Muniek Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 (edytowane) Mam następujący problem z tym programem. Otóż jak uruchomie kompa, pochodze po necie a potem włącze test stabilności 16M, to przechodzi wszystkie loopy bez problemu ( wydaje się być stabilny ). Natomiast kiedy pobawie się kompem dłużej ( np. 2h ) i włącze w/w program na test stabilności 16M, to wtedy go nie chce przejść i wysypuje się mniej więcej w połowie testu! Prosze o pomoc, dlaczego ten program się tak dziwnie zachowuje ( a może to problem komputera )? Obecne moje ustawienia to FSB 223Mhzx11, Vcore 1.825V, pamięci 2.9V 11-3-3-2.5 , bios D26 Taipan CPC ON! Próbowałem również z innymi biosami i efekt ten sam! Pozdrawiam Edytowane 21 Sierpnia 2005 przez Muniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 (edytowane) Jak po 2 godzinach zabawy superpi sie wysypuje to znaczy, ze komp stabilny nie jest. Masz problem nie z superpi, a ze stabilnoscia kompa :mur: Zapusc sobie prime95 i zobacz czy przetrzyma probe czasu (przynajmniej kilka godzin). Edytowane 21 Sierpnia 2005 przez Rafael Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Może przekręciłeś go poprostu, zjedź z FSB do 210-215MHz i sprawdź czy pomoże. No i prime95 na conajmniej 6h zapuść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Na odkręconym też tak się dzieje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Puściłem Prime na 3h i nie wysypał błedów!! Tylko dziwne jest to, że zmieniłem tylko mnożnik i szyne (z 11x223Mhz na 12x 204Mhz ). W rezultacie daje to tą samą częstotliwość!! Szczerze mówiąc nie wiem co jest grane :/!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Puściłem Prime na 3h i nie wysypał błedów!! Tylko dziwne jest to, że zmieniłem tylko mnożnik i szyne (z 11x223Mhz na 12x 204Mhz ). W rezultacie daje to tą samą częstotliwość!! Szczerze mówiąc nie wiem co jest grane :/!! 1606293[/snapback] Zwyczajnie pamięci nie wyrabiają na FSB 223. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zwłaszcza po kilku godzinach, gdy pamięci są już 'zapchane', faktycznie, zmniejsz FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...