pc1 Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Witam. Po zainstalowaniu tych 2 programikow wyniki w 3D MARK 2001 spadly (mialem 4300 a mam 3850) Fakt, że włączylem sobie za jego pomoca wieksza czestotliwosc w grach, ale czy to az tak spowalnia ? Tak samo zabawa z Control PAnel (tak jak to Chipie pisali) nie dala zadnych zmian (wrecz spadek) - CO JEST GRANE? Czy ta karta na moim komputerze to max 4300 3D markow bez krecenia = CO SĄDZICIE? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 wyższe odświeżanie powoduje spadek wydajności. Wywal lepiej ten ATI refresh fix, na 3D Tweak też jest wymuszenie odświerzania dla różnych rozdzielczości. Opcję które idzie włączyć (SSE, SSE2) odnoszą się do Open GL a 3D mark chodzi w DirectX. Na tym procesorz to chyba trochę niski wynik. Jak masz ustawione pamięci w BIOSIE? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc1 Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 ustawienia w Biosie to: SDRAM configuration - By SPD SDRAM CAS Latency - 2.5T SDRAM RAS to CAS Delay - 3T SDRAM RAS Precharge Time - 3T SDRAM RAS Active Time - 6T SDRAM Concurent Lead - off Time - Auto Graphics Aperture Size - 64 MB AGP * 4 AGP Fast Write Capability - Enabled Nie wiem, czy to wszystko, ale jak pisalem wczesniej cos za slabe wyniki sprzetu mam (a wszystko ponoc dobre) Jak to ustawic - acha moj ASUS ma oczywiscie najnowszy bios 1009c Czy ktos ma podobna konfiguracje? Interesuja mnie ustawienia w 3D RAGE (optymalne) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 ja miałem podobny efekt na swoim r9000 gdy był pstrip to w 3d marku SE było 3200 gdy go odinstalowałem to jest około 7000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...