Skocz do zawartości
Legoland

Geforce 2x 6600 Gigabyte Gv-3d1xl

Rekomendowane odpowiedzi

na www.benchmark.pl masz mase testów kart z serii 6600 (GT też) jak masz kase to nie warto kupować 2x6600 lepiej kupić jedną 6600GT a za rok (lub szybciej) kiedy bedą wieksze wymagania gier dukupić drugą, masz SLI i podwójną moc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to ze szansa na drugiego takiego gf w przyszlosci pewnie bedzie niewielka. A tak wogole myslelem jednak nad plyta bez SLI. 3k to max co moge wydac wiec mam ograniczone mozliwosci i chyba platforymy z sli nie uda mi sie zlozyc. No wlasnie ze chcialbym miec porownanie tego gf 2x6600 z 6600gt a nie udalo mnie sie nigdzie znalezc chocby krotkiego testu tej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo ja jestem slepy albo doszlo do nieporozumienia. Ja w benchmarku nie znalazlem testu tego gigabyte`a. Mi chodzi o model posiadajacy 2 GPU na jednej karcie.

"Karta graficzna Gigabyte GeForce 2x 6600 GV-3D1XL to karta z dwoma układami

NVIDIA GeForce 6600, oparta na złączu PCI-Express. Karta 3D1XL to pierwsza karta na układzie 6600 obsługująca pamięć DDRIII 256MB na 256-bitowej szynie (2 x 128 bit). To doskonałe rozwiązanie zapewniające niespotykaną wydajność grafiki i przewyższające inne rozwiązania obecne na rynku.

* Oparta na podwójnym układzie GeForce 6600

* Pierwsza karta na układzie GeForce 6600 obsługująca pamięć DDRIII 256MB

* Pierwsza karta na układzie GeForce 6600 z szyną do pamięci 256-bit

* Zaawansowany i cichy system podwójnego chłodzenia "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udalo mi sie znalezc test karty Gv-3d1 tzn skladajacej sie z 2 gpu 6600gt. No i na poczatek uwaga ze do tej karty musi byc mobo obslugujace sli. Domyslam sie ze w przypadku modelu 2x6600 bedzie podobnie. Natomiast wydajnosc tamtej karty jest naprewde imponujaca. Mniej wiecej 2krotnie wyzsza niz pojedynczej 6600gt. Wyprzedza nawet 6800 gt. Wiec ciekawi mnie jak bedzie sie prezentowal model 2x6600. Jezeli ktos doszukal sie jakis informacji to poprosilbym o jakiegos linka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znalazlem innego tematu.. Mam okazje kupic nowa w bardzo niskiej cenie 3D1. Mam plyte gigabyte z sli i 6600GT. Czy te karty sa traktowane przez system jak zwykle SLI czy sa z tym jakies problemy? Wydajnosc tej karty wyglada bardzo ciekawie.. Dolozylbym do interesu jakies 200zlotych max.. ale nie wiem czy nie lepiej kupic 7800GT itp. Lubie wynalazki i niszowe rozwiazania ale nie lubie jak mi cos nie dziala :)

PS to wersja w czarnym pudelku jakas limitowana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi