Skocz do zawartości
Xon

[WAW] Poszukiwane miejsce na kawiarnie internetowa

Rekomendowane odpowiedzi

BRODNO!!!!!! STARY!!! BEDZIESZ BOGATY!!! MALO OSOB NA BRODNIE MA NET!!!! a jak byla kafejka 15 stanowisk to nigdy nie moglem sie dostac bo wszystko za kazdym razem zajete!! :)

To by bylo na tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: :!: Proponuje stary rembertów a dokładnie gdzieś przy AON'ie (akademii obrony narodowej) jest tam bar cafe miusic czy coś w tym stylu fajne miejsce jeżeli dogadasz się z właścicielem to pownno być ok- chyba że to za daleko od centrum twój wybór :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak BRÓDNO to znakomite miejsce fakt ze jest malo kafejek prawie wogole nima

moze inaczej...... wogule nie ma...... byly 2 z pol roku temu..... a teraz nie ma ani jednej :) Wiec nadal jestem przy BRODNIE :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tereny przy AON'ie znam ale nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce, troche jednak wiecej ludzi przydalo by sie...pozatym raczej nie interesuja mnie spolki z kims i dzielenie zyskow oraz brak mozliwosci zarobku na sprzedazy dodatkow :)

Za to ciekawe informacje od ludzi z Brodna, gdzie dokladniej (jakas wieksza ulica) brak jest tych kawiarenek, jakies wogole istnieja jesli tak to poprosze adresy...chociaz zaraz sam zaczne szukac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tereny przy AON'ie znam ale nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce, troche jednak wiecej ludzi przydalo by sie...pozatym raczej nie interesuja mnie spolki z kims i dzielenie zyskow oraz brak mozliwosci zarobku na sprzedazy dodatkow :)

Za to ciekawe informacje od ludzi z Brodna, gdzie dokladniej (jakas wieksza ulica) brak jest tych kawiarenek, jakies wogole istnieja jesli tak to poprosze adresy...chociaz zaraz sam zaczne szukac.

no wiec tak.... na Brodnie nie ma kafejek.... a wieksze ulice to Bartnicza, Rembielinska, Kondratowicza, sw. Wincentego :)

a taka propo... masz zamiar zalozyc kafejke?? :) to ja juz moge zaczac reklamowac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Kabatach (gdzie mieszkam) jest sporo wolnych lokali w nowych blokach, ale myślę, że ceny trochę odstraszają. Ale jest tu cała masa ludzi.

Na razie znam tu jedną kafejkę z ok 20 stanowiskami i jak w Lipcu tam chodziłem, to prawie zawsze było wszystko zajęte. Nie wiem, czy jest ich więcej, bo ta jest blok dalej ode mnie, więc nie musiałem szukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec tak.... na Brodnie nie ma kafejek.... a wieksze ulice to Bartnicza, Rembielinska, Kondratowicza, sw. Wincentego :) 

a taka propo... masz zamiar zalozyc kafejke?? :) to ja juz moge zaczac reklamowac ;)

Ulice wieksze to znam, poprostu myslalem ze gdzies tam jakies kafejski sa...Tak kafejka bedzie praktycznie napewno, tylko miejsce musi byc przemyslane zeby nie utopic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie znam tu jedną kafejkę z ok 20 stanowiskami i jak w Lipcu tam chodziłem, to prawie zawsze było wszystko zajęte. Nie wiem, czy jest ich więcej, bo ta jest blok dalej ode mnie, więc nie musiałem szukać.

Lipiec to wakacje inna bajka. Jak mozesz to zajrzyj tam jesli bedziesz przechodzil i zdaj relacje...Hmm dobrze ze sa wogole miejsca...tylko ceny faktycznie moga byc duze, a jak u Ciebie z dostepem do netu w nowych blokach i innych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam Gocław ...Moj szwagier mial tam cafe i [gluteus maximus] ....Chlopaki przychodzili tylko jak sie zjarali .....A ze byli ciagle upaleni to przychodzili czesto ...Tylko ze nie do cafe ...a przed cafe na browara ....Co prawda byly zyski ale nie tak duze jak sie spodziewal ...Teraz jest wszystko u nas w Sulejówku ( postawil u niego na placu ) i duzo lepiej niz na goclawiu......A co do Rembertowa to tez nie jest głupi pomysl ...Przy AON jest eleganckie osiedle ...wiec i ruch moze byc duzy ...Powodzenia ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może gdzieś w centrum? okolice rakowieckiej i al. niepodległości - dwie bardzo duże uczelnie (SGH i SGGW) kawałek dalej politechnika a do tego stacja metra? nie wiem czy tam już czegość nie ma ale myślę, że warto się rozejżeć.

Kiedyś chcieliśmy otworzyć kafejkę (w sumie nie wiem dlaczego nie wyszło) to myśleliśmy właśnie o tym miejscu itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam Gocław ...Moj szwagier mial tam cafe i [gluteus maximus] ....Chlopaki przychodzili tylko jak sie zjarali .....A ze byli ciagle upaleni to przychodzili czesto ...Tylko ze nie do cafe ...a przed cafe na browara ....Co prawda byly zyski ale nie tak duze jak sie spodziewal ...Teraz jest wszystko u nas w Sulejówku ( postawil u niego na placu ) i duzo lepiej niz na goclawiu......A co do Rembertowa to tez nie jest głupi pomysl ...Przy AON jest eleganckie osiedle ...wiec i ruch moze byc duzy ...Powodzenia ....

Hmm czyli trzeba by to poloczyc z sprzedaza MJ :) Wiesz browar tez tam bedzie sprzedawany. AON trzeba obejrzec skoro tak namawiasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może gdzieś w centrum? okolice rakowieckiej i al. niepodległości - dwie bardzo duże uczelnie (SGH i SGGW) kawałek dalej politechnika a do tego stacja metra? nie wiem czy tam już czegość nie ma ale myślę, że warto się rozejżeć.

Cos zapewne tam jest :)) ale miejsce wlasnie dobre...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Bródno takie dobre, to dlaczego te 2 kafejki padły (które jak ktoś pisał były pół roku temu? :)

padly bo to byly szajskie kafejki...... 1/3 osob ktora tam przebywala placila za 1 h przebywania a siedziala 5 h....... bo nie mieli programikow do ogranczania czasu na kompach...... a gosciu jedna osobe zapamietal..... i jedna pilnowal....... nie da rady sie upilnowac 15 stanowisk bez oprogramowania ograniczajacego czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lipiec to wakacje inna bajka. Jak mozesz to zajrzyj tam jesli bedziesz przechodzil i zdaj relacje...Hmm dobrze ze sa wogole miejsca...tylko ceny faktycznie moga byc duze, a jak u Ciebie z dostepem do netu w nowych blokach i innych?

Zajżę tam jak będę w pobliżu. Co do netu, to w większości bloków jest Astercity, a w niektórych jest również Chello. Jest też neostrada, ale...

Trzeba się jednak dowiedzieć przed wynajęciem lokalu, bo może się zdarzyć, że np. akurat w tym bloku jeszcze nie ma możliwosci netu.

Musisz poszukać lokalu w jakimś dużym osiedlu, albo w okolicy kilku liceów (u mnie przynajmniej często chodziło się po szkole do kafejki - w Liceum był na to czas) - pamiętam, że jak się nie poszło po lekcjach, to później się nie chciało.

Jakbyś już założył kafejkę, to fajnie jakby była zniżka dla Tweakowców, to byśmy mogli rozgrywac jakieś turnieje - bo przez internetnet to już nie jest to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie interesuja mnie lacza z Astercity itp. chodzilo poprostu o to jak z dostepem do internetu ludzi tzn czy cafe bedzie przydatna. Lacze bedzie z TDC albo Supermedii. Co do znizek to narazie musi sie cos zwrocic :)) ale nic nie jest wykluczone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojć - nie bierz łącza z Supermedii (kilka firm które obsługuje ma bardzo złe doświadczenia) co to TDC słyszałem kiedyś kilka dobrych opini. Dobre łącza w W-wie mają Iprartners ale są dużo droźsi. Jakbyś potrzebował jakieś rozwiązania programowe to polece Ci dobrą firmę (robią na openbsd zamiast linux'a - mniej osób się na tym systemie zna ale jest bardzo stabilny i bezpieczny - zobacz www.openbsd.org) - ale to już inny temat - pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam bardzo dobrze SuperMedie i uwazam ze maja dobre lacza. TDC tez znam i rowniez doskonale :) IPartners ostatnio po wykupieniu przez obcy kapital niestety ma zapchany styk z polpakiem. A roznic w cenach nie ma praktycznie. Co do rozwiazan to podziekuje mamy juz wszystko. Jesli chodzi o lacze to stawiam na TDC :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi