CBrigante Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Witam Mam nastepujący problem. Posiadam dwa kompy które znajdują sie w dwóch róznych miejscowościach ( miejscowosc x i y) i są podłączone do neostrady. Chciałem zmapować katalog d:\DATABASE znajdujący sie w miejscowości y, na komputer w miejscowości x. Zaznaczam, że komputer w miejscowości y ma domene yyyy.no-ip.info. Próbowałem to zrobić tak \\yyyy.no-ip.info\DATABASE, ale nie chciało sie cos to zmapować. Katalog database jest udostepniony na kompie w miejscowosci y. dzieki z gory za odpowiedz pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Nie jestem do konca pewien, ale wydaje mi sie, ze mapowanie dziala tylko w obrebie "sieci lokalnej". W tym przypadku jedyna opcja byloby stworzenie VPN (Windows 2000/XP/2003) daje taka mozliwosc, Wowczas, widzialbys komputer w miejscowosci y w otoczoeniu sieciowym i mogl zmapowal dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Nie lepiej ftp postawić :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...