stranded Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Witam! Proszę o udzielenie kilku porad na temat unkania Wojskowej Komisji Uzupełnień - chodzi mi o to jak dostać np. Służbę Zastępczą. Jeśli ktoś byłby w stanie przedstawić mi to jeszcze jaśniej niż jest to wytłumaczone na googlach itp. (różne artykuły, powoływanie się na wiarę - to nie dla mnie) to byłbym bardzo wdzięczny. Oto co znalazłem (najciekawszy link): http://www.pku-media.jawsieci.pl/ i parę innych na googlach - opowieści np. o Maleńczuku, który przez wojko siedział w więzieniu. Z góry mówię, że jestem całkowicie przeciwny przymusowemu poborowi. Napiszcie co o tym sądzicie. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maker Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 E tam :) Ja za 2 miesiace jakies dostane list :D Przynajmniej bede mial co robic jak sie na studia nie dostane ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 wlasnie 18stke mialem w lipcu kiedy moge sie spodziewac wezwania? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maker Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Jeszcze troche ;) Ja z marca i nie dostalem jeszcze ;p Kolega dostal chyba po 7 miesiacach od 18 ;) Ale nie pamietam dokladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 no wlasnie, co zrobic zeby nie pojsc, przede wszystkim nie odbierac przesylek poleconych, to cala filozofia (; a tak na serio, no wlasnie co zrobic, co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 uczyć się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maker Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Eh zupełnie nie rozumiem, czego się tak boicie ;p Ja do 17 roku życia też miałem „Cykora”, ale teraz się tym nie przejmuje ;) Będzie trzeba iść to pójde ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Nie chcesz do woja to won na studia :] Leniuchom mowimy "nie!!" :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 ja tam bardzo chetnie do woja, ale z zasadniczej to do afganistanu albo gdziestam mnie nie wezma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Idź albo na studia, albo wyjedź za granicę na kilka lat, albo na komisji udawaj głupa. W tym ostatnim przypadku będziesz miał problemy ze znalezieniem pracy. Na studiach można zrobić kurs, po pierwszym roku - wtedy idziesz do woja na krótki czas i masz z głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Idź albo na studia, albo wyjedź za granicę na kilka lat, albo na komisji udawaj głupa. W tym ostatnim przypadku będziesz miał problemy ze znalezieniem pracy. 1607189[/snapback] Bzdura. Pracodawcy pytaja sie o stosunek do sluzby wojskowej, a nie o konkretne powody dla ktorych tam nie trafiles. W ksiazeczce (w ktorej jest wsteplowane powyzsze), nie ma uzasadnienia dlaczego dostales D lub E (jest tylko sama kategoria). Poza tym obowiazuje cos takiego jak tajemnica lekarska, wiec jesli pracodawca prosi cie o orzeczenie lekarskie to jest to nielegalne :D. Z góry mówię, że jestem całkowicie przeciwny przymusowemu poborowi. Napiszcie co o tym sądzicie.Sadze, ze masz racje i zycze ci zebys tam nie trafil :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Najlepiej sprawuje się biały kotek, którego widzysz tylko ty :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Bzdura. Pracodawcy pytaja sie o stosunek do sluzby wojskowej, a nie o konkretne powody dla ktorych tam nie trafiles. W ksiazeczce (w ktorej jest wsteplowane powyzsze), nie ma uzasadnienia dlaczego dostales D lub E (jest tylko sama kategoria). 1607600[/snapback] Jasne. Tylko że mając kategorię E trudniej jest znaleźć pracę, na przykład w firmie ochroniarskiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Albo firma widzac zdrowego chlopa przed soba, ktory nie odbyl sluzby ani nie studiowal skieruje go na badania. Nie wydaje wam sie to troche podejrzane?? Skoro zdrowy na ciele to moze pierdzielniety ze go nie wzieli :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Jasne. Tylko że mając kategorię E trudniej jest znaleźć pracę, na przykład w firmie ochroniarskiej. 