Corleone Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Mam Pentium II 266 na płycie GMB-P6LIAK V0 , jest to i 440 lx , pll IC-Works W48S88-03H niestety Softfsb ani Cpufsb nie pracują w jednym nawet nie ma takiego układu w drugim jest ale wiesza kompa . Chciałbym przetaktować procka bez zmiany płyty jeśli jest to możliwe np. po przez modyfikacje elementów na laminacie procka - podniesienie np. do 450 MHz ale jednoczesne zmniejszenie częstotliwości pracy L2 bo na pewno nie wyrobią np. z mnożnika 1:2 na 1:3. Heeeeeelp :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Wez instrukcje obslugi plyty i pobaw sie zworkami (bo chyba sa na tej plycie). Powodzenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Jezeli to 440 lx to nici z przetaktowania (440 lx nie ma magistrali 100 mhz i wyzej) takze masz nie tą plyte do podkrecania :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corleone Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Chodzi mi właśnie o tą część: Modyfikacje elementów na laminacie procka - podniesienie np. do 450 MHz ale jednoczesne zmniejszenie częstotliwości pracy L2 bo na pewno nie wyrobią np. z mnożnika 1:2 na 1:3. Lub chociaż zmniejszenie częstotliwości pracy L2 bo na pewno nie wyrobią np. z mnożnika 1:2 na 1:3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Chodzi mi właśnie o tą część: Modyfikacje elementów na laminacie procka - podniesienie np. do 450 MHz ale jednoczesne zmniejszenie częstotliwości pracy L2 bo na pewno nie wyrobią np. z mnożnika 1:2 na 1:3. Lub chociaż zmniejszenie częstotliwości pracy L2 bo na pewno nie wyrobią np. z mnożnika 1:2 na 1:3. O L2 to ja bym się nie martwił. Tobie chyba raczej chodzi o dzielniki FSB/PCI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corleone Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 chodzi mi o rozpis modyfikacji elementów na procesorze - laminacie fsb-pci no problem ponieważ brak możliwości zwiększenia fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...