matex34 Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam. Wiem że moja płyta nie jest najnowsza. Chciałbym się jednak poprawic osiągi swojego peceta. Mój dysk twardy podłączony jest do zwykłego portu IDE czyli ATA 33 a wiem że obsługuje 66 jednak gdy podłączam go do tych dwóch pozostałych portów Mój komputer nie widzi go. Póżniej się dowiedziałem że aby te dwa szybsze porty Ide były widoczne trzeba do nich zainstalować sterowniki. No i je znalazłem na dyskietce . I ktos ręcznie napisał na nich "zaktualizowane 1.25 Mass Controller" Jednak one sa pod win98/2000. A opis mojej płyty jest tutaj: http://www.abit.com.tw/page/pl/motherboard...6&fMTYPE=Slot+1 Gdy próbowałem je zainstalować (nie posiadają jednak certyfikatu windows) w menedżerze w "magazynach" ( 1 ) musiałem wybrać sprzęt i zaczełem instalować je ale przerwałem bo dopiwero wtedy sie kapnołem że sa pod 98 . I pokazaoło mi sie coś takiego ( 2 ). Czy ktoś mi powie co mam zrobić i jak i czy to zaczołem robic robie dobrze. Być może ma ktos stery po Xp. Proszę o pomoc i z góry dziękuje! Edytowane 21 Sierpnia 2005 przez matex34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Witam. Wiem że moja płyta nie jest najnowsza. Chciałbym się jednak poprawic osiągi swojego peceta. Mój dysk twardy podłączony jest do zwykłego portu IDE czyli ATA 33 a wiem że obsługuje 66 jednak gdy podłączam go do tych dwóch pozostałych portów Mój komputer nie widzi go. Póżniej się dowiedziałem że aby te dwa szybsze porty Ide były widoczne trzeba do nich zainstalować sterowniki. No i je znalazłem na dyskietce . I ktos ręcznie napisał na nich "zaktualizowane 1.25 Mass Controller" Jednak one sa pod win98/2000. A opis mojej płyty jest tutaj: 1606216[/snapback] Instrukcja + plik http://www.storagedrivers.com/drivers/63/63387.htm W razie W haslo "temp" login "512" :) To tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...