MeHow Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 No wlasnie... co sadzicie o firmie DIALOG? Czy ktos korzysta? Jesli tak to prosze o odpowiedz... moze sie nawet Rafal zainteresuje, bo jak wiem ma problemy ze stalka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Moj znajomy ma dialog - internet. Placi abonament i siedzi nsc w necie. Ale marudzi, ze zajebiscie wolno. Moze isdn jest lepszy. Pewnie nawet nie bardzo drozszy. Mamy 21wiek i modem to juz troche za malo, pomysl o jakiejs kablowce. Jak podlaczysz sie przez modem, to po miesiacu bedziesz bluznil na swoja glupote. Ja mam 256kb i sie denerwuje, jak cos sciagam, bo film idzie pare godzin, do 2dni. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Kolego... ja mam teraz tez modem :) i mysle wlasnie o ISDN... ale powiedz mi jedno, czy ten DIALOG jest na cala Polske, czy tylko na wybrane regiony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Ok, skad mam wiedziec, co masz w srodku. Kumpel ma modem, ale wiem, ze maja jakies opcje z isdn i to dosc korzystne. Dialog dziala tylko w niektorych miastach. U mnie jest, poza tym nie mam pojecia gdzie. Podlaczyli w c..j numerow w lodzi i jakos sie trzymaja. jesli chodzi o jakosc uslug, to chyba lepiej od tpsa. Nie maja tak zaladowanych lacz. Nie wiem, co chcesz wiedziec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Chce wiedziec, czy dzialaja w takiej norze jak Wodzislaw Slaski... w co watpie niestety ;( ;( ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 powinno byc, jak w rybcu jest (?) to w wodzislawiu tez powinno byc, netia podlaczala sie wojewodztwami, najlepiej idz sie popytal ... moze zadzwon na infolinie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Z tego co wiem dialogu nie ma w w-wie chyba... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Phil, a ty jestes z Rybnika? To daj mi nr, to zadzwonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 upssss, walnelem gafe, przeciez dialog to nie netia :oops: a info i isdn z netii znajdziesz tutaj a mieszkam za siedmioma gorami, siedmioma lasami .... :P w kazdym razie daaaaleko, a w rybcu jak i w wodzislawiu bylem kilka razy w odwiedzinach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 A masz moze kontatkt z tym gostkiem, ktory ma dialog w rybolu ew. netie, to moze on ci powie co i jak, a ty mi przekazesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Mam isdn w dialogu i jest to calkiem dobre rozwiazanie, cena taka sama jak za internet przez modem, a przepustowosc jest taka jaka na isdn byc powinna (~16kb, chwilami ciut wiecej). Dziala na okraglo, jestem offline jakas minute na dobe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Niestety DIALOG nie dziala w takich norach jak Wodzislaw Slaski ;( <span style="color:red;">[ciach!]</span>a co za wies!!! Przepraszam za okreslenie... no coz... i tak za 2 lata ide na studia do wawy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Mam isdn w dialogu i jest to calkiem dobre rozwiazanie, cena taka sama jak za internet przez modem, a przepustowosc jest taka jaka na isdn byc powinna (~16kb, chwilami ciut wiecej). Dziala na okraglo, jestem offline jakas minute na dobe. jestem z wroca i powiedz mi bo ja jade w dialogu na modemie - jak to jest z tym isdn ???? od razu wziales???? czy sie przesiadles na ISDN - bo chce to samo zrobic i ile by mnie to mniej wiecej kosztowalo - zakladam ze placisz kolo 100 zl miesiecznie - zakladali ci linie cyfrowa??? i prosze - nie kierujcie mnie na strone dialogu ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Wie ktoś może jakie wychodzą koszta tego isdn w neti? