Skocz do zawartości
[Shinigami]

Gtr 2

Rekomendowane odpowiedzi

:blink: Kokpity 1sza liga, wręcz uber- klasa, modele wozów doskonałe... czego więcej chcesz? Warunki pogodowe są średnio odwzorowane, ale to i tak mało istotne.

<_< co do grafy to mam trochę sreenów z gry :-P brak opcji advenced :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cavarr, twoje screeny wyglądają sto razy gorzej, niż gtr1 odpalony na x800xtpe blisko dwa lata temu... nie wiem co masz za sprzęta, ale albo demo ma poobcinane detale z uwagi na rozmiar pliku, albo twój hardware nie domaga. Tak czy siak, twoje screeny są beznadziejne, dużo gorsze od GTR1@full, nie wspominając o GTL, czy też gameplay'u w HDTV z GTR2.

PS. Faktycznie, "marna" oprawa, n/c.

Dołączona grafika

vs.

Dołączona grafika

Choć szejderów pewnie niektórym brakuje <_<

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są trzy opcje co do jakości(z pamięci mówie) high detail wheels, high res car livery i high res cockpit.

Draak tak z ciekawości już testowałeś demko ? ;) . Bo ciekawe co inni sądza o fizyce.

Edit. linki do moich screenów(tylko samochód jest dobry, detale toru poobcinałem by zyskać fps):

http://img150.imageshack.us/my.php?image=grab000cy4.jpg

http://img83.imageshack.us/my.php?image=grab001ol6.jpg

http://img83.imageshack.us/my.php?image=grab002yw1.jpg kompresja jpg robi swoje :? ale i tak to co jest wystarczy.

Edytowane przez skorpio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Cvarr o po angielsku to ty godasz?

Felgi 3d ustawia się w opcjach jak zresztą wszystko ja grałem na Full plus wszystkie opcje Advanced też na maksa i graficzka z Antyaliasingiel i Anizotropicznym jest bardzo ładna chociaż w GT legends zdaje mi się że była ładniejsza ale za krótko grałem by to ocenić.

Co do symulacji no to jak wiadomo nie zawodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, nie wytrzymałem i pojechałem kilka kółek na myszce (bo da się i tak sterować, choć to tylko namiastka) na laptopie z podpisu. Bez śladu o/c, full@1440x900 z AAx4 (AF tylko x8, nie zmieniałem w sterownikach) gra widać wręcz śmiga. Ogólnie, oprawa jest świetna, wymagania bardzo niskie, eleganckie menu ze smaczkami w stylu ignition button ;) Coś czuję, że wrócą stare dobre nieprzespane noce :D Momo zdecydowanie zostanie dziś wyciągnięta z szafy ;)

PS. Demo oferuje możliwość odpalenia wszystkiego na full, tylko trzeba wiedzieć co i gdzie kliknąć ;)

PPS. Na jednym screenie widać, że czasem przydzadzą się okulary przeciwsłoneczne ;)

post-2965-1153492517_thumb.jpg

post-2965-1153492527_thumb.jpg

post-2965-1153493805_thumb.jpg

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda to super ;) tylko draak ma lepsze gfx w lapie niż ja w pc'cie, burżuj jeden :P.

Zdam relację jak to chodzi u mnie dopiero jutro ;( w sumie już wiem bo Karas mi pisał (a kompy mamy takie same ;) czarnuch jeden :P ) i praktycznie tak samo jak GTL, podobno łatwiej się jeździ -> mniej spinów..

A tym czasem na małą libację po ciężkim tygodniu ;d

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie taki laptop do pracy jest potrzebny (ach, ten wymagający word :P )... a tak do meritum wracając- kiedyś miałem preview GTR2 z niemieckiej gazetki. Już wtedy chłopaki wspominali, że w GTR2 jeździ się łatwiej niż w części 1szej.

Mnie dziś też na _myszce_ trochę za łatwo szło... trochę szkoda, bo wolałbym by seria GTR/GTL pozostała jednak hard-coreowymi simami.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i praktycznie tak samo jak GTL, podobno łatwiej się jeździ -> mniej spinów..

A tym czasem na małą libację po ciężkim tygodniu ;d

Wreszcie powróciłem do domu potestować demko.

Fakt spina jest trudniej zaliczyć niż w GTL, te nowoczesne samochodziki są znacznie bardziej stabilne :P Ogólnie o ile GTR1 mi jakoś nie podszedł to demko GTR2 wciągneło mnie na maksa, wszystko jest w tej grze idealne, może grafika jest "tylko" bardzo dobra, na moim sprzeciku GTR2 nawet chodzi mi lepiej niż GTL.

Co do fizyki to mam wrażenie jakby ją trochę poprawili w stosunku do cz1. jakoś lepiej wyczuwam strefę graniczną i chyba uślizgi opon są nieco lepiej oddane, nie mam tego niemiłego wrażenia że samochód jest przyspawany do toru i zaraz ten spaw puści bez ostrzeżenia, w każdym razie jeździ mi się tak samo doskonale jak w GTL.

aż szkoda że też muszę iść dalej w miasto, chętnie bym potestował jeszcze to demko :(

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tam, demko swietne ;) pogralem troche na myszce (kiery nie mam) i...jakos tak latwo mi sie jezdzilo, ale pozniej zauwazylem w opcjach ze domyslny poziom trudnosci to najnizszy poziom (chyba novice), pozniej oblookam te trudniejsze. Ale faktycznie GTL wygladal chyba ciutke lepiej ;) Jakie czasy robicie na barcelonie? i na jakim poziomie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, pojeździłem w końcu na momo w domu i muszę zgodzić się z M4TEUSZ'em oraz z skorpio. Jest łatwiej niż w GTR, margines bezpieczeństwa większy, więc jeździ się bardziej jak na dobrej klasie oponach sportowych, a nie na slickach... bo podobnie jak skorpio uważam, że bolidy klasy GT nie są tak proste w wyprowadzeniu ze slide'a.

Boxster- i bez kiery sobie pojeździsz. Tak jak wcześniej pisałem, wprowadzili sterowanie myszką, działa całkiem, całkiem.

All in all, jest łatwiej, jest ładniej, jest szybciej. Zagrali minmalnie "pod publiczkę" pozwalając na te drifty (ale bez przesady) ale mimo to GTR2 jest świetnym kawałkiem kodu, o lata zostawiający w tyle konkurencję (hmmm, właściwie nie ma konkurencji ;) )

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra zagrałem, ale to dopiero pierwsze wrażenia.

Specjalnie pograłem godzinkę w GTR1 na Barcelonie. I muszę powiedzieć że w GTR2 zdecydowanie lepiej czułem wóz. To ja panowałem, a nie moje auto. Prowadziło się jak po szynach, i nie chodzi tu o jakieś helpy, bo grałem bez nich, ale po prostu lepiej się czuje auto. Jednak chyba tryb simulation jest okrojony... ponieważ praktycznie nie mozna zaliczyc spina, nieważne z jakiej pozycji, predkości czy biegu startujesz, nic sie nie dzieje. Ale w sumie kiedy grałem w demko GTR1 to jeździłem bez spinów na klawaiturze :) Mam nadzieję że to poprawią.

Co do grafiki to powiem że jest bardzo dobra, można się przyczepić do tekstur w oddali, ale już tor i samochody to pierwsza klasa, nie mówiąc o deszczu i pięknej jezdni. A i nie jest jakaś super wymagająca... Athlon 3000+, 1GB Ramu, GF 6600GT, czyli można powiedzieć że standartowy komputer. Więc mam wszystko na full w rozdziałce 1024x768 i przy 15 samochodach w deszczu nawet sie nie zająknie... podoba mi się ta optymalizacja, bo na rscnet.org zaczęli krakać, że potrzeba będzie 2GB Ramu do spokojnej gry :)

A reszta to po prostu trochę lepszy GTR1, b. podobne dźwięki, IMO przyjaźniejsze menu... Jeśli poprawią to co napisałem w pierwszym akapicie, oraz zrobią porządne multi, to będzie super...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TOCA 3 to sie chowa do GTR1 :P. Czekam na jakieś recenzje hardocorowych wyjadaczy simów [; jak to z tą fizyką opon, trakcją itd. :P

Bez przesady już :) toca 2 i 3 nie sa takie złe jeśli chodzi o have fun , ale to jest cos wiecej . Momo musi być:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak tam Wasze czasy? Ja 550'tką na def. setupie (tylko paliwa na 5 okr.) robię ok 1.38.xx (choć częściej jest to 1.39.xx)*. Czas taki sobie, ale ponad dwumiesięczne rozstatnie z momo nie służy dobrze ;)

Lambo z tym swoim centralnie umiejscowionym silnikiem prowadzi się wręcz aż _za_ dobrze. Ogólnie, bomba :D

* całkowicie bez helpów, na momo force.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietnie i ciesze sie ze gra wam sie podoba ,swietna fizyka... ale niech ktos zapoda jakiegos linka do demka ,gdzie serwer nie jest taki obciazony. Nawet po kiere jade do kumpla by wyprobowac ale z predkoscia 10 KB/s to sobie poczekam :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaką masz Niemiec teraz vga?

Animacje pit- crew są mierne, ale lepsze to, niż nic ;)

7300gt bez zalmana ;) zalman lezy na budzie :P dla pewnosci odpalilem gtr1 i gtl i trd3 i te smigaja bez problemow :| normalnie przypomina mi sie cyrk jak dema gtr1 i gtl wyszly gdzie niezaleznie od cfg sprzetu i ustawien mialem zonka :/

jest jedna zaleta zonka z demem gtr2 w demie gtr1 udalo mi sie zrobic 10 lapow na semi pro ferrarka bez wizyty w sand trapach :D dla Was to nic a ja sie ciesze :D

nawet wiem czemu czekalem tyle na odpowiedz.... wszyscy sie zagrywali w demo :P a ja poszedlem na stare miasto :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi