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) fajna rzecz odkrylem przypadkiem. wylaczenie FastWrites w biosie to na oko 15fps mniej w gtr2 :D :D masakra. odkrylem to przypadkowo, zawsze mialem wlaczone FW ale dzisiaj wyjatkowo wylaczylem zeby sprawdzic czy zwiekszy to moze (jakims cudem) ilosc fps w company of heroes, nie zwiekszylo, a ze naszla mnie ochota na pare okrazen w gtr2 i nie chcialo mi sie juz uruchamiac kompa ponownie i grzebac w biosie wlaczylem gtra z wylaczonym FW i co...? szok, grac sie nie dalo, nie wiedzialem co jest grane. jak ktos ma radka i wylaczone FW to polecam sobie to sprawdzic ;) Edytowane 21 Września 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Ciekawe, dlaczego w GTR2 nie ma MOTEC'a ? Nie wiem może jestem ślepy ale go nie widzę. Czy jest jakiś plugin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 http://software.motec.com.au/release/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 http://software.motec.com.au/release/ a ktory jest do gtr2?? ;] jakie autko z ngt polecicie do nauki jazdy i torow? probowalem ferrari 360, ale jakos mi nie podpasilo za to 350z jest bardzo przyjemny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Porsche 911 BiTurbo dość dobrze się jeżdzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) fajna rzecz odkrylem przypadkiem. wylaczenie FastWrites w biosie to na oko 15fps mniej w gtr2 :D :D masakra. odkrylem to przypadkowo, zawsze mialem wlaczone FW ale dzisiaj wyjatkowo wylaczylem zeby sprawdzic czy zwiekszy to moze (jakims cudem) ilosc fps w company of heroes, nie zwiekszylo, a ze naszla mnie ochota na pare okrazen w gtr2 i nie chcialo mi sie juz uruchamiac kompa ponownie i grzebac w biosie wlaczylem gtra z wylaczonym FW i co...? szok, grac sie nie dalo, nie wiedzialem co jest grane. jak ktos ma radka i wylaczone FW to polecam sobie to sprawdzic ;)nic nowego ;) włączenie opcji FW zwieksza ilosc fps np w Hitmanie Blood Money. z procami AMD 32bit (athlon/XP, duron) włączenie FW powodowało problemy jednak dzieki nowym prockom(a64,semp64...) sytucja sie zmieniła Edytowane 21 Września 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) owszem o tym ze w hitmanie to dawalo troche wiecej fps wiedzialem i korzystalem z tego ale o tym ze ta opcja wplywa takze na gtr'a 2 dopiero dzisiaj sie "dowiedzialem". ----------- potrzebny jest i2 pro albo standard. ale za cholere nie wiem jak tego uzywac :D Edytowane 21 Września 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpio Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 a ktory jest do gtr2?? ;] To jest właśnie tak, że GTR jest przystosowany do Moteca wiec obojetnie jaki byś dał powinno Ci wczytać... ja mam bodaj i2 pro, ale ten z GTR1 bardziej mi podpasował ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Wczoraj bylo 16 osob w szyczycie i bylo naprawde spoko :) Dzis kolejny dzien testow od godz 22.00 - tym razem wozy klasy nGT . Zapraszamy chetnych - ofc kiera wymagana bo smigamy bez helpow . ! info na PRS. A dzisiaj aż 22 albo 23 osoby jeżeli dobrze pamiętam :) Kto nie był - niech żałuje :D Może rzeczywiście do tych 30 graczy dobrniemy ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) BigSpider jak Ty grasz na tym padzie od ps2? jednego analoga masz jako kierownice a drugi dzielisz miedzy gaz a hamulce?? :D czy skrecanie analog, gaz/hamulce "digital" ;) ? ----- tak w ogole to dzisiaj pozyczylem ta kiere od brata o ktorej wspominalem. o zgrozo, nigdy wiecej, koszmar i syf adekwatny do swojej ceny, co ja gadam za darmo bym tego nie wzial. powaznie. musialem wybierac miedzy analogiem a "FF" :mur: na raz nie dzialalo, delikatnie skrecam a koles w samochodzie sie telepal jakby mial atak (epilepsja). probowalem z kalibracja, deadzone i kupa. moral...nie kupowac kierownic ktore kosztuja ~100zl chyba ze to uzywki :D cale szczescie ze ja tylko pozyczylem a nie kupilem. 15 min tortur i "kiera" jest w pudelu i czeka na brata Edytowane 21 Września 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 BigSpider jak Ty grasz na tym padzie od ps2? jednego analoga masz jako kierownice a drugi dzielisz miedzy gaz a hamulce?? :D czy skrecanie analog, gaz/hamulce "digital" ;) ? ----- tak w ogole to dzisiaj pozyczylem ta kiere od brata o ktorej wspominalem. o zgrozo, nigdy wiecej, koszmar i syf adekwatny do swojej ceny, co ja gadam za darmo bym tego nie wzial. powaznie. musialem wybierac miedzy analogiem a "FF" :mur: na raz nie dzialalo, delikatnie skrecam a koles w samochodzie sie telepal jakby mial atak (epilepsja). probowalem z kalibracja, deadzone i kupa. moral...nie kupowac kierownic ktore kosztuja ~100zl chyba ze to uzywki :D cale szczescie ze ja tylko pozyczylem a nie kupilem. 15 min tortur i "kiera" jest w pudelu i czeka na brata Tak, gram na analogach. Jedna gałeczka - skręty, druga - gaz/hamulec. Nie jest aż tak źle - da się jeździć i to przyjemnie :). W planach mam zakup kierwnicy. Co Fast Writes, po włączeniu fpsy gdy sam jestem na torze podskoczyły mi o jakieś 10-15 klatek. To nieźle, jednak przy włączonym FW gra się wiesza :(. Da się coś z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 hmmm, nie moge Ci pomoc, mi sie nie wiesza. ale w ogole mam jazdy niezle z moim radkiem, znika mi gdzies obraz w lusterkach, musze minimalizowac i wracac do gry dopiero jest ok...a w ogole szkoda gadac. musze jutro obadac sprawe. ja sobie dzisiaj na dokladke wlaczylem reczne sprzeglo :D (gram na klawi i myszcze) hardcore totalny, zeby nad tym wszystkim zapanowac to trzeba miec niezla kiere i wprawe. ale fajnie mozna driftowac ze sprzeglem :D czasami mi cos wychodzilo, swietne uczucie jak przejedziesz zakret poslizgiem (kontrolowanym :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 http://software.motec.com.au/release/MOTEC'a to ja mam. Chodzi mi o to, gdzie są w katalogu z grą, pliki z jazdy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...