Alinoe Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 witam zawsze miałem z tym problem ale amd64 trochę mnie przerósł - o co chodzi? a o ilość pasty na procesorze! no bo ile jej mam właściwie dać? cieniutką warstewkę? znaczy ile? posmarowałem cieńko po całej powierzchni a tu po dokręceniu śrub coolera trochę pasty mi spod niego wyjechało, więc ścieram cierpliwie bo tu i tam straszą że mi się pasta pod wpływem ciepła zmieni w płynną masę i spłynie pod socket! ehh nie wiem już czy mogę czuć się bezpiecznie :/ a Wy? ile tej pasty dajecie? pozdrawiam, marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) Smarowanie na prockach z blachą ochronną (czyli a64 i p4) odbywa się następująco: 1. Najpierw niewielką ilość (kroplę) zapodajemy na radiator od spody i rozcieramy palcem owiniętym w folię. (ruchy okrężne w prawo i w lewo) 2. Ścieramy całą pastę z radiatora szmatką niepylącą (ja użyłem irchy :) ). Mikro-rowki pozostają wypełnione pastą, o co nam chodzi. 3. Na sam środeczek procka zapodajemy małą kroplę pasty (tak gdzieś 3x3 mm, może być troszkę więcej). 4. Kładziemy radiator i obracamy go troszkę w prawo i w lewo - to spowoduje lepsze rozprowadzenie pasty i wyciśnie powietrze. Tutaj jest instrukcja dla pasty MX-1, widać mniej więcej ile trza zapodać. Nie ma tam mowy o smarowaniu radiatora, ale wydaje mi się że przyda się to zrobić. Było o tym w instrukcji dla Ceramique. Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez Plasma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...