Skocz do zawartości
wampir

Wymiana grafy

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to wlasciwe farum ale mam pytanie odnosnie wymiany

karty garfiki (ma 10 dni) na ten sam model ale innego producenta ktory jest drozszy od tego ktory obecnie posiadam .

Sprzedawca nie chce wymienc mimo ze chce doplacic :((

Czy jest jakis akt prawny na ktorym moge sie oprzec zeby jednak ta karte wymienic

Albo wiecie jakich argumento uzyc zeby przekonac sprzedawce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to wlasciwe farum ale mam pytanie odnosnie wymiany

karty garfiki (ma 10  dni) na ten sam model ale innego producenta ktory jest drozszy od tego ktory obecnie posiadam .

Sprzedawca nie chce wymienc mimo ze chce doplacic :((

Czy jest jakis akt prawny na ktorym moge sie oprzec zeby jednak ta karte wymienic 

Albo wiecie jakich argumento uzyc zeby przekonac sprzedawce

Niestety sprzedawca ma prawo odmówić wymiany karty. Albo inaczej - nie ma podstaw prawnych, aby żądać wymiany lub zwrotu pieniędzy za dobry sprzęt.

Problem w tym, że karta jest już używana i sprzedawca nie będzie mógł jej ponownie sprzedać (chyba, że kupiłeś karte bez pudełka itp.), poza tym pewnie boi się, że ją uszkodziłeś i dlatego chcesz wymienić.

Ogólnie jest to problem dla sprzedawcy. Gdybyś chciał kupic znacznie droższą grafę, to założe się, że sprzedawca by sie zgodził - chyba, że grafa, która kupiłeś była w zafoliowanym pudełku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty pie....sz czlowieku , zastanow sie troche komu chcesz dac w ryj .

Po pierwsze nikt nie psuje sprzetu poto zeby cierpial na tym jakis inny uzytkownik bo nie o to chodzi ale uparty serwisant. Nie wiem co mu szkodzi wymienic karte.

Pozatym pomysl ile razy serwis robi kogos w konia i jak sie wogole obchodza z klientem.

A motyw zeby jeszcze kogos za to dac w ryj , niezly z Ciebie rycerz , dziewictwa tez bronisz ?

A ile osob sam oszukales ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skad jestes ch*ju!

Jak ze Szczecina to zapraszam - zobaczymy czy bedziesz taki twardy

i dobrze mu Grzesio'u powiedziales

po cholere psuc dobra karte - postaw sie ciu........u na miejscu takiego serwisanta (myslisz ze on sie nie zna i nie wie jak lodzie kreca zeby tylko swoje dociec)

nie ładnie , nie ładnie..............

Trzebabylo sie zastanowic co qpujesz a nie tera psuc karte

Dawaj Grzechu mu to wyperswadujemy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... bo nie o to chodzi ale uparty serwisant. Nie wiem co mu szkodzi wymienic karte.

Pozatym pomysl ile razy serwis robi kogos w konia i jak sie wogole obchodza z klientem.

Właśnie że wtym wypadku ja bym powiedział że serwisant jest jak najbardziej uczciwy, a nie uparty, nawet jeżeli chciałbyś wymienić tę kartę na taką za 2000. Ja osobiście idąc do sklepu oczekuję że kupię kartę nową, a nie urzywaną, a jako taką musiał by ją puźniej sprzedać, a sklep nie komis, nie powinien skupować kart urzywanych.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow grzesiu jestem pod wrazeniem jak ktos ma inne zdanie to mu w ryj od razu.Nie potrafisz odeprzec kogos argumentow ?

Tak Cie w domu wychowali ?

Sprawa nie jest prosta. Moze faktyczenie nie pomyslalem o biednym panie serwisancie , ktory mysli ze wszystkie rozumy pozjadal , ale trudno miec inne zdanie o nich. Jak mnie ktorys pozytywnie rozczaruje to pewnie zmienie do nich stosunek. Ale ja ich prznajmniej nie chce nikogo lac w morde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam nie przeżywajcie tak tego i tak to nie wasza kasa heheh chyba że to u was w sklepie kupuje

1.Jak się ma za mały dysk a już w sprz. są wysze serie to się go uszkadz a dostaje się nowy i większy;)

ps. sposób na dyski do lodówki na 2 godz. (oczywiście w woreczku:))załanczasz go i spalony na 100% , lub do mikrofalówy (to działa na wszystko )5 sek. wystarczy , ja najczęściej psuje tak( ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa wyciągam dysk heh 1 tom encyklopedi wystarcza w bok dysku pare uderzeń i nie ruszy wieszie mi już nigdy:)

Pozdrawiam

ps. już mnie wcześniej zrobiono raz w sklepie (ale i tak później dopiełem swego hehe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam nie przeżywajcie tak tego i tak to nie wasza kasa heheh chyba że to u was w sklepie kupuje 

1.Jak się ma za mały dysk a już w sprz. są wysze serie to się go uszkadz a dostaje się nowy i większy;)

ps. sposób na dyski do lodówki na 2 godz. (oczywiście w woreczku:))załanczasz go i spalony na 100% , lub do mikrofalówy (to działa na wszystko )5 sek. wystarczy , ja najczęściej psuje tak( ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa wyciągam dysk heh 1 tom encyklopedi wystarcza w bok dysku pare uderzeń i nie ruszy wieszie mi już nigdy:)

Pozdrawiam

ps. już  mnie wcześniej zrobiono raz w sklepie (ale i tak później dopiełem swego hehe)

niektorzy to maja pomysly :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...