Skocz do zawartości
Patryk555

Internet Przez Kablówke!

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczynaja "ciagnac" kolo mojego domu kablowke, mam teraz Neo128 i we wrzesniu konczy sie umowa. Chyba przejde na internet z kablowki, tylko jaki tam jest transfer, czy predkosc jest uzalezniona od tego ile osob siedzi w necie, czy moga ograniczyc mi w jakis sposob szybkosc, zablokowac np. Kazze tak jak jest to w radiowkach, i czy moga jakos "szpiegowac" to co robie w necie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba przejde na internet z kablowki, tylko jaki tam jest transfer, czy predkosc jest uzalezniona od tego ile osob siedzi w necie, czy moga ograniczyc mi w jakis sposob szybkosc, zablokowac np. Kazze tak jak jest to w radiowkach, i czy moga jakos "szpiegowac" to co robie w necie??

1606948[/snapback]

Wróżką nikt z nas nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostalem cennik:

podlaczenie: 2zl

aktywacja: 99zl

pakiet 100/50 kb/s 49zl

200/100 kb/s 59zl

450/150 kb/s 95zl

itd

a i za to ze podlacza mnie do kabla :P 500zl, czy oplaca sie to brac???????, czy zostac przy neo 128, niedlugo chyba zwieksza mi do 256 tak wynika z tej promocji neo, bo konczy mi sie abonament??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostalem cennik:

podlaczenie: 2zl

a i za to ze podlacza mnie do kabla :P 500zl

1611501[/snapback]

hmm coś mi tu nie gra to w końcu ile za to podłączenie ? 2 czy 500 zł ?

Te transfery co podałeś to są KB/s czy Kbps ? Jeżeli za 49 zł masz mieć 100 KB/s to chyba warto, ale z 2 strony jak masz płacić 500zł za podłaczenie + 99 zł za aktywację to sam nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bryken Słyszałeś o przecinkach i kropkach ?

Neostrada 128 to 128kb/s. To połączenie o którym piszesz to:

* 100 kb/s

* 200 kb/s

* 400 kb/s

Czyli pierwsze jest wolniejsze a pozostałę szybsze. Może zainteresuj się "przyśpieszeniem" neostrady do 256 kb/sek ? Teraz jest taka oferta - poszukaj na www.neostrada.pl ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy wziac moze ten drugi pakiet 200/100 kb/s za 60zl byloby szybciej od neo, a teraz za neo i tel. place ponad 100zl.(tel. tylko przychodzace), a z kolei jak przedluze umowe z tp to zwieksza mi do 256kb/s neostrade za ta sama kase! Zostac przy neo, czy brac pakiet za 60zl. z kablowki??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czy płacisz za podlączenie 500zł, bo jak tak to lepiej na neo, poza tym jak zwiększą ci neo do 256 to jedynie pakiet 400 kb/s będzie szybszy od neo, ja mogę powiedzieć, że zrezygnowałbym z mojej kablówki na NEO, chociaż płaciłem 1zł za podłączenie 49zł za aktywację i trzy miesiące za 1zł a mam abonament na 59zł a przepustowość 128/128kb/s tylko że np mam wewnętrzne IP i na programach typu p2p, torrentach nigdy nie mogę osiągnąć maks łącza, ale przynajmniej nie mam ograniczeń 7gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi