redq Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) Poszukuje biosu zmodyfikowanego do asus k8ne-e deluxe żeby podnieść napięcie na procku . obecnie mam wgrany najnowszy bios który ma tą funkcje zablokowaną dla procesorów amd sempron 64 bit i mam tylko 1,4 V na procku , a do tego zmiana mnożnika tez jest niedostepna dla owych sempronów . obecnie mam sempron 2500+ 64 bit podkręcony na 166x280 co daje 2000 MHz mnożnik tylko x7 . procka kręciłem na 2800 mhz lecz bez podniesienia napięcie system nie startuje , ponić najstabilniej da sie go kręcić na 2400 MHz. temperatura na obecnych ustawieniach 2000 MHz przy max obciążeniu to 38 stopni na box wentylator. jeśli ktoś znalazł jakąś stronke ze zmodowanym biosem do k8n4-e deluxe lub co kolwiek o zmodowanych biosach to prosił bym o pomoc. myśle że ten post jest na topie że wzgledu na tanie procesry i sporą możliwość podkręcania. Edytowane 21 Sierpnia 2005 przez redq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Sam bym chciał taki biosik ale wydaje mi sie ze takowy nie istnieje. Nie jestem na 100% pewien ale troszke juz googlowałem na temat tej płyty i nic takiego nie znalazłem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tulip Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Taki bios na pewno istnieje. Pierwsze biosy asusa na płyty serii k8n miały taką opcję. Dopiero później, zapewne na prośbę amd, taka opcja zniknęła. Jeśli jest to tylko kwestia ukrycia jednej opcji to taka modyfikacja jest łatwizną (sam kiedyś modyfikowałem bios pod k7s5a :) ale jeśli coś zostało usunięte z biosu to już dla mnie byłoby za duże wyzwanie :( Możesz też poszukać jakiegoś starszego biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Taki bios na pewno istnieje. Pierwsze biosy asusa na płyty serii k8n miały taką opcję. Dopiero później, zapewne na prośbę amd, taka opcja zniknęła. Jeśli jest to tylko kwestia ukrycia jednej opcji to taka modyfikacja jest łatwizną (sam kiedyś modyfikowałem bios pod k7s5a :) ale jeśli coś zostało usunięte z biosu to już dla mnie byłoby za duże wyzwanie :( Możesz też poszukać jakiegoś starszego biosu. 1657053[/snapback] posiadam ta plyte od kilku dni przelecialem biosy 1003>1004>1005>obecnie jestem 1006 w zadnej wersji biosu, powtarzam w RZADNEJ nie mam mozliwosci regulacji ani napięciem ani mnoznikiem! wydaje mi sie ze te opcje odkrywaja sie przy innych prockach bo oczywiscie posiadam sempron 2800+ bez C'N'Q tak ze zabawa w wgrywnie starej wersji biosu nie pomaga ps. zainstalowal ktos 1007 ? na stronie asusa tutaj jest taka wzmianka: For 32Bit Windows 2000/XP & 64bit Windows XP/2003 OS, please download and update chipset drivers to V6.66 or later. jaka wersja znowu 6.66?? nie ma takiej! 6,39 jest najnowsza bawil sie ktos tym biosem 1007? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redq Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Dzieki za odpowiedz . wgrałem ten najnowszy bios. zabardzo to on nic nie zmienia tylko ponoć nowe PCU wykrywa. sterowniki wgrałem najnowsze i wszystko działa . co do biosu to na wersji 1.0 da sie podniesc napięcie. lecz na stronie asusa tej wersji biusu już nie ma . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesX Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 posiadam ta plyte od kilku dni przelecialem biosy 1003>1004>1005>obecnie jestem 1006 w zadnej wersji biosu, powtarzam w RZADNEJ nie mam mozliwosci regulacji ani napięciem ani mnoznikiem! wydaje mi sie ze te opcje odkrywaja sie przy innych prockach bo oczywiscie posiadam sempron 2800+ bez C'N'Q tak ze zabawa w wgrywnie starej wersji biosu nie pomaga ps. zainstalowal ktos 1007 ? na stronie asusa 1658211[/snapback] Mam tą płyte od miesiąca.Na początku nie mogłem jej uruchomoć.Wgrałem bios 1007. Nie wykrywa on pamięci.Płyta nie odpalała nie molem wejść do biosu del i F8 nie chciały działać.Do tej pory wszystko ustawiam ręcznie.Nie wiem czy to wina biosu lub płyty? czesX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...