cavarr Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) :blink: Kokpity 1sza liga, wręcz uber- klasa, modele wozów doskonałe... czego więcej chcesz? Warunki pogodowe są średnio odwzorowane, ale to i tak mało istotne. <_< co do grafy to mam trochę sreenów z gry :-P brak opcji advenced :) Edytowane 21 Lipca 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 cavarr --> to jakąś dziwną wersję masz, bo nawet w GTR1 były felgi w 3d :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) ustawiłem wszystko max, ale zaraz zobaczę czy czegoś nie zwaliłem :) trochę lepiej :) edit Edytowane 21 Lipca 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) cavarr, twoje screeny wyglądają sto razy gorzej, niż gtr1 odpalony na x800xtpe blisko dwa lata temu... nie wiem co masz za sprzęta, ale albo demo ma poobcinane detale z uwagi na rozmiar pliku, albo twój hardware nie domaga. Tak czy siak, twoje screeny są beznadziejne, dużo gorsze od GTR1@full, nie wspominając o GTL, czy też gameplay'u w HDTV z GTR2. PS. Faktycznie, "marna" oprawa, n/c. vs. Choć szejderów pewnie niektórym brakuje <_< Edytowane 21 Lipca 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 IMO grafika jest świetna, o ile można się pryczepić do tego, że w oddali słabiej to wygląda, o tyle wygląd trawy, piasku, asfaltu, samochodów przede wszystkim to pierwsza klasa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpio Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Są trzy opcje co do jakości(z pamięci mówie) high detail wheels, high res car livery i high res cockpit. Draak tak z ciekawości już testowałeś demko ? ;) . Bo ciekawe co inni sądza o fizyce. Edit. linki do moich screenów(tylko samochód jest dobry, detale toru poobcinałem by zyskać fps): http://img150.imageshack.us/my.php?image=grab000cy4.jpg http://img83.imageshack.us/my.php?image=grab001ol6.jpg http://img83.imageshack.us/my.php?image=grab002yw1.jpg kompresja jpg robi swoje :? ale i tak to co jest wystarczy. Edytowane 21 Lipca 2006 przez skorpio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 skorpio, muszę dziś skończyć to i owo i raczej przed 18tą nie wybędę z pracy. Ale do 20 zdam już relację ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Cvarr o po angielsku to ty godasz? Felgi 3d ustawia się w opcjach jak zresztą wszystko ja grałem na Full plus wszystkie opcje Advanced też na maksa i graficzka z Antyaliasingiel i Anizotropicznym jest bardzo ładna chociaż w GT legends zdaje mi się że była ładniejsza ale za krótko grałem by to ocenić. Co do symulacji no to jak wiadomo nie zawodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Dobra, nie wytrzymałem i pojechałem kilka kółek na myszce (bo da się i tak sterować, choć to tylko namiastka) na laptopie z podpisu. Bez śladu o/c, full@1440x900 z AAx4 (AF tylko x8, nie zmieniałem w sterownikach) gra widać wręcz śmiga. Ogólnie, oprawa jest świetna, wymagania bardzo niskie, eleganckie menu ze smaczkami w stylu ignition button ;) Coś czuję, że wrócą stare dobre nieprzespane noce :D Momo zdecydowanie zostanie dziś wyciągnięta z szafy ;) PS. Demo oferuje możliwość odpalenia wszystkiego na full, tylko trzeba wiedzieć co i gdzie kliknąć ;) PPS. Na jednym screenie widać, że czasem przydzadzą się okulary przeciwsłoneczne ;) Edytowane 21 Lipca 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Inny mirror do demka ;] Imo chyba najlepszy bo jest tam 5 serwów :) U mnie leci aktualnie ~120kB/s ;] http://gamershell.com/download_14723.shtml Pozdro Edytowane 21 Lipca 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Wygląda to super ;) tylko draak ma lepsze gfx w lapie niż ja w pc'cie, burżuj jeden :P. Zdam relację jak to chodzi u mnie dopiero jutro ;( w sumie już wiem bo Karas mi pisał (a kompy mamy takie same ;) czarnuch jeden :P ) i praktycznie tak samo jak GTL, podobno łatwiej się jeździ -> mniej spinów.. A tym czasem na małą libację po ciężkim tygodniu ;d Edytowane 21 Lipca 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Mnie taki laptop do pracy jest potrzebny (ach, ten wymagający word :P )... a tak do meritum wracając- kiedyś miałem preview GTR2 z niemieckiej gazetki. Już wtedy chłopaki wspominali, że w GTR2 jeździ się łatwiej niż w części 1szej. Mnie dziś też na _myszce_ trochę za łatwo szło... trochę szkoda, bo wolałbym by seria GTR/GTL pozostała jednak hard-coreowymi simami. Edytowane 21 Lipca 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Mnie grafika nie powalila na kolana. Modele samochodow moze ladne ,ale denerwuje oswietlenie. 12 w poludnie ,slonce swieci, a na asflacie nic nie widac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) i praktycznie tak samo jak GTL, podobno łatwiej się jeździ -> mniej spinów.. A tym czasem na małą libację po ciężkim tygodniu ;d Wreszcie powróciłem do domu potestować demko. Fakt spina jest trudniej zaliczyć niż w GTL, te nowoczesne samochodziki są znacznie bardziej stabilne :P Ogólnie o ile GTR1 mi jakoś nie podszedł to demko GTR2 wciągneło mnie na maksa, wszystko jest w tej grze idealne, może grafika jest "tylko" bardzo dobra, na moim sprzeciku GTR2 nawet chodzi mi lepiej niż GTL. Co do fizyki to mam wrażenie jakby ją trochę poprawili w stosunku do cz1. jakoś lepiej wyczuwam strefę graniczną i chyba uślizgi opon są nieco lepiej oddane, nie mam tego niemiłego wrażenia że samochód jest przyspawany do toru i zaraz ten spaw puści bez ostrzeżenia, w każdym razie jeździ mi się tak samo doskonale jak w GTL. aż szkoda że też muszę iść dalej w miasto, chętnie bym potestował jeszcze to demko :( Edytowane 21 Lipca 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpio Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 A mi się akurat wierzyć nie chce, że te 600 konne bolidy tak łatwo sie prowadzi slajdami i wyprowadza z nich... Poczułem sie troche jak w GPL gdzie tez jest większy margines błędu ale to dwie inne epoki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Czy jest jakaś solidna opcja ARCADE, bo kiera poszła, a najnowszy Logi jeszcze nie dojechał. Polecam nowe ultraszybkie źródełko: http://files.filefront.com/GTR+2+Demo/;528...;/fileinfo.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Tutaj filmik z przejazdu Ferrarka przy pieknej pogodzie made by me :P http://www.toya.net.pl/~karas81/files/gtr2vid2.avi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Mam wrazenie ze wyglada to jakos tak plastikowo bardzo i nienaturalnie. Do mnie jakos ten GTR nie przemawia niestety. Zbyt kolorowo jesli wiecie co mam na mysli. Bawilem sie swietnie w GTL, ale w tym demie nie podobac mi sie nic:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 a tam, demko swietne ;) pogralem troche na myszce (kiery nie mam) i...jakos tak latwo mi sie jezdzilo, ale pozniej zauwazylem w opcjach ze domyslny poziom trudnosci to najnizszy poziom (chyba novice), pozniej oblookam te trudniejsze. Ale faktycznie GTL wygladal chyba ciutke lepiej ;) Jakie czasy robicie na barcelonie? i na jakim poziomie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Dobra, pojeździłem w końcu na momo w domu i muszę zgodzić się z M4TEUSZ'em oraz z skorpio. Jest łatwiej niż w GTR, margines bezpieczeństwa większy, więc jeździ się bardziej jak na dobrej klasie oponach sportowych, a nie na slickach... bo podobnie jak skorpio uważam, że bolidy klasy GT nie są tak proste w wyprowadzeniu ze slide'a. Boxster- i bez kiery sobie pojeździsz. Tak jak wcześniej pisałem, wprowadzili sterowanie myszką, działa całkiem, całkiem. All in all, jest łatwiej, jest ładniej, jest szybciej. Zagrali minmalnie "pod publiczkę" pozwalając na te drifty (ale bez przesady) ale mimo to GTR2 jest świetnym kawałkiem kodu, o lata zostawiający w tyle konkurencję (hmmm, właściwie nie ma konkurencji ;) ) Edytowane 21 Lipca 