niko2003 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Mam pytanko nie wiem czy dział jest dobry ?? Mam córke która zaczeła mówić (sylaby pierwsze wyrazy), używałem dyktafonu plus mikofon. Niestety dzwiek jest fatalny duży "pogłos i szumy". Czy jest jakiś sposób aby nagrać lepiej dzwięk. Jest mozliwość z mojej strony podłączenia 'czegoś" do laptopa który jest w pokoju gdzie córka sie zazwyczaj bawi. Co musze podlaczyc i jakich programow uzyć ? Dzięki z góry za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Kupujesz mikrofon do komputera (lepszy lub gorszy) i podłaczasz do wejścia mikrofonowego karty dźwiękowej (jeżeli jest). Odpalasz na kompie np. GoldWave bądz nawet zwykły Windowsowy rejestrator dźwięku (z menu start) i już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) ok dzieki super. Pytanko jedne czy da sie zredukowac szumy czy sa tam opcje przydatne typowo do nagrywania głosu (zapewne sa ale jakie ??) Uzywam GodlWave Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Tak ale musisz się pobawić pozatym goldwave to nie wszystko są inne soudprobe i itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 do nagrywanie polecam http://www.fridgesoft.de/downloads.php?dl=hdogg odrazu do formatu mp3 , oszczedzamy miejsce. szumy usuwasz np Audition 1.0 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 ok dzieki super. Pytanko jedne czy da sie zredukowac szumy czy sa tam opcje przydatne typowo do nagrywania głosu (zapewne sa ale jakie ??) Uzywam GodlWave 1609187[/snapback] Należałoby przestudiować pomoc do GoldWave (mnie osobiscie redukcja szumów nie była do niczego na razie potrzebna), ale myslę że jest taka możliwość bo to dosyć rozbudowany programik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...