Skocz do zawartości
Corleone

Przetaktowywanie Pentium II 266

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Pentium II 266 na płycie GMB-P6LIAK V0 , jest to i 440 lx , pll IC-Works W48S88-03H niestety Softfsb ani Cpufsb nie pracują w jednym nawet nie ma takiego układu w drugim jest ale wiesza kompa .

Chciałbym przetaktować procka bez zmiany płyty jeśli jest to możliwe np. po przez modyfikacje elementów na laminacie procka - podniesienie np. do 450 MHz ale jednoczesne zmniejszenie częstotliwości pracy L2 bo na pewno nie wyrobią np. z mnożnika 1:2 na 1:3.

Heeeeeelp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi właśnie o tą część:

Modyfikacje elementów na laminacie procka - podniesienie np. do 450 MHz ale jednoczesne zmniejszenie częstotliwości pracy L2 bo na pewno nie wyrobią np. z mnożnika 1:2 na 1:3.

Lub chociaż zmniejszenie częstotliwości pracy L2 bo na pewno nie wyrobią np. z mnożnika 1:2 na 1:3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi właśnie o tą część:

Modyfikacje elementów na laminacie procka - podniesienie np. do 450 MHz ale jednoczesne zmniejszenie częstotliwości pracy L2 bo na pewno nie wyrobią np. z mnożnika 1:2 na 1:3. 

Lub chociaż zmniejszenie częstotliwości pracy L2 bo na pewno nie wyrobią np. z mnożnika 1:2 na 1:3.

O L2 to ja bym się nie martwił. Tobie chyba raczej chodzi o dzielniki FSB/PCI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...