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Ok, skad mam wiedziec, co masz w srodku. Kumpel ma modem, ale wiem, ze maja jakies opcje z isdn i to dosc korzystne. Dialog dziala tylko w niektorych miastach. U mnie jest, poza tym nie mam pojecia gdzie. Podlaczyli w c..j numerow w lodzi i jakos sie trzymaja. jesli chodzi o jakosc uslug, to chyba lepiej od tpsa. Nie maja tak zaladowanych lacz. Nie wiem, co chcesz wiedziec? Ok, w Łodzi jest ale to nie tak prosta sprawa, bo zakładają tylko w wybranych dzielnicach lub rejonach. U mnie najwcześniej na gwiazdkę w przyszłym roku. Już bym dawno tepse zamienił, ale nie mam na co a kablówki na moim osiedlu drogie jak jasna cholera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Mam isdn w dialogu i jest to calkiem dobre rozwiazanie, cena taka sama jak za internet przez modem, a przepustowosc jest taka jaka na isdn byc powinna (~16kb, chwilami ciut wiecej). Dziala na okraglo, jestem offline jakas minute na dobe. jestem z wroca i powiedz mi bo ja jade w dialogu na modemie - jak to jest z tym isdn ???? od razu wziales???? czy sie przesiadles na ISDN - bo chce to samo zrobic i ile by mnie to mniej wiecej kosztowalo - zakladam ze placisz kolo 100 zl miesiecznie - zakladali ci linie cyfrowa??? i prosze - nie kierujcie mnie na strone dialogu ....... zakładanie ISDN nie polega na zakładaniu lini cyfrowych, tylko na centrali zostajesz podpięty w gdzie indziej (aż tak dokładnie się nie znam), w domu montuja Ci takie pudełko, które się zwie NT... potem do tego urządzonka podłaczasz pozostałe peryferia jak modem, telefon, itp. ISDN jest ok, ja z niego korzystałem w TP, niestety nie było mnie stać na stałke (a nie miałem z kim share)... było o niebo lepiej od modemu analogowego, ja korzystałem z jednego kanału, bez problemu osiągałem maxymalna przepustowość, za to pingi w grach (np. q3) miałem takie jak na sdi... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Na ISDN płaci sie tak samo jak za modem czy jakoś taniej??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Na ISDN płaci sie tak samo jak za modem czy jakoś taniej??? w TP płacisz chyba 300zł za założenie, a opłaty masz potem standardowe... w Netii chyba jest jakiś bardzo opłacalny ryczałt, bo nie dośc że korzystasz z obu kanałów, to jeszcze siedzisz ile chcesz, coś niby jak stałka, ale do końca nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinool Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 ja mam Dialog w pracy ISDN (2 kanaly B) stala oplata miesieczna (bez wzgledu czy korzystasz z jednego czy z 2 nie ponosisz zadnych dodatkowych kosztow) a w domku rowniez jade przez Dialog tyle ze na zwyklym modemie 56. niemam zadnych zastrzezen, no moze jedynie czasmi proba uwiarygodnienia usera i hasla konczy sie niepowdzeniam i tzreba jeszcze raz sie polacyc ale wydaje mi sie ze to przez modem bo w pracy takich klopotow niemam. Dialog jest o niebo lepszy niz TP-sa i tanszy!!!!!! pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 mam cdi z dialogu i jest teraz spoko komp chodzi dwa di i ani razu sie nie rozlaczylo , wczesniej NT mialem elcona to byla padaczka teraz mam Etre czy cos takiego i chodzi wypas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tek Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 ja jestem użytkowniekiem dialogu od około roku. Zapłaciłem za założenie usługi CDI (czyli isdn) około 300 zł. Co miesiąc płacę 80 zł, czyli taniej niz za sdi u tepsy.... Z łącza *jak na te 128 kbps) jestem bardzo zadowolony. Pingi do serwerów w grach sieciowych około 30-70, transfer sredni 15-16 kilo / s (na karcie isdn - czytaj dalej :) ). Jedyne co jest słabego w tej usłudze to modem, który dialog ci daje (opcjonalnie) razem z `puszką` NT. Pod zadnym pozorem nie bierzcie tego szajsu ! I transfer na tym słaby (jakies 9-10 kilo) i pingi strasznie wysokie. takie moje zdanie 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Ok... dzięki za info... ale w tej dziurze, jaka jest Wodzisław Slaski nic sie nie da zrobic ;( moze sa jacys prywaciarze??? Czy jest jakas strona, gdzie prywaciarze reklamuja swoje uslugi? Pozd. MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Mam kumpla w Kielcach który buli za łącze 2 MB 100 zł (około) radiowe i dostaje serwer z PHP, MySQL, CGI, Perl i Html ;) . Też mam tego rąbanego Elcona i mnie szlak trafia jak gram w CS ping 160. Na jaki mam modem wymienić żeby było GIT ?? HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...