GoLo Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Jaki jest wasz wymazony komp?... mam na mysli tylko komputer.. bez monitora, klawki i myszki.. aha... i dobrze by bylo zeby to nie byly zestawy typu... "Opteron+jakas dobra plyta" tylko niech to beda takie czsci jakie mozna aktualnie kupic :) OK... oto moj idealny komp 8) PROC: Intel Pentium IV 3.06Ghz HT Pł.Gł.:GigaByte GA-8INXP Intel Granite Bay Dual DDR AGPx8 Serial ATA RAM:4xCorsair 512MB PC400 CL2 K.Graf.:ATI Radeon 9700 Pro 128MB DDR 2.2ns TV-out K.Dzwi.:SB Audigy 2 Platinum BOX HDD:2xMaxtor 160GB, 7200, ATA/133 DiamondMax Plus9(8MB cache) CD-RW:TEAC 40/12/48 IDE BOX CD/DVD:DVD-ROM TEAC 16/48 FDD:Jakies lepsze.. ;) Obudowa:CoolerMaster ATC710 czarna 8) Cooler:Thermaltake Volcano 7+ :) i to chyba all :) zaraz pewnie bedzie burza czemu nie WC albo FC... ;) PS.. pytam z czystej ciekawosci... a nie dlatego ze wygralem w totka lub dostalem spadek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Jesli wymarzony to: Zamiast Radka 9700 GeforceFX Ultra ;) Jakies 4GB RAMu... No i jakas lepsza nagrywara... reszta chyba styknie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Jesli wymarzony to: Zamiast Radka 9700 GeforceFX Ultra ;) Jakies 4GB RAMu... No i jakas lepsza nagrywara... reszta chyba styknie ;) No właśnie brał bym tę kartę i więcej ramu. I zamiast tych twardychj to bym brał z interfejsem SCSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 To co podałeś GoLo ale z małymi zmianami :) a mianowicie HDD-120gb WD Caviar Special Edition czy jak (ta z 8 mb cachu) Grafa-jak mówią koledzy-NV30(najlepiej Gainwarda :P ) CD-RW:Lite-on (nie wiem jaki jest obecnie najszybszy ale chyba 52x;]) A no i ramu więcej :) A obudowa to hm ;/ nie wiem nie przeglądam takich rzeczy :D dla mnie to nawet do ściany mogło by to być przymocowane :) A no i chłodzenie-jakieś WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Jak dla mnie idealny komp to albo to co napisałeś (z drobnymi zmianami - dyski SCSI, palnik LiteON 52, DVD Toshiba/Pionier). Albo. TYAN pod dwa athlony MP (Tiger MPX albo tańszy Thunder ) 2x2400+ z modem na MP (no wystarczy 1800+) 4 dyski w RAID (SCSI oczywiscie) minimum 1GB DDR (buforowane) optimum... kolo 4GB reszta to samo. Kosztowałoby to mniej wiecej tyle samo co zestaw na P4 3.06. tylko pamieci sa koszmarnie drogie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 dla mnie idealny komp to niepsujacy sie komp :) 8) a tak na serio to hmmm moze AMD Barton (jak wyjdzie) GFX jakas konkretna plyta pod bartona RAM tyle ile wlezie HDD w RAID'zie niekoniecznie SCSI styknie spoko SerialATA zasilka 550W kurde chyba to byl enermax profesjonalna dzwiekowka monitorek plazmowy (a moze to juz TV 60') i jeszcze alarm w chacie zeby nikt tego mi nie wyniosl :D pewnie o czyms zapomnialem ale jak sobie przypomne to napisze... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 i jeszcze alarm w chacie zeby nikt tego mi nie wyniosl :D :D No wlasnie... najwazniejsza rzecz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 taki którego nie będzie trzeba jush nigdy unowocześniać ;p a jeśli coś z tego co teraz jest to Coś podobnego jak Dr_Zoidberg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Gupi temat. Teoretcznie najlepszy to najdrozszy. Jak sie ma kase to mozna miec prawie wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 i jeszcze alarm w chacie zeby nikt tego mi nie wyniosl :D :D No wlasnie... najwazniejsza rzecz ;) Kumpel właśnie dzisiaj odbiera tą płytkę Tyana (ale MP nie MPX :-( ). Będzie do kompa w jedo domku w przesiece (chyba za ogrzewanie :lol:). A on tam tylko w weekendy siedzi (zwykle ze mna). Z tego strachu przed kradzieżą wykuł w piwnicy dziure w ścianie, tak żeby obudowa RACK 19" weszła, potem planuje to zamaskować, a na piętro wyprowadzić tylko kable do monitora, klawiatury i myszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDyczkowski Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 C64+ :D Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Atari!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Jeno dyski moglyby byc na Serial ATA i GeForceFX ma sie rozumiec :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Jak dla mnie idealny komp to albo to co napisałeś (z drobnymi zmianami - dyski SCSI, palnik LiteON 52, DVD Toshiba/Pionier). Albo. TYAN pod dwa athlony MP (Tiger MPX albo tańszy Thunder ) 2x2400+ z modem na MP (no wystarczy 1800+) 4 dyski w RAID (SCSI oczywiscie) minimum 1GB DDR (buforowane) optimum... kolo 4GB reszta to samo. Kosztowałoby to mniej wiecej tyle samo co zestaw na P4 3.06. tylko pamieci sa koszmarnie drogie. tez bym chcial taki zestawik ale wyparala Plextor no i Radeon 9700 Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Gdybym miał wybierać sprzęt marzeń....takiego na chama-ekstremum :lol: , to bym sobie sprawił :P : 4x Operon po 2MB cache w każdym Odpowiednia płyta pod to: Serial ATA 300, PCI-X(3.0), USB 2.0, zintegrowana grafika NV 31(awaryjna), AGPx16 :) + sieciówka, overclocking co 1 Mhz :) Obsługa DD-R 2 800 w dwu kanałowej technologiii 300 GB HDD Serial ATA 300 Karta grafiki-sampel od NVIDI NV 40 512 MB 8O - i żeby sie dobrze kręciła :D 2x4 GB pamieci DD-R2 800 I żeby to wsystko się zmieściło w małym Laptopie :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Napisze ogólnie, bo nie chce mi się szukać: 1) Najmocniejszy proc intela (chyba - 3.06GHz na teraz) 2) Max ramu ile wejdzie do mobo (może 4GB) - pamięć RIMM PC1066 3) Najlepsza wypalarka Teac+DVD 4) Dyski SCSI+ w macierzy dyskowej (tak z 1TB) 5) Grafika - GF FX Ultra 6) Pełny zestaw WC z Danger Dena 7) Mobo ASUSa oczywiście 8) Obudowa Chieftec - Czarna big tower 9) Karta Dxwiękowa - Audigi Platinium EX Szkoda, że nie chcesz, żeby pisac o monitorach, bo akurat moim największym komputerowym marzeniem jest monitor plazmowy panoramiczny o przekątnej ponad 30 cali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Mi tam by wystarczył 18' w tym Laptopie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Jaki jest wasz wymazony komp?... mam na mysli tylko komputer.. bez monitora, klawki i myszki.. Nowa Amiga (sprzęt jest tylko chłopaki zapomnieli o OS :cry: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Mnie tam starcza to co mam tylko chciałbym wymienić nagrywarkę, dokupić dobre DVD i drugi dysk maxtora. Mógłby być taki jak już mam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 cos Cie sie tak na te nagrywarki CD uparli ja bym jush bral nagrywareczke DVD :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 32 procesory Intel XEON 2Ghz, 8 Gb ramu, 4x200Gb WDC 8MbCAch raid, radeon 9700, creative AUDIGy 2 platinium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 michalak powiedz mi tylko jaki system by Ci obsłużył 32 proce tak żeby go można było normalnie używać? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 z czesci dostepnych???? dobrze: klaster 64x p4xeon 2Ghz (albo p3 tez moze byc xeon) 256GB ram SCSI 360 do tego oczywiscie geforce fx z agp x4 tylko by chodzil :( no coz cos takiego by do dooma starczylo chyba nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 michalak powiedz mi tylko jaki system by Ci obsłużył 32 proce tak żeby go można było normalnie używać? :Dkazdy linux - unix - bsd - irix - solaris - amigaosv2 - mac os tez po skonfigurowaniu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 genkhi ale weź pod uwagę, że on by chciał takiego kompa do gier :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 barton na nforce 2(asus) ddr od kingstona co najmniej 1gb b5 na serial ata na razie jakies g4 (przyzwyczajenie...), potem fx reszta to standard, jakies cdrw, dvd, wiatraczki i porzadna obudowa, koniecznie czarna. dzwiek audi2 albo jakas yamaha dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 genkhi ale weź pod uwagę, że on by chciał takiego kompa do gier :)Wżucasz Windows 2003 Serwer lub Loghorna build 3718( już jest :) ) i masz tego swojego windowsowego Sapera :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Wżucasz Windows 2003 Serwer lub Loghorna build 3718( już jest :) ) i masz tego swojego windowsowego Sapera :lol: No tak, bez 32 proców saper się tnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 komp marzen to taki ktory jak zabraknie mocy to moze sie krecic w nieskonczonosc :P np. co rok podkrecacie co sie da w nim (razem z pojemnoscia HDD itp) i tak super by bylo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 To jeżeli wykraczamy w przyszłość- chcę mieć takiego proca, który podkręciłby wydajność mojego umysłu. Telekineza, Telepatia, motywy z Dragon Balla stały by otworem :P Ale nie chcę skończyć jak Vegita (Pipka) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...