mako_tychy Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Moj kuzym ma bardzo starego kompa, ostatnio przez przypadek skasowal sterowniki do karty graficznej i komp dziala mu tylko w 16 klolorach i na rozdzielczosci 640. Plyty zadne mu sie nie przechowaly z sterami a zneta nie wiem gdzie sciągnąc, gdy chce zobaczyc w Menadżerze urządzen jaką ma karte, to pisze mi "Standartowa karta graficznz PCI (VGA)". Co zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 zobacz na karcie graficznej oznaczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 www.komputerswiat.pl Poszukaj tu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 zobacz na karcie graficznej oznaczenia 1606662[/snapback] TZN, rozkrecic kompa i zobaczyc co jest napisane na samej karcie i/lub chipie (GPU) karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) albo zainstaluj aide Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez Flo3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako_tychy Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 co to jest aida i skąd to wziąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 co to jest aida i skąd to wziąć 1608817[/snapback] Dokladnie to chodzi o EVEREST Home Edition, dzieki temu dowiesz sie co to za karta bez rozkrecania kompa a skad ? do wyboru do koloru http://www.google.pl/search?hl=pl&q=%22eve...ogle&lr=lang_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Dokladnie to chodzi o EVEREST Home Edition, dzieki temu dowiesz sie co to za karta bez rozkrecania kompa a skad ? do wyboru do koloru 1611558[/snapback] Jak sprawzisz co to za karta, wyszukaj w googlach strony producenta i sciagnij sterowniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako_tychy Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 No za pozno rozkrecilem kompa... karta to NIVDIA TNT 2 ale problem jest nadal... weszłem na www.nivdia.com i sciągnąłem sterowniki do TNT 2 pod Windowsa 98 (taki jak ma kuzyn). rozpocząłem proces instalacji, wszystko sie dobrze rozpakowalo do folderu NVIDIA ale gdy zaczela sie sama instalacja wyskoczyl mi napisz (w oryginale po angieslkiu) Instalator nie umie znalesc zadnego urządzenia graficznego firmy NVIDIA na tym systemie. Instalacja zostaje przerwana. Gdy wlączam komputer na pierwsyzm ekranie, w pierwszje lnijce (pierwsze co widac po wlaczeniu kompa) to karta: NVIDIA TNT2 a wiec jest dobrze podlaczona i komp ją widzi. co zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 No za pozno rozkrecilem kompa... karta to NIVDIA TNT 2 ale problem jest nadal... weszłem na www.nivdia.com i sciągnąłem sterowniki do TNT 2 pod Windowsa 98 (taki jak ma kuzyn). rozpocząłem proces instalacji, wszystko sie dobrze rozpakowalo do folderu NVIDIA ale gdy zaczela sie sama instalacja wyskoczyl mi napisz (w oryginale po angieslkiu) Instalator nie umie znalesc zadnego urządzenia graficznego firmy NVIDIA na tym systemie. Instalacja zostaje przerwana. Gdy wlączam komputer na pierwsyzm ekranie, w pierwszje lnijce (pierwsze co widac po wlaczeniu kompa) to karta: NVIDIA TNT2 a wiec jest dobrze podlaczona i komp ją widzi. co zrobic? 1611811[/snapback] 1. BIOS PNP OS : Enabled IRQ Display : Enabled AGP Mode : Auto lub 2x 2. System Reczne usuniecie karty z menedzera urzadzen. Usuniecie NVIDIA Display Driver z dodaj/usun programy. reboot Instalacja sterownikow z serii 6.xx (np. polecam 6.50) oczywiscie dla win9x Milej zabawy. P.S. Te sterowniki co sciagneles to sobie daruj, sa jakies koslawe lub zbyt nowe :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Na starsze karty to polecam Detonatory a nie ForceWare... Ściągnij jakieś 45.32, ewentualnie poszukaj na forum - tematy o wersji detonatorów są wszędzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako_tychy Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 moj genialny kuzynek byl tak pomyslowy ze dal sobie haslo na biosa ktorego nie pamieta... co teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 moj genialny kuzynek byl tak pomyslowy ze dal sobie haslo na biosa ktorego nie pamieta... co teraz? 1612339[/snapback] Teraz szukasz zworki CLEAR CMOS albo wyciagasz bateryjke i chwile czekasz, tylko pozniej wypadalo by jakos tego BIOSa ustawic, bo wszystko sie poprzestawia na default. Sterowniki tak jak mowilem 6.xx lub 7.xx , zadnych 4x.xx , bez sensu i dosc czesto sie sypaly na starych kartach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako_tychy Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 gdzie jest zworka CMOS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 pewnie gdziec w okolicach bateryjki musisz poszukac albo zajrzec do manuala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Sprubuj znalesc model plyty (napisy miedzy slotami PCI albo miedzy chipsetem a slotem AGP) jak sie nie uda to poprostu odlacz komputer z pradu i wyjmij na chwile baterie, efekt bedxze jak CLEAR CMOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako_tychy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 i jeszcze jedno pytanie, zazućcie jakims linkiem do sterów 6.xx czy 7.xx lub innych ktore polecacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 i jeszcze jedno pytanie, zazućcie jakims linkiem do sterów 6.xx czy 7.xx lub innych ktore polecacie. 1617202[/snapback] Mogą byc te http://www.google.pl/search?hl=pl&q=%22det...aj+w+Google&lr= a linka nie podam bo nie wiem dla jakiego systemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako_tychy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 sprawa zaltowiona, wszystko juz jest ok, dziekuje za pomoc, bez was bym nie dal rady mimo ze dla was to pewnie błachostka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...