Skocz do zawartości
mako_tychy

Sterowniki Do Karty.

Rekomendowane odpowiedzi

Moj kuzym ma bardzo starego kompa, ostatnio przez przypadek skasowal sterowniki do karty graficznej i komp dziala mu tylko w 16 klolorach i na rozdzielczosci 640. Plyty zadne mu sie nie przechowaly z sterami a zneta nie wiem gdzie sciągnąc, gdy chce zobaczyc w Menadżerze urządzen jaką ma karte, to pisze mi "Standartowa karta graficznz PCI (VGA)".

Co zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to jest aida i skąd to wziąć

1608817[/snapback]

Dokladnie to chodzi o

EVEREST Home Edition, dzieki temu dowiesz sie co to za karta bez rozkrecania kompa

a skad ? do wyboru do koloru

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=%22eve...ogle&lr=lang_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie to chodzi o

EVEREST Home Edition, dzieki temu dowiesz sie co to za karta bez rozkrecania kompa

a skad ? do wyboru do koloru

1611558[/snapback]

Jak sprawzisz co to za karta, wyszukaj w googlach strony producenta i sciagnij sterowniki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No za pozno rozkrecilem kompa...

karta to NIVDIA TNT 2 ale problem jest nadal...

weszłem na www.nivdia.com i sciągnąłem sterowniki do TNT 2 pod Windowsa 98 (taki jak ma kuzyn). rozpocząłem proces instalacji, wszystko sie dobrze rozpakowalo do folderu NVIDIA ale gdy zaczela sie sama instalacja wyskoczyl mi napisz (w oryginale po angieslkiu)

Instalator nie umie znalesc zadnego urządzenia graficznego firmy NVIDIA na tym systemie. Instalacja zostaje przerwana.

Gdy wlączam komputer na pierwsyzm ekranie, w pierwszje lnijce (pierwsze co widac po wlaczeniu kompa) to karta: NVIDIA TNT2 a wiec jest dobrze podlaczona i komp ją widzi. co zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No za pozno rozkrecilem kompa...

karta to NIVDIA TNT 2 ale problem jest nadal...

weszłem na www.nivdia.com i sciągnąłem sterowniki do TNT 2 pod Windowsa 98 (taki jak ma kuzyn). rozpocząłem proces instalacji, wszystko sie dobrze rozpakowalo do folderu NVIDIA ale gdy zaczela sie sama instalacja wyskoczyl mi napisz (w oryginale po angieslkiu)

Instalator nie umie znalesc zadnego urządzenia graficznego firmy NVIDIA na tym systemie. Instalacja zostaje przerwana.

Gdy wlączam komputer na pierwsyzm ekranie, w pierwszje lnijce (pierwsze co widac po wlaczeniu kompa) to karta: NVIDIA TNT2 a wiec jest dobrze podlaczona i komp ją widzi. co zrobic?

1611811[/snapback]

1. BIOS

PNP OS : Enabled

IRQ Display : Enabled

AGP Mode : Auto lub 2x

2. System

Reczne usuniecie karty z menedzera urzadzen.

Usuniecie NVIDIA Display Driver z dodaj/usun programy.

reboot

Instalacja sterownikow z serii 6.xx (np. polecam 6.50) oczywiscie dla win9x

Milej zabawy.

P.S. Te sterowniki co sciagneles to sobie daruj, sa jakies koslawe lub zbyt nowe :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj genialny kuzynek byl tak pomyslowy ze dal sobie haslo na biosa ktorego nie pamieta... co teraz?

1612339[/snapback]

Teraz szukasz zworki CLEAR CMOS albo wyciagasz bateryjke i chwile czekasz, tylko pozniej wypadalo by jakos tego BIOSa ustawic, bo wszystko sie poprzestawia na default.

Sterowniki tak jak mowilem 6.xx lub 7.xx , zadnych 4x.xx , bez sensu i dosc czesto sie sypaly na starych kartach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze jedno pytanie, zazućcie jakims linkiem do sterów 6.xx czy 7.xx lub innych ktore polecacie.

1617202[/snapback]

Mogą byc te http://www.google.pl/search?hl=pl&q=%22det...aj+w+Google&lr=

a linka nie podam bo nie wiem dla jakiego systemu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi