Skocz do zawartości
[Shinigami]

Gtr 2

Rekomendowane odpowiedzi

Co to są helpy? Btw, pograłem trochę na gamepadzie, elegancko go skonfigurowałem i gra się wygodniej. Ale dalej nie umiem w tą grę grać, ciągle mnie gdzieś rzuca, kilka treningów przeszedłem.

helpy czyli pomoce - np. kontrola trakcji aty blokowanie kół ...

praktycznie jak masz wszyskie włączone to żeby zrobić bączka trzeba sie naprawde nieźle postarać

BTW żeby sie jakiegoś toru nauczyć to trzeba przynajmniej 200lapów wykrecić

najlepiej na początku ucz sie jednego toru

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale poznanie toru to kwestia kilku kółek, później jest jazda na granicy ryzyka i wyczucie optymalnego pkt hamowania.

i właśnie zapamietanie takich szczegółów jak miejsce hamowania, nierówności i inne tyle potrafi zająć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i właśnie zapamietanie takich szczegółów jak miejsce hamowania, nierówności i inne tyle potrafi zająć

Wiesz jedni sie ucza szybciej inni wolniej. Tak to juz jest na tym swiecie. :P

Ta mala dygresja nie ma na celu 'uderzenia' w Twoje umiejetnosci (nie znam ich i nie mam zamiaru oceniac). ;)

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamil uczy sie super, bo po 1 czy 2 lapach wlaczyl "AI" i poszedl w cholere a mialem takie ladne lambo :/

jakoś jak ty jechałeś swoim porsche w GTL to sie ciebie nie czepiam do tej pory - mimo że sie umawialiśmy że bierzemy auta o podobnych osiągach

a, widze że teraz będziesz po mnie jechał przez najbliższe pare lat za to jak AI włączyłem kiedy mecz sobie oglądalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem noobem, pogralem troszke w GTR, GTL , a ostatnio w GTR2 i ta wlasnie przypadla mi do gustu (moze to z powodu mojej amatorszczyzny w simracing'u), nawet kupilem specjalnie dla niej nowa kierownice bo stara (Interact SV-283) niestety nie chce dzilac pod XP. Moze po moim poscie posypie sie na mnie deszcze bluzgow, ale mi w tym symulatorku brakuje czegos takiego jak wycieraczki (chyba ze ich nie znalazlem). Wiem ze to sylulator jazdy z nie arcade'owka, ale w czasie jazdy podczas deszczu bylo by milo wytrzec szybe. Badzcie wyrozumiali i nie besztajcie mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko Ci tych wycieraczek brakuje - na zagranicznych forach(RSC) były dyskusje na temat czemu Simbin nie dał tego 'bajeru'. Dla tych jednak zostana one dodane w RACE, nawet cos się tym chwalili.

Mnie brak wycieraczek nie przeszkadza, za to wkurza troche za mały zakres regulacji fotela(w porównianiu do GTR1).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj kupiłem GTR2 pl, jednak po tak wielkim opóźnieniu mogli chociaż grę zaktualizować do wersji 1.1.

Teraz nie wiem jakiego patcha mam zapodać, żeby działało jak trzeba, a może tylko wersja pl będzie działać(patcha), której jeszcze nie ma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez chcialbym to wiedziec. w czw empik prosil o wizyte po weekendzie a dzisiaj odeslali mnie do piatku.

EDIT

Worms14 => skoro masz ver pl, to powiedz jakie zabezpieczenei dali, bo to jest dosc wazne przy instalacji patcha.

Edytowane przez Niemiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze tak sie jezdzi w realu ale to jest gra a nie real i mozna zbzikowac jezdzic w kolko 3 godziny, a pozatym to jest nudne

Nie muisz w to grac...juz Niemiec powiedzial o suwaczku jesli wyscig jest za dlugi...Ja mam 30% i tyle moge poswiecic czasu. 30% to kolo 20-30 okrazen czyli zabawa na ciut ponad godzinke.

Wczoraj kupiłem GTR2 pl,

Tez podlaczam sie do pytania...czym a dokladniej jakim zabezpieczeniem jest to potraktowane. Jesli Starforce to nie problem. Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest zabezpieczona starforcem !! Na chwile obecna ukazal sie patch 1.1 ale neistety nie do wer. PL - wersja na inne kraje byla zabezpieczona securomem ..

Co do fizyki z PRS to mysle ze kazdy co by ta fizyke chcial i dla kogo postawowa fizyka z GTR2 jest zbyt arcade to na PRS juz trafil i fizyke zassal i na niej tylko jezdzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi