pawelceb Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) Mam laptopa z wyjsciem s-video. Kupilem dzisiaj taki oto kabel: foto1 foto2 foto3 A tak wyglada wejscie s-video w moim laptopie: foto4 Podlaczylem wszysztko wszedlem w ustawienia karty graficznej i tam pokazalo ze nie wykrywa tv: foto5 Nie wiem o co moze chodzic. Jedyne co mi przychodzi na mysl to fakt, ze w laptopie w gniazdku s-video jest 7 "dziurek" a kabel ma w koncowce jedynie 4 "bolce". Przepraszam za slaba jakosc zdjec, ale byly one wykonywane telefonem. Bede bardzo wdzieczny za pomoc, poniewaz zalezy mi na czasie. Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez pawelceb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
langi Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Siemka. Na początek to dziwie sie wogule że masz s-video w laptopie. Zazwyczaj spotyka sie tylko wyjścia dsub czyli analogowe na nomitory i niewiem jak jest w laptopach ale z tego screena to wynika że chyba chodzi o ten właśnie kabel. No ale moge sie mylić w karzdym razie wydaje mi sie że o ile to napewno jest wyjście to ten twoj kabel też powinien chodzić, ale nie widziałem schematu i trudno powiedzieć. Na 100% jednak potrzebował byś tego oto kabelka kabel Powodzenia w kombinowaniu :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Mam laptopa z wyjsciem s-video. Kupilem dzisiaj taki oto kabel: 1604368[/snapback] Kabel teoretyczniejest dobry, teoretycznie bo nie wiadomo jaki masz telewizor ;) (i tego i tego moga byc dwa rodzaje czyli w sumie 4 kombinacje...) Sa dwa rodzaje kabli SVHS > Euro, i tylko w jednym wypadku bedzie dzialac... W twoim wypadku najlepszym wyjsciem bylo by zastosowanie firmowej przejsciowki z SVHS na Composite i dopiero sygnal Composite podac na Euro, wtedy omijasz wiekszosc problemow (z ktorych IMHO nie zdajesz sobie sprawy). Przejsciowki do kupienia na allegro, a z podlaczeniem sygnalu Composite to juz dziecko sobie poradzi w przeciwienstwie do SVHSa gdzie mozliwosci kilka i zgaduj ktory producent co wymyslil ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 u mnie lapek nei wykrywa TV podlaczonego przez przejsciowke composite :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelceb Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Hm nie znam sie na tym za bardzo i nie wiem do konca oczym mowicie. W takim razie pewnie kabel jest zly :( A czy jest mozliwe ze gniazdko s-video w moim laptopie jest wylaczone w biosie? Doradzcie w takim razie jaki kabel kupic by podlaczyc mojego laptopa (hp omnibook 6100) do telewizora (samsung kupiony rok temu). Laptop ma gniazdko s-video i to, dzieki ktoremu mozna podlaczyc go do monitora. Telewizor ma 2 eurozlacza, s-video i standardowe chinche. Bede wdzieczny jeszcze bardziej za jakies konkretne linki do allegro lub sklepow internetowych. Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za wszelka pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Hm nie znam sie na tym za bardzo i nie wiem do konca oczym mowicie. W takim razie pewnie kabel jest zly :( A czy jest mozliwe ze gniazdko s-video w moim laptopie jest wylaczone w biosie? Doradzcie w takim razie jaki kabel kupic by podlaczyc mojego laptopa (hp omnibook 6100) do telewizora (samsung kupiony rok temu). Laptop ma gniazdko s-video i to, dzieki ktoremu mozna podlaczyc go do monitora. Telewizor ma 2 eurozlacza, s-video i standardowe chinche. Bede wdzieczny jeszcze bardziej za jakies konkretne linki do allegro lub sklepow internetowych. Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za wszelka pomoc. 1605967[/snapback] Gniazdem TV out mozna sterowac tylko z poziomu sterownikow karty graficznej, z BIOSem ono nie ma nic wspolnego. Jaki kabel... to mozna tylko zgadywac w sumie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Podłącz prze czincza i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaq99 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) tez mam ten problem. mam laptopa asus m6838 z radeonem 9700 mobile. wyjscie tv z kompa to s-video (7 dziurek). takie samo mam w desktopowym R9700. i tam dziala bez zarzutu. - podlaczam przejsciowke 10 cm s-video => czincz, potem czincz-czincz do tv, wykrywa mi tv i dziala. natomiast na laptopie robie dokladnie to samo, uzywam tego samego kabla i komputerek tv nie widzi :( WTF?! :mur: Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez maniaq99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turo1001 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Ja tez mam problem pododnej natury. Posiadam karte GeForce 5600Xt z VIVO i dobry kabel programy z ''Komputer Swiat'' 17/2005 lecz nie mam pojęcia jak zadziałać czy do tej seri kart są jakies oddzielne sterowniki? Czy ktoś się spotkał z tym sprzetem? Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekn Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 i ja mam tez ten sam problem. w laptopie port s-video, a w telewizorze eurozlacze. mam acer TM grafika-ati mobility radeon x600. szukam po sieci od paru godzin jakis wskazowek i nic. jak sie z tym uporam to dam wskazowki... i o to samo prosze wszystkich z tym problemem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoMisiek Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 (edytowane) Hmm mam laptopa takze z identycznym wyjsciem S-video,a ma bodajze 7 dziurek. Kabel s-video od geforce 2 MX majacy 4 bolce (jest to kabel s-video -> czincz) nie wykrywal TV, dopiero kabel s-video jaki dostalem z Radeonem (kabel s-video -> czincz ma 7 bolcow) umozliwil wykrycie TV. Edytowane 25 Sierpnia 2005 przez HoMisiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Hmm mam laptopa takze z identycznym wyjsciem S-video,a ma bodajze 7 dziurek. Kabel s-video od geforce 2 MX majacy 4 bolce (jest to kabel s-video -> czincz) nie wykrywal TV, dopiero kabel s-video jaki dostalem z Radeonem (kabel s-video -> czincz ma 7 bolcow) umozliwil wykrycie TV. 1614255[/snapback] Wynika z tego ze ten kto ma 4 dziurki ma normalne SVHS , a ten kto ma 7 ma jakies dziwne i musi kupowac kabelek specjalnie do niego (kabelki ATI?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...