Skocz do zawartości
redq

Poszukuje Zmodyfikoway Bios Do Asus K8n4-e Deluxe

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje biosu zmodyfikowanego do asus k8ne-e deluxe żeby podnieść napięcie na procku .

obecnie mam wgrany najnowszy bios który ma tą funkcje zablokowaną dla procesorów amd sempron 64 bit i mam tylko 1,4 V na procku , a do tego zmiana mnożnika tez jest niedostepna dla owych sempronów .

obecnie mam sempron 2500+ 64 bit podkręcony na 166x280 co daje 2000 MHz

mnożnik tylko x7 .

procka kręciłem na 2800 mhz lecz bez podniesienia napięcie system nie startuje ,

ponić najstabilniej da sie go kręcić na 2400 MHz.

temperatura na obecnych ustawieniach 2000 MHz przy max obciążeniu to 38 stopni na box wentylator.

jeśli ktoś znalazł jakąś stronke ze zmodowanym biosem do k8n4-e deluxe lub co kolwiek o zmodowanych biosach to prosił bym o pomoc.

myśle że ten post jest na topie że wzgledu na tanie procesry i sporą możliwość podkręcania.

Edytowane przez redq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki bios na pewno istnieje. Pierwsze biosy asusa na płyty serii k8n miały taką opcję. Dopiero później, zapewne na prośbę amd, taka opcja zniknęła.

Jeśli jest to tylko kwestia ukrycia jednej opcji to taka modyfikacja jest łatwizną (sam kiedyś modyfikowałem bios pod k7s5a :) ale jeśli coś zostało usunięte z biosu to już dla mnie byłoby za duże wyzwanie :(

Możesz też poszukać jakiegoś starszego biosu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki bios na pewno istnieje. Pierwsze biosy asusa na płyty serii k8n miały taką opcję. Dopiero później, zapewne na prośbę amd, taka opcja zniknęła.

Jeśli jest to tylko kwestia ukrycia jednej opcji to taka modyfikacja jest łatwizną (sam kiedyś modyfikowałem bios pod k7s5a :) ale jeśli coś zostało usunięte z biosu to już dla mnie byłoby za duże wyzwanie :(

Możesz też poszukać jakiegoś starszego biosu.

1657053[/snapback]

posiadam ta plyte od kilku dni

przelecialem biosy 1003>1004>1005>obecnie jestem 1006

w zadnej wersji biosu, powtarzam w RZADNEJ nie mam mozliwosci regulacji ani napięciem ani mnoznikiem!

wydaje mi sie ze te opcje odkrywaja sie przy innych prockach

bo oczywiscie posiadam sempron 2800+ bez C'N'Q

tak ze zabawa w wgrywnie starej wersji biosu nie pomaga

ps. zainstalowal ktos 1007 ?

na stronie asusa tutaj jest taka wzmianka:

For 32Bit Windows 2000/XP & 64bit Windows XP/2003 OS, please download and update chipset drivers to V6.66 or later.

jaka wersja znowu 6.66??

nie ma takiej!

6,39 jest najnowsza

bawil sie ktos tym biosem 1007?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedz . wgrałem ten najnowszy bios. zabardzo to on nic nie zmienia

tylko ponoć nowe PCU wykrywa. sterowniki wgrałem najnowsze i wszystko działa .

co do biosu to na wersji 1.0 da sie podniesc napięcie. lecz na stronie asusa tej wersji biusu już nie ma .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posiadam ta plyte od kilku dni

przelecialem biosy 1003>1004>1005>obecnie jestem 1006

w zadnej wersji biosu, powtarzam w RZADNEJ nie mam mozliwosci regulacji ani napięciem ani mnoznikiem!

wydaje mi sie ze te opcje odkrywaja sie przy innych prockach

bo oczywiscie posiadam sempron 2800+ bez C'N'Q

tak ze zabawa w wgrywnie starej wersji biosu nie pomaga

ps. zainstalowal ktos 1007 ?

na stronie asusa 1658211[/snapback]

Mam tą płyte od miesiąca.Na początku nie mogłem jej uruchomoć.Wgrałem bios 1007. Nie wykrywa on pamięci.Płyta nie odpalała nie molem wejść do biosu del i F8 nie chciały działać.Do tej pory wszystko ustawiam ręcznie.Nie wiem czy to wina biosu lub płyty?

czesX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi