Skocz do zawartości
funfel

problem z Video In na MSI 4200 HELP!

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi o to ze qrde przy zrzucaniu z kamery obraz jest rozciagniety w pionie (cos jak panscan) i ma okolo 15 klatek i niewazne jaka rozdzielczosc i kodek zawsze to samo. zauwazylem ze w virtual dubie jest opcja preview i overlay. overlay wszytskoladnie wyglada i jest git ale jak nagrywam to jest tak jak na preview i nie wiem jak to zmienic :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o to ze qrde przy zrzucaniu z kamery obraz jest rozciagniety w pionie (cos jak panscan) i ma okolo 15 klatek i niewazne jaka rozdzielczosc i kodek zawsze to samo. zauwazylem ze w virtual dubie jest opcja preview i overlay. overlay wszytskoladnie wyglada i jest git ale jak nagrywam to jest tak jak na preview i nie wiem jak to zmienic :?

Po pierwsze zainstaluj wszystkie stery do wejścia wideo z krążka który dostałeś z kartą.

Po drugie zainstaluj ichny program (win producer - 2cd)

Potem włóż przejściówkę msi do karty i podłącz kamere do czincza!

Potem odpal win producera i w zakładce "input sources" kliknij na "nvidia wdm..." (będzie taki telewizorek) Potem na ekran projecyjny prawym klawiszem mychy i tam bedzie ustawienie pobierania obrazu - s-video, composite (czincz) i ustaw to czego używasz i system pal_b chyba ze kamera inny obsługuje. Daj znać czy się udało.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj sie wklurzylem i przesiadlem z me na 98 pierwsza edycje i wlasnie chce instalowac winproducera a tu zonk problemy z rejestracja czy jakies tam nie pamietam dokladnie... cos mi sie zdaje ze ten program nie chce pelzac na win98FE... na me bawilem sie tym programem i przyznam ze nawet fajny ale mialem ten sam problem co teraz. jutro przeinstaluje system i zobacze czy sie uda

dzienx za odp. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...