Skocz do zawartości
BR4tP1t

World Of Warcraft Na Linuxie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Chciałbym, aby każdy kto używa systemu linux i gra w World of Warcraft napisał jak udało mu się uruchomić grę, jakie ma błędy itp. A tak wogole to myślałem nad zrobieniem dystrybucji specjalnie do tej gry :) tzn zeby było tam minimum systemu + gra, pewnie oparte o gentoo lub LFS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł dobry nawet - idziesz gdzieś, wkładasz CD - bootuje Ci sie i zaraz grasz ;)

SLAX został zrobiony przy uzyciu Linux Live Scripts.

A w skrócie takie distro robisz tak: Instalujesz Linuksa, wywalasz co niepotrzebne, co potrzebne zostawiasz, odpalasz skrypt i on Ci pomaga przygotować CD z Linuksem, który masz zainstalowany ;)

Patrz tutaj: http://www.linux-live.org/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie to myslalem wrzucic to na plytke DVD zeby WoW juz tam byl wtedy mozna grac wszedzie kafejki itp zawsze pod reka :) jedyny minus to ze trzeba aktualizowac plytke z kadzym nowych patchem, jak taka plytke sie robi to ja wiem, tylko mysle jak dokladnie ustawic tego linuxa bo on wlasciwie potrzebuje tylko pare rzeczy, bez kompilaqtorow itp jakies srodowkisko graficzne typu fluxbox bo cos jednak musibyc +wine lub cedega

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu nie chodzi o cene plytki :D tylko o fakt ze musisz to robic jak patch wyjdzie, myslalem jeszcze ze mozna aktualizowac plytke wtedy zastapi pliki stare nowymi tylko to i tak starczy na gora 2 takie aktualizacje. jest ktos chetny do stworzenia dystrybucji specjalnie do World of Warcraft? czekam na propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi