ryperos Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Niedawno kupiłem komputer i wsadzili mi w bude jakis zasilacz firmy "Colorsit" co mozecie mi o nim powiedziec, dobry jest czy zły. prosze o jakieś odpowiedzi. z góry dziex. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Nie będziesz wiedział czy dobry, czy zły, dopóki nie zmierzysz napięć miernikiem! Z reguły są to kiepskie zasilacze, ale jeżeli nie bawisz się w O/C to do normalnej pracy wystarczy bez problemu :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryperos Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 bo chciałem się pobawic w podkrecanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 W takim razie niestety powinieneś go zmienić, najtańsze co jest dobre to to: http://allegro.pl/show_item.php?item=61458163 Ale radziłbym coś lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Ciężko mi powiedzieć czy uciągnie Twoją konfiguracje pod obciążeniem... Sprawdź miernikiem napięcia! Dla lini 12V => max 12.6V min 11.4V , dla lini 5V max 5.25V min 4.75V! Jeżeli w/w napięcia w normie ( oczywiście pod obciążeniem ) to możesz spróbować cosik sobie podkręcić!! Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Powiem tak do takie sprzętu taki zasilacz to ;] no i koniec. Wywal go nawet jeśli chcesz go normalnie używać bo po roku napięcia jakie będzie dawać to hym przemilcze tolerancja napięć są na FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryperos Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 +3.3V~3.33 +5V~5.08 +12V~11.37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Już masz poniżej normy 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryperos Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 a to zle ze mam ponizej normy?? prosze o odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 A jak myślisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryperos Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 no naprawde nie wiem napisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Niedługo zasiłka moż ekonąc w kalendarz a z nią trochu twojego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Napięcia mierzyłeś miernikiem czy programem!!?? 11.37V to bardzo słabe napięcie na lini 12V => minimalna dopuszczalna norma to 11.4V!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryperos Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 w everescie pokazuje mi +12V~12.20 a w sandrze +12V~11.37 o co chodzi kazdy program inaczej??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Miernik skobinuj i pomierz. Programy pokazują co im się żywnie podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 zaden prog nie pokazuje dobrze, z tym ze everest napewno jest blizej prawdy niz sandra. wiem bo mam tak samo. 11.5 w speedfanie, 12. 1 w everescie i kolo 12 miernikem. uzyj multimetru to bedziesz wiedzial na 100% jakie masz napiecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryperos Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 skad mam ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tak miernik???a jak by było zeczywiście napiecie między 12.08 a 12.20V to było by dobrze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 moze jakis kumpel ma, albo znajomy rodziny? napiecie miedzy 12.08 a 12.20 byloby jak najbardziej w porzo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Z_ Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 skad mam ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tak miernik??? ostatni w supermarkecie po 9 zł mierniki widziałem, wystarczy poszukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) Hmm... Po pierwsze - miernik, po drugie - ta zasiłka jest na 99% za słaba (będą jazdy po OC, albo za jakiś czas bez OC)... A teraz taki mały OT: W takim razie niestety powinieneś go zmienić, najtańsze co jest dobre to to: 1606983[/snapback]IamWeasel, mam pytanie: Czy ta Delta uciągnie moją maszyne 2 z sygnaturki? (ten chief co teraz jest, jest pożyczony)... Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Podobno ta delta to chieftec tylko z inną nalepką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryperos Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 a może troszkę mi się uda jak myśicie?? bo moja płytka tez jest troche lipna ale widziaałem łepka co podkrecił na te płycie o 1 ghz??jak myślicie??prosze o odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Bierz ta DELTE za 50zł z allegro. Ona jest rewelacyjna, a na bank 100x lepsza niz to cos co masz. Tylko przed zalicytowaniem spytaj sie tego sprzedajacego, czy ma na stanie, bo ostatnio wyslal jedenmu z uzytkownikow forum Fortrona z przeprosinami, ze nie mial DELTY. Co prawda ten Fortron tez spoko, ale tak sie nie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryperos Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Ale jak myślisz lekko bym mógł go podkręcic??a nad tą zasiłką się zastanowie bo aktualnie nie mam kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 To zależy od ciebie, podkręcając zwiększasz dość mocno ryzyko awarii. Ja bym nie podkręcał, po lekkim podkręcaniu i tak nie zauważysz różnicy a może ci sprzęt eksplodować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryperos Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 ale o 200 mhz?? zobacze mam nadzieje ze wytrzyma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Nie ma sensu podkręcac procesora o 200mhz, w niczym nie zauważysz różnicy, ale jak chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Na tym ColorIcie lepiej nie krec. Kup DELTE i sobie pokrecisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...