Paweł W. Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 poprosiła mnie pewna osoba o przeinstalowanie Windy na sprzęcie opartym na płycie k7s5a i starego Athlonka (zdajsie 1000). Wrzuciłem nowy krążek XP Pro zintegrowany z sP1 (pierwszy raz w użyciu) i system owszem zainstalował się ale część oprogramowania wyrzuca błędy i nie da się uruchomić w tym np Windows media player czyli takie któłać z XP na normalnie działa. Dodam iż np niektóre gry działają bez najmniejszego problemu nawet te procożerne. Jak sądzicie co jest tego powodem niezgodność biosu z WinXP czy może integracja WinXP z SP1????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Ja nad sprzętem na takiej płycie męczyłem się kiedyś (dla kogoś) przez pare dni. To było na sdramach i duronie...SIS sucks!!! Myślę, że Twój problem może dotyczyć niedoskonałości wersji instalacyjnej Win XP. Spróbuj po kolei - najpierw normalny XP z "dobrym hasłem", później SP1. Po samym xp zobacz czy wszystko jest ok. Może cos po prostu się źle zainstalowało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Ja nad sprzętem na takiej płycie męczyłem się kiedyś (dla kogoś) przez pare dni. To było na sdramach i duronie...SIS sucks!!! Myślę, że Twój problem może dotyczyć niedoskonałości wersji instalacyjnej Win XP. Spróbuj po kolei - najpierw normalny XP z "dobrym hasłem", później SP1. Po samym xp zobacz czy wszystko jest ok. Może cos po prostu się źle zainstalowało. Nie SIS sucks tylko ECS!!! I nie haslo tylko numer jest potrzebny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 poprosiła mnie pewna osoba o przeinstalowanie Windy na sprzęcie opartym na płycie k7s5a i starego Athlonka (zdajsie 1000). Wrzuciłem nowy krążek XP Pro zintegrowany z sP1 (pierwszy raz w użyciu) i system owszem zainstalował się ale część oprogramowania wyrzuca błędy i nie da się uruchomić w tym np Windows media player czyli takie któłać z XP na normalnie działa. Dodam iż np niektóre gry działają bez najmniejszego problemu nawet te procożerne. Jak sądzicie co jest tego powodem niezgodność biosu z WinXP czy może integracja WinXP z SP1?????Podejrzewam, ze to ta hybrydowa instalka, sprobuj zainstalowac normalnego XP na kluczu od tego nowego a potem instalnij SP1, mysle, ze nie powinno byc zadnych problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Miałem ECS K7S5AL i athlona 1000 a potem 1700+ XP z windozją XP nie było problemów może SP1 coś psuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Ja nad sprzętem na takiej płycie męczyłem się kiedyś (dla kogoś) przez pare dni. To było na sdramach i duronie...SIS sucks!!! Myślę, że Twój problem może dotyczyć niedoskonałości wersji instalacyjnej Win XP. Spróbuj po kolei - najpierw normalny XP z "dobrym hasłem", później SP1. Po samym xp zobacz czy wszystko jest ok. Może cos po prostu się źle zainstalowało. Nie SIS sucks tylko ECS!!! I nie haslo tylko numer jest potrzebny. Myślę jednak, że w tym przypadku SIS - ogólnie wiadomo, że ten chipset nie był najbardziej udany zwłaszcza z SDRAM. Co do ECS, to robiłem kompa na KT333 i 100% stabilności, a wyniki na tych samych podzespołach prawie takie same jak na moim MSI. I pudełko się już błyszczy, i instrukcja błyszcząca... Tak, oczywiście miałem na myśli serial...a nie hasło! Twoja diagnoza jest słuszna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR@dek Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Proponuję zrobić update biosu, jeżeli tego jeszcze nie robiłeś. Ja też mam tą płytę, ale z Duronem 1Ghz i powiem Ci, że musiałem zrobić update, żeby zrobić instalkę, ponieważ WinXP strasznie dziwnie się zachowywał, np przy usuwaniu zawartości kosza miałem zawis. Ale twój problem, może naprawdę tkwić w samej płycie instalacyjnej Winy. Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Z tym ECS nie miałem najmniejszych problemów :D W początkowej konfiguracji z Durniem 600 i 128 sdram Pc 100 potem athlon tb 1000 ram ten sam następnie 256 PC 133 a na końcu 256 DDR inferon 2700 nie było najmniejszych problemów 100% stabilnie :D :D ZERO problemów Ostatni miałem wgrany Chepo BIOS w wersji Chb0429 innaczej było z ECS P6BAT pod celerona ta płysta była wzorem niestabilności (może była walnięta bo po tygodniu wymieniłem na MSI z dopłatą) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 nie wiem jak na XP ale na W2000proSP2 i na SDRAMach płyta zachowuje się bez zarzutu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 nie wiem jak na XP ale na W2000proSP2 i na SDRAMach płyta zachowuje się bez zarzutu. Ja miałem problemy i 98se, i na XP. Po prostu pech... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Polecam wizytę na tej stronie wszystkim posiadaczom ECS K7S5A warto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...