Skocz do zawartości
bjkuba

Fraps

Rekomendowane odpowiedzi

Mianowicie mam taki problem chce nagrać jakis filmik np. z PES4 włączam gre gram chwile włączam nagrywanie F9 i wtedy ilość klatek spada mi do 1 :| a normalnie jak gram to mam 60 cały czas. Czym to jest spowodowane ;/ nie moge nagrać zadnego filmu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki masz sprzet?

Zobacz tez jaki masz ustawiony framerate we frapsie do zrzutu filmow, domyslnie jest chyba 25 albo 15 i po wlaczeniu nagrywania fps powinno spasc wlasnie do ustawionej tam wartosci, ale jesli sprzet Ci nie wyrabia to moze byc i nizej, wiec podaj co masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor 1.2 athlon

Ram 512 MB

Karta Geforce 5700 256mb

Dysk 160 GB

Mniej więcej coś takiego ;)) hmm myślisz ze jest za słaby na Frapsa :> PES 4 chodzi cód miód na 60 klatkach\s na High detale a jak włącze nagrywanie zawsze spada do 1 :/

Edytowane przez bjkuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, Frapsik spowalnia przy nagrywaniu, zresztą nie tylko przy PES 4... u mnie spadek z 60 do 30 fpsów, więc jeszcze da się przeżyć. myślę, że to normalne, w końcu zapisywanie nowego pliku video na dysk musi zjeść troszkę zasobów kompa. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Ty nie rozumiesz mi spada z 60 do 1 :/ i przeciez tak nagrany filmik nie da sie oglądać.

PS. Zna ktos jakis program którym da sie fajnie nagrać bez spadku wielkiego klatek ??

1612609[/snapback]

spada bo masz "malo zasobow" systemowych, za wolny procek... to on zajmuje sie zrzucaniem obrazu, sproboj camtasia vieo recorder, on ma mozliwosc ustawienia jakosci filmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten 5700 to FX ??? :] no to wiesz ;] nie z taką grafą do robienia filmików ;]

1612797[/snapback]

No i...? co ze FX <_<

Btw. Juz udało mi się wszystko skonfigurowac i nagrywam teraz z 19-25 klatek :)

Edytowane przez bjkuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi