gubrin Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Ostatnio przymierzam sie do przejscia na s754 (do tego sempronik 2600+ lub 2800+ pewnie) i w zwiasku z tym szukam jakiejs plyty. Problem w tym, ze obecnie nie mam zbytnio gotowki (czekac nie moge, poprzedni komp sie sfajczyl), a jedyna grafika jaka mam to przedpotopowa riva 32 mb. Wniosek z tego taki, ze musze wybrac czy chce miec pci-e czy agp na plycie. PCI Express niby bardziej przyszlosciowe, ale nie wrzuce tam tej neiszczesnej rivy wiec musi miec grafe onboard. Tak wlasnie znalazlem ta plytke. MSI RS480M Czy ktos tego uzywal ? Nigdzie nie moge znalesc jakis dobrych recenzji czy testow tej plyty. Jest sens to brac ? Jak wypada ten chipset ATi w porownaniu z konkurencja ? Jak ta grafika na plycie moze ciagnac, da sie na tym cokolwiek odpalic ? No i ta firma (kiedys mialem stycznosc i niezbyt dobrze wspominam, ale to dawno bylo) :/ Nie padnie to to ? piszczec nie bedzie itp ? A moze nie warto bawic sie w pci-e i kupic jakiegos Gigabyte GA-K8NS czy tez Asusa K8N i przebolec wykopaliskowa rivke do czasu kupna czegos lepszego ? Jak ktos by mial testy, porownania, recenzje tej plytki (MSI RS480M) to prosil bym linki (jezyk polski i angielski, ewentualnie jakies inne (babel fish rlz)). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gubrin Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Tutaj kilka linkow ktore udalo mi sie znalesc: - O plycie ze strony MSI - Recenzja i testy RS480 ze strony www.hardocp.com - Przetlumaczone (babelfish na angielski) porownanie kilku plyt w tym MSI RS480M - Rozbudowany artykul o chipsecie ATI W artykulach jest tez mowa o podkrecaniu, z tego co zrozumialem nie jest zle z kreceniem na tych plytach, choc o kreceniu platform 64 bitowych pojecia zbytniego nie mam. Moze ktos cos wiecej powiedziec na podstawie tych testow ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...