Goffer Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Czy można jakoś odizolować pin w przejściówce slot1 -> Fc-pga na lutowaniu socketa? Chodzi mi dokładnie o odizolowanie pinu od ścieżki. Za odpowiedź z góry Dziękuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Rozbierałem niedawno przejściówke fcpga, da sie chyba wyrwać gdziezdo pojedyńczego pinu. Mam też pomysł na połączenie pinów, wystarczy cieniutki miedziany drucik z jakiejś cewki, są one emailowane, czyli powleczone cieniutka izolacją. Zakładam że chcesz zrobić to samo co ja czyli Tulipana odpalić na BX :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Czy można jakoś odizolować pin w przejściówce slot1 -> Fc-pga na lutowaniu socketa? Chodzi mi dokładnie o odizolowanie pinu od ścieżki. 2 metody: - odszukac odpowiednika na SLOCIE i tam odizolowac - dla plyty glownej to bez znaczenia - wyrwac "zbedna" nozke z procka :twisted: inne rozwiazania malo skuteczne :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infernal Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 - odszukac odpowiednika na SLOCIE i tam odizolowac - dla plyty glownej to bez znaczeniaJakos nie moge znalezc tego odpowiednika na slocie. Sciezka od pinu AM2 jest ukryta pod socketem :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goffer Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Nie chcę wyrywać bo to boli Proca. Zastanawiałem się nad ściągnięciem całego lutu za pomocą wysysarki a porem zalaniem tego lakierem izolacyjnym ale nie wiem czy to zadziała bo płytki są chyba wielowarstwowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 jezeli bardziej zalezy Tobie na procku niz na przejsciowce to mozesz sprobowac rozebrac ta podstawke socketa (niektorym udawalo sie zdjac ta rychoma czesc) i wtedy Twoim oczom ukaza sie takie "blaszki" ktore odpowiadaja za przenoszenie sygnalu z pinu proca na przejsciowke - "wywalasz"/wylamujesz ta ktora nie jest potrzebna skladasz do kupy i juz 8) BTW widzialem cos takiego zrobione z przejsciowka ASUSa czy ABITa nie pamietam PS robisz wszystko na wlasna odpowiedzialnosc - bo jak ja kiedys chcialem zdjac ta ruchoma czesc socketa ze starej przejsciowki slot1/ppga to sie wszystko rozje..lo :twisted: i przejsciowke wywalilem :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Właśnie to chciałem powiedzieć co kolega Benek 8O Bardzo łatwo zdjąć tą górną część z przejściówki. Lepiej załatwić przejściówke niż procka :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...