stranded Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 (edytowane) no właśnie, jak w temacie. parę miesięcy temu kupiłem nowy dysk, a starego mi szkoda - i sprzedać i żeby leżał bezużytecznie. no więc chcę go używać, ale nie jestem pewien czy nie ma jakichś bad blocków - no i czym mogę sprawdzić dysk, aby to wykryć? dysk ma jakieś 5-6 lat - Fujitsu :) Edytowane 21 Sierpnia 2005 przez AAF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 jezeli masz windowsa xp to w polecenu uruchom wpisz cmd a pozniej chkdsk /f i następnie zapyta cie czy uruchomić checkdiska przy nastepnym rozruchu wybierz Y- yes . druga opcja bardziej pewna ale i bardzo czasochłonna poszukaj programu HDDREGENERATOR wypal sobie płytke lub dyskietke i odpalasz z niej i załacza sie sprawdzanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 I zeby taki dysk sprawdzać nie trzeba go fomrmatowac??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 dzięki za odpowiedź. dysk jest już sformatowany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...