RustyNail Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Witam! Po mału przesiadam się na nową platformę i zauważyłem w intrukcji nowej płyty jak i na samej płycie iż jest kilka dodatkowych podłączeń do mocy/ PSU czego nie ma na mojej starej płycie na nForce 2... na dole podaje schemat - czy mam podłączać te "dodatkowe" linie ? i o co chodzi dokładnie z numerem 2 i 3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 1 to standardowa dziś wtyczka do zasilania cpu 2 to wtyczka tzn. molex taka jak od dysków & cd-rom 3 wtyczka fdd prawdopodobnie do zasilania slotów PCI-e radze wpiąć wszystkie, w sumie głupie pytania, jak jest gniazdko to chyba do czegoś służy, jakby nie było potrzebne to by go tam nie umieszczano czytaj ostatnie 2 linijki na tym zdjęciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RustyNail Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) 1 to standardowa dziś wtyczka do zasilania cpu 2 to wtyczka tzn. molex taka jak od dysków & cd-rom 3 wtyczka fdd prawdopodobnie do zasilania slotów PCI-e radze wpiąć wszystkie, w sumie głupie pytania, jak jest gniazdko to chyba do czegoś służy, jakby nie było potrzebne to by go tam nie umieszczano czytaj ostatnie 2 linijki na tym zdjęciu 1603436[/snapback] Pytania na pewno nie są głupie - to że jest "gniazdko" - dodatkowe w sumie to nie znaczy że zaraz trzeba wpinać co popadnie - lepiej się spytać kogoś kto jest obeznany niż potem coś skopcić albo uszkodzić... btw czyli wszystko spokojnie wpinam ... co do 400 wattow to spokojnie mam Enermaxa 600 watt także będzie dobrze :wink: P.S. Wpięcie molexa do nr 2 i 1 to ma dać satbilniejszą pracę/ uziemienie czy co ? Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez RustyNail Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Jak mnie wzrok nie myli to masz mobo DFI. Oni wymyślili taki patent ze wspomaganiem zasilania przez te dodatkowe wtyczki. Tak jak mówi Tomahawk ma to czynić zasilanie stabilniejszym, więc radzę to powpinać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RustyNail Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Jak mnie wzrok nie myli to masz mobo DFI. Oni wymyślili taki patent ze wspomaganiem zasilania przez te dodatkowe wtyczki. Tak jak mówi Tomahawk ma to czynić zasilanie stabilniejszym, więc radzę to powpinać. 1603949[/snapback] Ok THX chciałem się upewnić tylko :) P.S. Tak to jest DFI nF4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...