1607683[/snapback] No, myslac w ten sposob poniekad masz racje - dobrze, ze sprecyzowales :D . A tutaj opinie pogladowe (click) :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 a nie wie ktoś, czy skrzywienie kręgosłupa w odcinku piersiowym zwalnia ze słuzby wojskowej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Ej ludzie, a nie slyszeliscie o tym, iz w 2005 roku, czyli tegoroczni, 19-latkowie, sa odroczeni :wink: Heh, kiedys rano w TV bylo ;] Ale ja i tak dalej do szkoly ;] A jeszcze jednym wyjsciem jest odroczenie na rok czy dwa, wysylajac specjalny list, w ktorym cos tam im napiszesz, ze bardzo chcialbys sie uczycy, ale np. sie nie dostles na studia, lub nie zdales matury, to Ciebie nie zwerbuja :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastapl Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 jak ja bylem na wku to oficer, ktory o tym wszystkim opowiadal powiedzial, ze kazdemu jednorazowo przysluguje przesuniecie zasadniczej sluzby o 12 miesiecy i mowil, ze wystarczajacym powodem moze byc na przykald chec obejrzenia ulubionego serialu i oni bez problemu to zrobia. @fenriz moj kumpel dostal z takim czyms kategorie d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 a nie wie ktoś, czy skrzywienie kręgosłupa w odcinku piersiowym zwalnia ze słuzby wojskowej ?? 1608162[/snapback] w ktora strone? gdy kolega sie spytal majora co po uczyl czy biora z lordoza to mu powiedzial ze w pierwszej kolejnosci do kompani reprezentacyjnej :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Kuzyna kumpel udawal auto i jak wszedl na komisje zaczal burczec: "brum - brum, brum brum" :P, a lekarz z komisji: "prosze tutaj zaparkowac" :lol: Ja jak wszedlem, to koles wczesniej opowiadal ze musial okulary i przeczytal co jest na tablicy, a on do lekarza: "yyy jest pan tego pewien", a lekarz: "czemu nie", "no bo nie widzie, i chyba za daleko pan trzyma ta tabliczke", a lekarz " no to bede przyblizal i powiesz kiedy widziz", koles sie zblizal i zblizal no i doszedl , 20 cm przed nosem uslyszal "widze" ;] No, ale dostal A :wink: I jak Polska ma sie obronic, jak komus spadna okulary, to Polak nie odrozni swoich od wrogow i ich wszystkich powystrzela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 ja mam d i nie bede mogl byc ochroniarzem w biedronce, strazakiem, i policjantem do tlumienia zamieszek aa i jeszcze z kalaszem po pustyni nie mede mogl smigac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 policjantem do tlumienia zamieszek 1608399[/snapback] To mnie najbardziej boli :D . Chetnie bym sobie postrzelam z armatki wodnej do rozwscieczonego tlumu :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) ja mam d i nie bede mogl byc ochroniarzem w biedronce, strazakiem, i policjantem do tlumienia zamieszek aa i jeszcze z kalaszem po pustyni nie mede mogl smigac 1608399[/snapback] Ale w przypadku wojny bedziesz sluzyl jako mieso armatnie, czyli pojdziesz na pierwszy odstrzal :twisted2: Tez mialem mozliwosc wyboru, A lub D, wzialem A, bo z D sa problemy w poszukiwaniu pracy, no i to z wojna :wink: Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez M@Ly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Ciekawe co by zrobili jakby sie powiedzialo, ze jestes zagorzalem pacyfista i nawet przysiegi nie zlozysz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Ciekawe co by zrobili jakby sie powiedzialo, ze jestes zagorzalem pacyfista i nawet przysiegi nie zlozysz ? 1608523[/snapback] Hm czyli najlepeij sie nie odzywac, kiedy sie o cos Ciebie zapytaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Ciekawe co by zrobili jakby sie powiedzialo, ze jestes zagorzalem pacyfista i nawet przysiegi nie zlozysz ? 1608523[/snapback] własnie tez sie tak nad tym zastanawiałem...w koncu nie lubie przemocy [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (...) i jeszcze z kalaszem po pustyni nie mede mogl smigac 1608399[/snapback] moze nie z kalaszem ale np z famasem [; http://www.greendevils.pl/jednostki_elitar...egia/legia.php3 oni robia wlasne badania lekarskie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 moze nie z kalaszem ale np z famasem [; 1608651[/snapback] A wlasnie w takiej legii to nawet ladnie im placa nie? Jak by ktos byl mily i wytlumaczyl na czym to polega :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Jak to na czym?? Dostajesz ostro w dupe. Wynajmuja Cie pozniej panstwa do roznych zadan. Jestes poprostu najemnikiem na rozkazach Francji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastapl Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 kiedys ogladalem program o legii cudzoziemskiej i dostac sie do nich to jest naprawde ciezko. jednym z kryteriow byla znajomosc jezyka angielskiego i francuskiego w stopniu wiecej niz bieglym, a do tego testy wytrzymalosciowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...