mp41 Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Mam starszą płytę główną i działała na procku 300mhz 66fsb.Kupiłem sobie PIII 450 100fsb.W biosie ustawiłem szynę na 100fsb i monożnik 4,5x wyszlo 450 tak jak ma być.Gdy włączam kompa wszysto działa tylko ze tak wolno ze sam komputer włącza się jakies 15min!! niewiem co jest grane a jak się włączy to wszytko reaguje z opóżnieniem tak jakby mu cos brakowało niewiem czy to wina moze zasilania?? ale chyba nie.A i tamten procesor to 300 celerona była.PROSZĘ WAS O POMOC!! :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) moze nowsz bios pomoze co to za plyta dokladnie? edit: a celeron to facet :lol: Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez Sir_ice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mp41 Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 hmm trudna płytka :(.Też myślę ze nowy bios dałby radę bo poprostu stary bios pisze mi tak (unknow)450mhz tzn ze niezna tego procka oto dane na temat biosu BIOS Type: American Megatrends BIOS ID: 61-0914-000747-00101111-071595-M747-00 OEM Sign-On: Release 09/14/1998S a to płytka Bx Pro Ht5595 PID 3861 AE 9837 CQ (przepisałem z płytki :D) To mój stary komp ale bardzo mi zależy na tym procku!! PROSZĘ jak możecie znajdźcie mi bios :D HELP!! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 nikt nie bedzie za ciebie szukal biosu... google nie gryzie! troche wlasnego wkladu! <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zobacz moze w biosie masz wylaczony "kesz" procka, kiedys tak mi sie zrobilo na jakims asusie i PIII 450 :) efekt byl taki jak opisales. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satorii Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Możliwe ze przez to ze procek nie jest wykrywany właściwie, nie pracuje cache. Tak jak napisał BeerdMan, takie są efekty wyłączenia pamięci podręcznej. Nowy bios + ustawić wszystko jak należy = musi działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 moze sie przegrzewa(wentylator moze byc zepsuty), albo zasilacz masz za slaby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 w sumie to p3 dawało rade chłodzone pasywnie (ale przy dosyć pokaźnycm radiatorze). a o zasilacz tez bym sie nie martwił - zapotrzebowanie na prąd tego wynalazku jest praktycznie zerowe (w porównaniu z dzisiejsze wynalazki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...