ith Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam, pare dni temu kupilem kompa - konfoguracja nastepujaca: AMD Athlon 64 3200+ Venice DFI LanParty SLI-D 2x512 DDR PDP Patriot (Dual) Seagate Spinpoind HDD160JJ 160G SATA II Leadtek Geeforce 7800GTX 256DDR3 Thermaltake PurePower 500W na procesorze Zalman 7700 Cu + 2xwiatraczki 80 z tyly (wysysajace) 1 wciagajacy z boku (na procesor) i 120 z przodu do wciagania na dysk. Wszystko ladnie pieknie zlozylem szczesliwy pierwszy zgrzyt instalacja windy - porazka przez 6h sie meczylem az w ostatecznosci updejt biosu na N4D623-3 - winda poszla. Zaistalowalem wsio szczesliwy - to zaczynam sciagac najnowsze stery - no i zonk... zeby cos sciagnac dobrze musze to sciagac z 10 razy... bo inaczej jakies bledy zawsze sa - czy to pliki .rar .zip .exe Co lepsze sciagajac z sieci lokalnej filmy tez musze je iles razy sciagnac... film jest uszkodzony a po ktoryms razie dziala. Zeby sie uchronic od zbednych "porad" - sprawdzilem ram i proca no i grafe. Prime95 wszystkie torture tests p ponad 10h zadnych bledow, testmem86 pare godzin bez bledow - dysk sprawdzilem tym czym umialem - scandisc windy i norton dist doctor - zadnych bledow. Grafika dziala bez zarzutow - gry smigaja i chodza dlugo bez zwiech (no moze poza wow'em ktory zaczal swirowac) dungeon sige II smiga,f.e.a.r demo max detal chodzi. 3dmarki chodza po kilka razy pod rzad - wszystko dobrze. W trayu mam tylko avast'a i deamon tools. Dodam ze pliki ktore sciagam nie sa uszkodzone bo po ktorym razie sciagam je dobrze a pozatym komputer obok ktory laczy sie za posrednictwem tego kompa sciaga wszystko bez zadnych bledow. Bardzo prosze o pomoc bo juz nie mam pomyslow... :mur: Pozdrawiam. EDIT1: Zeby nie bylo - sprzet nie podkrecany jeszcze ani troche dopuki nie dojde co jest z tym sciaganiem. Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez ith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 EDIT1: Zeby nie bylo - sprzet nie podkrecany jeszcze ani troche dopuki nie dojde co jest z tym sciaganiem. 1604331[/snapback] Sprawdz pamiec RAM pod katem bledow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ith Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zeby sie uchronic od zbednych "porad" - sprawdzilem ram i proca no i grafe. Prime95 wszystkie torture tests p ponad 10h zadnych bledow, testmem86 pare godzin bez bledow - dysk sprawdzilem tym czym umialem - scandisc windy i norton dist doctor - zadnych bledow. 1604331[/snapback] ale zeby nie bylo wrzuce dzisiaj w nocy goldmem - chciaz dziwne mi sie wydaje ze jak gram w f.e.a.r w max detalach i mam caly ram zapchany to mi sie nie zwiesi komp (tudziez dungeon sige II) a przy sciaganiu 500kb z netu lub sieci ram jest tak wykorzystywany ze bledy w pliku sie pojawiaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) może spróbuj na 1 kosci 512 albo przeloż RAM do innych slotów PS. fajny masz sprzet Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez marcin.mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Witam, pare dni temu kupilem kompa - konfoguracja nastepujaca: AMD Athlon 64 3200+ Venice DFI LanParty SLI-D 2x512 DDR PDP Patriot (Dual) Seagate Spinpoind HDD160JJ 160G SATA II Leadtek Geeforce 7800GTX 256DDR3 Thermaltake PurePower 500W na procesorze Zalman 7700 Cu + 2xwiatraczki 80 z tyly (wysysajace) 1 wciagajacy z boku (na procesor) i 120 z przodu do wciagania na dysk. Wszystko ladnie pieknie zlozylem szczesliwy pierwszy zgrzyt instalacja windy - porazka przez 6h sie meczylem az w ostatecznosci updejt biosu na N4D623-3 - winda poszla. Zaistalowalem wsio szczesliwy - to zaczynam sciagac najnowsze stery - no i zonk... zeby cos sciagnac dobrze musze to sciagac z 10 razy... bo inaczej jakies bledy zawsze sa - czy to pliki .rar .zip .exe Co lepsze sciagajac z sieci lokalnej filmy tez musze je iles razy sciagnac... film jest uszkodzony a po ktoryms razie dziala. Zeby sie uchronic od zbednych "porad" - sprawdzilem ram i proca no i grafe. Prime95 wszystkie torture tests p ponad 10h zadnych bledow, testmem86 pare godzin bez bledow - dysk sprawdzilem tym czym umialem - scandisc windy i norton dist doctor - zadnych bledow. Grafika dziala bez zarzutow - gry smigaja i chodza dlugo bez zwiech (no moze poza wow'em ktory zaczal swirowac) dungeon sige II smiga,f.e.a.r demo max detal chodzi. 3dmarki chodza po kilka razy pod rzad - wszystko dobrze. W trayu mam tylko avast'a i deamon tools. Dodam ze pliki ktore sciagam nie sa uszkodzone bo po ktorym razie sciagam je dobrze a pozatym komputer obok ktory laczy sie za posrednictwem tego kompa sciaga wszystko bez zadnych bledow. Bardzo prosze o pomoc bo juz nie mam pomyslow... :mur: Pozdrawiam. EDIT1: Zeby nie bylo - sprzet nie podkrecany jeszcze ani troche dopuki nie dojde co jest z tym sciaganiem. 1604331[/snapback] Jakby to byl RAM to juz windows i gry dziwnie by sie zachowywaly. 1.Zmien sterownik od tej zintegrowanej sieciowki 2.Zmien szybkosc polaczenia 100/10 Mbit 3. Zobacz ustawienia half/full duplex. Powinno byc full. 4. Zobacz czy sieciowka nie ma konfliktu przerwan z jakims sprzetem 5. Sprawdz na innej karcie sieciowej, uprzednio wylaczajac zintegrowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ith Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 No probowalem juz wczesniej wytlumaczyc co niektorym ze to nie ram ale widze ze zrzucanie wszystkiego na ram ostanio modne sie zrobilo. Zeby miec swiety spokuj 10h goldmemory i zadnych bledow - wstawialem kosci pojedynczo w rozne sloty,wstawilem nawet stare pamieci GeiL ktore sa na 100% dobre w trybie dual jak i w trybie single w roznych konfiguracjach - to samo. Jutro sprawdze sieciowki - zalatwilem sobie sieciowke PCI tylko jestem zblokowany przez admina ktory wyjechal na weekend (musi dodac nowe MAC'i do firewalla zebym mial dostep do netu). O przerwaniach nie pomyslalem tez jutro sprawdze bo w robocie teraz siedze. Co do sieciowki to tez dziwna sprawa bo komp podlaczony przez moj komp do sieci nie mial zadnych problemow ze sciaganiem... ale kto wie - mam nadzieje ze jutro wszystko sie wyjasni. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 No probowalem juz wczesniej wytlumaczyc co niektorym ze to nie ram ale widze ze zrzucanie wszystkiego na ram ostanio modne sie zrobilo. 1605886[/snapback] Nie chodzi tyle o zrzucanie winy, co o fakt, ze bledy CRC najczesciej zwiazane sa z uszkodzona pamiecia. W kazdym razie, ten czynnik masz juz wyeliminowany i przy okazji jestes pewien, ze pamieci sa w 100% sprawne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 No probowalem juz wczesniej wytlumaczyc co niektorym ze to nie ram ale widze ze zrzucanie wszystkiego na ram ostanio modne sie zrobilo. Zeby miec swiety spokuj 10h goldmemory i zadnych bledow - wstawialem kosci pojedynczo w rozne sloty,wstawilem nawet stare pamieci GeiL ktore sa na 100% dobre w trybie dual jak i w trybie single w roznych konfiguracjach - to samo. Jutro sprawdze sieciowki - zalatwilem sobie sieciowke PCI tylko jestem zblokowany przez admina ktory wyjechal na weekend (musi dodac nowe MAC'i do firewalla zebym mial dostep do netu). O przerwaniach nie pomyslalem tez jutro sprawdze bo w robocie teraz siedze. Co do sieciowki to tez dziwna sprawa bo komp podlaczony przez moj komp do sieci nie mial zadnych problemow ze sciaganiem... ale kto wie - mam nadzieje ze jutro wszystko sie wyjasni. Pozdrawiam. 1605886[/snapback] Poradzimy sobie i bez Admina :) Spisz MACa starej sieciowki (cmd > ipconfig /all) , odpalasz nowa karte sieciowa i wpisujesz w konfiguracji nowej sieciowki w zakladce Network Address MACa starej sieciowki. I jeden problem mniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...