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 a ja mam kurna zonka :/ poustawialem sobie detale, momo poogladalem furki, wybralem lambo, ladowanie toru barcelona 2003 i pulpit :| zjechalem z detalami, wybralem ferrari i tez pulpit :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 A jaką masz Niemiec teraz vga? Animacje pit- crew są mierne, ale lepsze to, niż nic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 No dobra zagrałem, ale to dopiero pierwsze wrażenia. Specjalnie pograłem godzinkę w GTR1 na Barcelonie. I muszę powiedzieć że w GTR2 zdecydowanie lepiej czułem wóz. To ja panowałem, a nie moje auto. Prowadziło się jak po szynach, i nie chodzi tu o jakieś helpy, bo grałem bez nich, ale po prostu lepiej się czuje auto. Jednak chyba tryb simulation jest okrojony... ponieważ praktycznie nie mozna zaliczyc spina, nieważne z jakiej pozycji, predkości czy biegu startujesz, nic sie nie dzieje. Ale w sumie kiedy grałem w demko GTR1 to jeździłem bez spinów na klawaiturze :) Mam nadzieję że to poprawią. Co do grafiki to powiem że jest bardzo dobra, można się przyczepić do tekstur w oddali, ale już tor i samochody to pierwsza klasa, nie mówiąc o deszczu i pięknej jezdni. A i nie jest jakaś super wymagająca... Athlon 3000+, 1GB Ramu, GF 6600GT, czyli można powiedzieć że standartowy komputer. Więc mam wszystko na full w rozdziałce 1024x768 i przy 15 samochodach w deszczu nawet sie nie zająknie... podoba mi się ta optymalizacja, bo na rscnet.org zaczęli krakać, że potrzeba będzie 2GB Ramu do spokojnej gry :) A reszta to po prostu trochę lepszy GTR1, b. podobne dźwięki, IMO przyjaźniejsze menu... Jeśli poprawią to co napisałem w pierwszym akapicie, oraz zrobią porządne multi, to będzie super... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 TOCA 3 to sie chowa do GTR1 :P. Czekam na jakieś recenzje hardocorowych wyjadaczy simów [; jak to z tą fizyką opon, trakcją itd. :PBez przesady już :) toca 2 i 3 nie sa takie złe jeśli chodzi o have fun , ale to jest cos wiecej . Momo musi być:). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) A jak tam Wasze czasy? Ja 550'tką na def. setupie (tylko paliwa na 5 okr.) robię ok 1.38.xx (choć częściej jest to 1.39.xx)*. Czas taki sobie, ale ponad dwumiesięczne rozstatnie z momo nie służy dobrze ;) Lambo z tym swoim centralnie umiejscowionym silnikiem prowadzi się wręcz aż _za_ dobrze. Ogólnie, bomba :D * całkowicie bez helpów, na momo force. Edytowane 21 Lipca 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 ja na semi-pro na myszce mam okolo 1.44 (lambo) na def. setupie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Na razie na prawie def setach Lambo 1:35:8 i ferrarka 1:36:5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Swietnie i ciesze sie ze gra wam sie podoba ,swietna fizyka... ale niech ktos zapoda jakiegos linka do demka ,gdzie serwer nie jest taki obciazony. Nawet po kiere jade do kumpla by wyprobowac ale z predkoscia 10 KB/s to sobie poczekam :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 A jaką masz Niemiec teraz vga? Animacje pit- crew są mierne, ale lepsze to, niż nic ;) 7300gt bez zalmana ;) zalman lezy na budzie :P dla pewnosci odpalilem gtr1 i gtl i trd3 i te smigaja bez problemow :| normalnie przypomina mi sie cyrk jak dema gtr1 i gtl wyszly gdzie niezaleznie od cfg sprzetu i ustawien mialem zonka :/ jest jedna zaleta zonka z demem gtr2 w demie gtr1 udalo mi sie zrobic 10 lapow na semi pro ferrarka bez wizyty w sand trapach :D dla Was to nic a ja sie ciesze :D nawet wiem czemu czekalem tyle na odpowiedz.... wszyscy sie zagrywali w demo :P a ja poszedlem na stare miasto :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) http://img136.imageshack.us/img136/9827/blq9.jpg GTR 1 http://img153.imageshack.us/img153/7895/akm9.jpg GTR 2 Edytowane 22 Lipca 2006 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...