sadam^ Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) nie wiedzialem gdzie napisac ten temat, zdecydowalem sie ze napisze go tu :P mam taki problem, kupilem ( na allegro ) procesor p4-b 2.4ghz 512/533fsb, mialem plyte pc-chips m952 na ktorym byl celeron 2.4ghz, nowe ddr'y 256 elixir pc3200, zasilacz 300v, dysk 40gb maxtor i nowa karte graficzna gf5700le 128/128. Problem jest taki ze wszystko jest dobrze podlaczone, ale nie rusza wiatraczek na karcie graficznej, nie odpala sie wogole monitor ( jak by nie bylo karty graficznej ), dysk slychac ze pracuje, wentylator od procesora sie kreci, probowalem wpiac stara karte na pci ale tez nie dziala, nie wiem co to moze byc :blink: plyta, procesor nie mam pojecia Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez sadam^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Moim zdaniem Fsb procka podniosło częstotliwości pamięci. I komp dlatego nie odpala. Sróbój ustawic zworkę na płycie głównej na FSB 533 mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam^ Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) Moim zdaniem Fsb procka podniosło częstotliwości pamięci. I komp dlatego nie odpala. Sróbój ustawic zworkę na płycie głównej na FSB 533 mhz. 1604223[/snapback] probowalem przestawic cpu clock na wszystkie jak sie da ( 100, 133 i 200 M ) ale nic to nie dalo :? jakeis inne pomysly ? ////UPDATE zasilacz jaki posiadam to codegen 300w model: 300x1, moze sie przyda Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez sadam^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 To spróbuj jeszcze włożyć stary procek i zostawic nową kartę. Jeśli odpali to wiesz w czym leży problem. Pokombinuj. Może ten procesor jest uszkodzony. Może to być też wina zasilacza. Tutaj link do stronki gdzie możesz sobie podliczyc ile prądu zjada twój sprzęt - http://www.jscustompcs.com/power_supply/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 hm..................... Codegen 300w osiaga 200w............................... Mi nie ciagnal 5600 256mb...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...